Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Περί "Επιστήμης" και... Επιστήμης

 Κώστας Καραΐσκος

Συχνά αυτό που λέγεται εναντίον όσων αντιδρούν στο αφήγημα της εξουσίας για τον κορωνοϊό είναι ότι είναι άσχετοι, ανενημέρωτοι, ψεκασμένοι και δεν ακολουθούν την Επιστήμη. Μια Επιστήμη που, για την Κυβέρνηση και τα μεγάλα ΜΜΕ, εκπροσωπείται από τον Τσιόδρα, την Παγώνη, τον Σύψα και άλλους αστέρες της Επιτροπής που στήθηκε για να συμβουλεύει την Κυβέρνηση και να βγαίνει στις τηλεοράσεις.

Ας δούμε λοιπόν πολύ σύντομα ποιος έχει την Επιστήμη με το μέρος του. Δύο νομπελίστες, ο Γάλλος ιολόγος Λύκ Μοντανιέ και ο Αμερικανός χημικός Μάικλ Λεβίτ, έχουν πολύ διαφορετική γνώμη για όσα λένε τα κανάλια στον κόσμο: ο πρώτος μιλάει για ιό κατασκευασμένο σε εργαστήριο και ο δεύτερος για μια βαρειά γρίππη που τα lockdown δεν της κάνουν τίποτε. Το αποτέλεσμα είναι ο πρώτος να χλευάζεται και ο δεύτερος να αγνοείται.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος στον κόσμο, ο Έλληνας καθηγητής του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης, επιμένει ότι τα lockdown σκοτώνουν και ότι ζούμε το φιάσκο του αιώνα, αλλά αντιμετωπίζει την αποσιώπηση στην Ελλάδα, όπως και προσπάθειες αποδόμησής του.

Δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες υπέγραψαν από τον περασμένο Οκτώβριο την Διακήρυξη του Great Barrington εναντίον των πολιτικών περιορισμού της κοινωνίας, χωρίς πουθενά να ακουστούν. Χιλιάδες γιατροί και υγειονομικοί στη Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία δημιούργησαν κινήσεις εναντίον της κατεστημένης αντιμετώπισης του κορωνοϊού αλλά πουθενά δεν εμφανίζονται. Την υδροξυχλωροκίνη άλλοι γιατροί την χρησιμοποιούν φανατικά (και αποτελεσματικά) για θεραπεία κόβιντ και άλλοι την απαγορεύουν δια ροπάλου. Τα πρωτόκολλα πέρυσι απαγόρευαν τα αντιφλεγμονώδη που τώρα επιβάλλουν, ακόμα και η αντιπηκτική αγωγή καθιερώθηκε όταν επιτράπηκαν οι νεκροτομές που έδειξαν τις θρομβώσεις που προκαλεί ο κόβιντ. Κι όσο για τη μάσκα και τη χρήση της, ακόμα η ιστοσελίδα του Π.Ο.Υ. έχει το βίντεο που λέει ότι είναι ακατάλληλη για γενική χρήση, όπως είχε φανεί από δεκάδες μελέτες μέχρι την περασμένη Άνοιξη, όπως μας έλεγαν και αυτοί που σήμερα μας την επιβάλλουν. Η Επιστήμη τους όμως άλλαξε πριν 10 μήνες...

Σε ποιαν άλλη περίπτωση είχαμε τέτοια επιστημονική διχογνωμία; Τι είδους Επιστήμη είναι αυτή που απαγορεύει τον αντίλογο και τον κόβει από τα ΜΜΕ, τα ΜΚΔ, από παντού και ταυτόχρονα ζητάει (μέσω Π.Ι.Σ.) νομοθέτηση της ασυλίας της από την πολιτική εξουσία!;

ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου