Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Η Σουηδική μεταναστευτική τραγωδία...

Σερένα Νομικού

Η Fatin ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους

Οι συνθήκες στη Σουηδία έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η ανεργία μεταξύ των ξένων έχει κορυφωθεί, οδηγώντας τους στη διάπραξη ακόμη περισσότερων εγκλημάτων που συνήθως μένουν ατιμώρητα εξαιτίας των νόμων της χώρας.

Εκτός αυτού, πολλές από τις απαγορευμένες ζώνες που δεν επιτρέπεται να εισβάλει ούτε η αστυνομία, έχουν μετατραπεί σε εστίες μετάδοσης του ιού, λόγω της κακής υγειονομικής τους κατάστασης. Με τον τρόπο αυτό μία από τις πιο υποδειγματικές χώρες του πλανήτη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Δεν είναι λοιπόν παράλογος ο Σουηδός συγγραφέας που έχει γράψει πως η Σουηδία βρίσκεται σε πόλεμο και οι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί.

Η αλήθεια πάντως είναι πως πολλοί Σουηδοί αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από τους πολιτικούς σε μία χώρα που μοιάζει όλο και περισσότερο με εμπόλεμη ζώνη. Όσον αφορά την Ευρώπη, δέχεται μία σιωπηλή ισλαμική επίθεση χωρίς να αντιδράει, ενώ η Ελλάδα μας είναι στόχος εποικισμού, μέσω των παράνομων που στέλνει μεθοδικά η Τουρκία. Καμία Ελληνίδα όμως και κανένας Έλληνας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται, οπότε το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο.

Αφρικανός 29 ετών, με μία μεγάλη σειρά εγκλημάτων στο ενεργητικό του στη Σουηδία που διαμένει, κυρίως βιασμών, διέπραξε ακόμη έναν βιασμό σε νυχτερινό λεωφορείο. Παρά το ότι όμως η αστυνομία τον συνέλαβε και δεν είναι Σουηδός, δεν καταδικάστηκε σε απέλαση. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν είναι νόμιμο να τον απελάσει από τη χώρα, αν και θα το ήθελε! (πηγή).

Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της Fatin που γεννήθηκε στο Ιράκ, ως πέμπτο παιδί μίας αραβικής οικογένειας που μετανάστευσε τη δεκαετία του 1990 στη Σουηδία. Δέκα χρόνια μετά ο πατέρας της δεν είχε δουλέψει καθόλου, αλλά ζούσε από το κράτος πρόνοιας της χώρας. Το Φθινόπωρο του 2012 τώρα, ο μεγάλος αδελφός της, στα πλαίσια της «Αραβικής Άνοιξης», ταξίδεψε στη Συρία για να ενταχθεί στην ισλαμική τρομοκρατική ομάδα al-Nusra. Το 2015, όταν επέστρεψε στη Σουηδία, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τρομοκρατικά εγκλήματα.

Την ίδια εποχή που έφυγε ο αδελφός της, η 25χρονη τότε Fatin αποφάσισε να φύγει επίσης από το προάστιο του Γκέτεμποργκ που έμενε η οικογένεια, για τη Συρία. Εκεί έγινε μέλος του Ισλαμικού Κράτους (IS) και παντρεύτηκε έναν τρομοκράτη του IS από τη Μ. Βρετανία. Στη συνέχεια και αφού ο σύζυγος της σκοτώθηκε, έγινε αρχηγός μίας γυναικείας ταξιαρχίας του Ισλαμικού Κράτους. Σε μία φωτογραφία που δημοσίευσε στο Facebook, έβλεπε κανείς στο έδαφος σώματα αποκεφαλισμένων ανθρώπων και ένα κομμένο κεφάλι δίπλα της, τοποθετημένο σε φράκτη.

Όταν τώρα την άνοιξη του 2017 το Ισλαμικό Κράτος κατέρρευσε, η Fatin, έγκυος για δεύτερη φορά, επέστρεψε στη Σουηδία, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ακόμη χειρότερα, άλλαξε το όνομα της και η αστυνομία της παρείχε προστατευμένη ταυτότητα, παρά το ότι γνώριζε πως ήταν πρώην μαχητής της IS. Όπως λέχθηκε σε δημοσιογράφους που ρώτησαν, η σουηδική υπηρεσία εκτιμάει πως η Fatin μπορεί να κινδυνεύσει εάν αποκαλυφθεί το όνομα της!

Χωρίς τώρα να έχει μετανιώσει για τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της, η Fatin έχει δημιουργήσει στη Σουηδία ένα δίκτυο νεαρών κοριτσιών, με στόχο να κερδίσει μαύρα χρήματα πουλώντας «ξόρκια» και απειλώντας τις Σουηδές πως εάν δεν τα πάρουν, θα καταστρέψει τη ζωή τους (πηγή).

Συνεχίζοντας, τα παραπάνω είναι δύο μόνο από τα περιστατικά που συμβαίνουν στη Σουηδία, όσον αφορά τους μετανάστες. Σε μία χώρα που αποτελεί βάση του ισλαμικού κράτους (πηγή), που μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των μεταναστευτικών συμμοριών και που στην ουσία βιώνει έναν εφιάλτη. Όπως έχω τεκμηριώσει άλλωστε σε πολλά άρθρα μου, η εγκληματικότητα στη χώρα έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα, ενώ οι απαγορευμένες ζώνες αυξάνονται.

Σύμφωνα δε με τα στατιστικά στοιχεία της σουηδικής υπηρεσίας μετανάστευσης, 71.000 περίπου ξένοι έλαβαν άδεια διαμονής το 2016 για λόγους ασύλου, 25.000 το 2018 και 17.000 το 2019. Έτσι, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 περίπου 55.000 άνθρωποι του συνολικού πληθυσμού της χώρας είχαν γεννηθεί σε χώρες της Αφρικής και 220.000 σε κράτη της Ασίας, το 2019 τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 230.000 και 780.000 (πηγή). Σε μία χώρα με πληθυσμό 10,2 εκ. ανθρώπους, σημαίνει πως το ποσοστό των ξένων έχει ήδη υπερβεί το κρίσιμο 10%, χωρίς να υπολογίζει κανείς αυτούς που διαμένουν στη Σουηδία παράνομα και που δεν είναι καθόλου λίγοι.

Κλείνοντας, οι συνθήκες στη Σουηδία έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Η ανεργία μεταξύ των ξένων έχει κορυφωθεί, οδηγώντας τους στη διάπραξη ακόμη περισσότερων εγκλημάτων που συνήθως μένουν ατιμώρητα εξαιτίας των νόμων της χώρας. Εκτός αυτού, πολλές από τις απαγορευμένες ζώνες που δεν επιτρέπεται να εισβάλει ούτε η αστυνομία, έχουν μετατραπεί σε εστίες μετάδοσης του ιού, λόγω της κακής υγειονομικής τους κατάστασης.

Με τον τρόπο αυτό μία από τις πιο υποδειγματικές χώρες του πλανήτη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Δεν είναι λοιπόν παράλογος ο Σουηδός συγγραφέας που έχει γράψει πως η Σουηδία βρίσκεται σε πόλεμο και οι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί. (πηγή). Η αλήθεια πάντως είναι πως πολλοί Σουηδοί αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από τους πολιτικούς σε μία χώρα που μοιάζει όλο και περισσότερο με εμπόλεμη ζώνη. Όσον αφορά την Ευρώπη, δέχεται μία σιωπηλή ισλαμική επίθεση χωρίς να αντιδράει, ενώ η Ελλάδα μας είναι στόχος εποικισμού, μέσω των παράνομων που στέλνει μεθοδικά η Τουρκία. Καμία Ελληνίδα όμως και κανένας Έλληνας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται, οπότε το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο.

ΠΗΓΗ analyst

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου