Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΣΟΚ: Δεκάδες άνθρωποι αναπτύσσουν διαταραχή στο αίμα από εμβόλιο covid-19

Αντώνης Παπαϊωάννου



Τουλάχιστον 36 άτομα που έκαναν το εμβόλιο Pfizer και Moderna’s Covid-19 στις ΗΠΑ, έχουν αναπτύξει μια σπάνια ανοσολογική διαταραχή, την θρομβοπενία, που προσβάλλει το αίμα.

Ένας ασθενής είναι νεκρός και οι γιατροί δεν μπορούν να αποκλείσουν την ευθύνη του εμβολίου.

Οι υποθέσεις αναφέρθηκαν αυτομάτως στο κυβερνητικό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων (VAERS) πριν από τα τέλη Ιανουαρίου.

Η ανοσοποιητική θρομβοπενία είναι μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει περίπου 50.000 άτομα στις ΗΠΑ.

Η κατάσταση προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του σώματος, που επιτίθεται στα αιμοπετάλια, που είναι το συστατικό του αίματος και ευθύνεται για την πήξη.

Με το αίμα τους να μην μπορεί να πήξει, οι ασθενείς συχνά αναπτύσσουν εσωτερικούς ή εξωτερικούς μώλωπες, οι οποίοι μπορεί να μοιάζουν με εξάνθημα.

Ένας ασθενής, που επικοινώνησε με τους Times, υπέστη σοβαρή κολπική αιμορραγία δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου Moderna και η «κατάστασή» του απαιτούσε μεταγγίσεις αιμοπεταλίων και θεραπεία με στεροειδή για να επιβιώσει.

Μια άλλη γυναίκα νοσηλεύτηκε με μώλωπες, με αιμορραγία και φουσκάλες στο στόμα της, μόλις μια ημέρα μετά την ίδια λήψη.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε σε σημείο που οι γιατροί ανησυχούσαν ότι ένα ελαφρύ χτύπημα θα προκαλούσε θανατηφόρα αιμορραγία και φοβόντουσαν να την απομακρύνουν από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εμβόλια, τα οποία χρησιμοποιούν μια ανενεργή μορφή του παθογόνου ιού, για να προστατεύσουν, τον πληθυσμό, τόσο η Pfizer όσο και η Moderna «παράγουν» εμβόλια mRNA, τα οποία είναι τεχνολογικά «νέα» και συνεπώς μη δοκιμασμένα σε μαζική βάση, καθώς αυτά τα εμβόλια εισάγουν στα κύτταρα του σώματος ένα στέλεχος RNA, με «οδηγίες», που λένε στο DNA του ατόμου πώς να αρχίσει να παράγει αντισώματα.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge δηλώνουν ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «αυτοάνοσες αντιδράσεις».

Αξιωματούχοι με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι διερευνούν τις αναφορές VAERS, ενώ τόσο η Pfizer όσο και η Moderna είπαν στους Times ότι παρακολουθούν την ασφάλεια των εμβολίων τους.

ΠΗΓΗ aristeia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου