Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Απο άλλο δρόμο...

 παπα-Ηλίας Υφαντής


Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των παιδιών! Αλλά ποιών παιδιών;

Πρώτα - πρώτα  του θεϊκού παιδιού, του Ήλιου της Δικαιοσύνης. Που ανέτειλε μέσα απ’ το θαύμα κι το μυστήριο και ήρθε να φωτίσει τα σκοτάδια της ζωής μας. Κι έπειτα των ουράνιων παιδιών, των αγγέλων. Που ανέλαβαν, για λογαριασμό του νεογέννητου να κάμουν τις προγραμματικές του δηλώσεις. Και ν’ αποκαλύψουν το σκοπό της επίσκεψής του, που είναι η δοξολογία του «εν υψίστοις» Θεού. Μέσα στον οποίο «ζούμε και κινούμαστε και υπάρχουμε», όπως λέει ο απόστολος Παύλος.

Και βέβαια προϋπόθεση της δοξολογίας του Θεού είναι η «επί Γης ειρήνη». Που βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με τη ρωμαϊκή ειρήνη (pax romana). Σχετικά με την οποία ο Τάκιτος έλεγε: Καταστρέφουν τα πάντα, για να επιβάλουν δήθεν την ειρήνη. Πράγμα, που ισχύει και για τη σημερινή αμερικάνικη ειρήνη (pax americana). Οπότε με προβοκατόρικα επιχειρήματα δολοφονούν τους λαούς. Κατηγορώντας τους οι αρχιτρομοκράτες αυτοί ως τρομοκράτες…

Αλλά, για να επικρατήσει επί Γης η ειρήνη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η «εν ανθρώποις ευδοκία». Η αγάπη, δηλαδή, και η καλοσύνη μεταξύ των ανθρώπων. Της οποίας προϋπόθεση είναι η δικαιοσύνη. Γιατί, χωρίς δικαιοσύνη, ποτέ και πουθενά, κανενός είδους ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει.

Εκτός όμως από γιορτή των ουράνιων, είναι και γιορτή των επίγειων παιδιών, των απλών ανθρώπων. Όπως οι τσοπάνηδες. Που νυχτοβοσκούσαν τα κοπάδια τους. Και τρόμαξαν απ’ το ουράνιο φως, που τους «περιέλαμψε». Για να τους συνεφέρει η πληροφορία του αγγέλου, που τους είπε: «Μη φοβάστε γιατί σας φέρνω χαρμόσυνη είδηση. Που θα φέρει μεγάλη χαρά σε όλους τους ανθρώπους. Γιατί σήμερα γεννήθηκε ο σωτήρας του κόσμου». Και βέβαια οι τσοπάνηδες πήγαν, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αγγέλου, και βρήκαν το νεογέννητο παιδί, για να του προσφέρουν τα δώρα τους.

 Είναι βέβαια και γιορτή των μικρών παιδιών, τα Χριστούγεννα. Όταν ο Χριστός θέλησε να γιατρέψει τους μαθητές του απ’ την αρρώστια της αλαζονείας, τους έφερε το παράδειγμα των μικρών παιδιών και τους είπε: «Αν δεν στραφείτε και δεν γίνετε σαν τα παιδία, δεν θα ’χετε κανένα δικαίωμα στη βασιλεία του Θεού»!

Αλλά είναι και γιορτή των Ελλήνων. Κι όχι μόνο, γιατί ο Ηράκλειτος, κάπου εξακόσια χρόνια προ Χριστού, είπε παρόμοια με το Χριστό, πως η βασιλεία ανήκει στο παιδί («παιδός η βασιλείη»). Αλλά και γιατί οι αιγύπτιοι ιερείς παρατήρησαν στο σοφό Σόλωνα, πως οι Έλληνες είναι τα παντοτινά παιδιά («Έλληνες αεί παίδες»). Που σημαίνει ότι έχουν την ακόρεστη αγάπη για τη γνώση και την τόλμη να ανατρέπουν τις κατεστημένες και, συχνά, αρρωστημένες δομές. Και να ψάχνουν να βρουν το φως της αλήθειας.

Αλλά, όπως όλοι μας δυστυχώς διαπιστώνουμε, η μεγάλη χαρά που ο άγγελος υποσχέθηκε στους τσοπάνηδες, δεν ήρθε ακόμη στους ανθρώπους. Και μπαίνει το ερώτημα για το ποιος φταίει γι’ αυτό. Φταίει το ότι απέναντι στα αθώα παιδιά, τα ουράνια και τα επίγεια, βρίσκονται και τα διεστραμμένα παιδιά. Που δεν θέλουν τη χαρά των ανθρώπων και τη σωτηρία του κόσμου. Και αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις, για να τη ματαιώσουν. Όπως είναι στις μέρες μας οι νεοταξίτες και την εποχή του Χριστού το φαρισαϊκό κατεστημένο. Που ταράχτηκε απ’ την είδηση της γέννησης του Χριστού, όπως τώρα οι νεοταξίτες απ’ την ύπαρξη της Εκκλησίας. Και, βέβαια, πάνω απ όλους οι αιμοδιψείς Ηρώδες και τότε και τώρα και πάντα, που είναι η, κατεξοχήν ενσάρκωση  της κακουργίας και της διαστροφής.

Ο Ηρώδης  ζήτησε υποκριτικά απ’ τους μάγους να επιστρέψουν, μετά την προσκύνησή τους να του πουν πού βρίσκεται  ο νεογέννητος βασιλιάς, για να τον προσκυνήσει κι αυτός. Παρόμοια με τους τωρινούς Ηρώδες, που με τους κορονοϊούς τους και τα εμβόλιά τους επιδιώκουν ν’ αποδεκατίσουν το ανθρώπινο γένος, για να εξασφαλίσουν τη δική τους μόνιμη παντοκρατορία. Αλλά ο Θεός δεν εμπαίζεται.

Έστειλε, λοιπόν, τον άγγελό του να πει στους μάγους να μην ξαναγυρίσουν στον Ηρώδη, αλλά να γυρίσουν από άλλο δρόμο στην πατρίδα τους. Όπως σε μας έστειλε τους αγίους, που μας προειδοποιούν για τα τεκταινόμενα των νεοταξιτών και τα όσα θα πάθουμε, όταν τυφλά και πειθήνια ακολουθούμε αυτούς και τις μαριονέτες τους.

Και μπαίνει το ερώτημα: Εμείς στη θέση των μάγων τι θα κάναμε. Ή μάλλον τι κάνουμε εδώ και τώρα; Ακολουθούμε το θέλημα του Θεού ή το θέλημα του καθενός Ηρώδη; Δυστυχώς η πραγματικότητα φωνάζει πως η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων και μάλιστα των χριστιανών ακολουθούνε το θέλημα του ενός ή του άλλου Ηρώδη.

Ποια πραγματικότητα; Η πραγματικότητα, που λέει ότι εκατομμύρια παιδιών παθαίνουν εξαιτίας της διαστροφής και της κακουργίας των απανταχού της Γης Ηρωδών. Και ασφαλώς γι’ αυτή τη φοβερή πραγματικότητα συνυπεύθυνοι και συνένοχοι είμαστε όλοι μας. Και πολύ περισσότερο οι λεγόμενοι χριστιανοί.

Και, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η σύσταση του αγγέλου προς τους μάγους να μην ξαναγυρίσουν στον Ηρώδη, είναι διαχρονική και επίκαιρη: Και μας καλεί όλους να πάρουμε άλλον δρόμο. Και να μην ξαναγυρίζουμε, κάθε φορά, στους θεομπαίχτες και φονιάδες Ηρώδες. Που δολοφονούν τα εκατομμύρια των παιδιών. Και μεθοδεύουν την εξόντωση των λαών: Με τους πολέμους, την πείνα, τους κορονοϊούς και τα εμβόλιά τους.

Οι μάγοι, τα σοφά παιδιά της Ανατολής, ακολούθησαν το θέλημα του Θεού. Εμείς ως πότε θ’ ακολουθούμε το θέλημα των ηλίθιων και κακούργων Ηρωδών!….

ΠΗΓΗ papailiasyfantis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου