Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Αντισυνταγματική η Υπουργική Απόφαση για την υποχρεωτική δήλωση στις αρχές κάθε κίνησης του πολίτη!

 Κωνσταντίνος Βαθιώτης - Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ


Ας φρεσκάρουμε την μολυσμένη μνήμη μας με όσα λέει όχι μόνο ο Αριστόβουλος Μάνεσης αλλά και ο Πρόδρομος Δαγτόγλου, ομότιμος καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, σχετικά με την α ν τ ι σ υ ν τ α γ μ α τ ι κ ή υποχρέωση δ η λ ώ σ ε ω ς στις αρχές κάθε κ ι ν ή σ ε ω ς του πολίτη.

Ντροπή σας κ. Πιερρακάκη, ντροπή σας κ. Μητσοτάκη, αλλά πρωτίστως ντροπή σας κύριοι συνταγματολόγοι που έχετε ραμμένα τα χείλη σας!

Τώρα ξέρετε γιατί πήραν χθες τα κλάματα τον κ. ΧΑρδαΛΙΑ: ήταν από την κ ά π ν α που ανέδιδε το "σ ο υ β λ ι σ μ έ ν ο" Σύνταγμά μας στην "ολοκληρωτική ψ η σ τ α ρ ι ά" της παρούσας κυβέρνησης, που είναι ακριβώς ΓΙΑ  Κ Λ Α Μ Α Τ Α.

Σημειωτέον ότι ο Δαγτόγλου, μετά την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου του 1967 και με αφορμή την παρέμβαση του τότε καθεστώτος στη διδακτική ύλη του μαθήματος της Ιστορίας του Δικαίου (ήθελαν να παραλειφθεί το κεφάλαιο που αφορούσε την Γαλλική Επανάσταση), εγκαταλείπει την Ελλάδα και φεύγει για το εξωτερικό, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε πλέον να εργαστεί ελεύθερα ως δημοσιολόγος στην Ελλάδα. Π α ρ α ι τ ή θ η κ ε από την υποψηφιότητά του στην έδρα δημοσίου δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία επρόκειτο να κριθεί δεκαπέντε ημέρες αργότερα και παρέμεινε στο εξωτερικό μέχρι την πτώση της δικτατορίας το 1974.

Κατ' επιταγήν του άρθρου 120 παρ. 4 του ανασκολοπισμένου Συντάγματός μας, προτείνω να ε κ τ υ π ώ σ ε τ ε το αναρτώμενο απόσπασμα από το βιβλίο του Δαγτόγλου, όπως και το αντίστοιχο από το βιβλίο του Μάνεση, και να τα επιδεικνύετε στους αστυνομικούς που θα τολμούν να εφαρμόζουν την προδήλως αντισυνταγματική ΚΥΑ.

ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου