Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Τουρλού-τουρλού και μη το πείτε ούτε του τρελού: €μβολιαστική πανδαισία σε πειραματικό φόντο

 Κωνσταντίνος Βαθιώτης


«Οι άνθρωποι στον σύγχρονο κόσμο συνωστίζονται γεμάτοι αγωνία – σαν ποντίκια στον λαβύρινθο ενός πειραματικού εργαστηρίου» (Dávila, Αποφθέγματα, μτφ.: Ν. Μ. Σκουτερόπουλος, εκδ. Περισπωμένη, Αθήνα 2016, σελ. 44, αριθμ. 164).

Κάποιοι πολίτες έσπευσαν περιχαρείς να €μβολιασθούν με την εγκριθείσα (μετά από παλινωδίες) τρίτη δόση, ενώ ήδη άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα και η ανάγκη τέταρτης δόσης.

Ταυτοχρόνως, ενώ μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι το €μβόλιο της Johnson & Johnson ήταν μονοδοσικό, αίφνης ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει ενισχυτική δόση, «η οποία θα γίνεται αρχικά με το σκεύασμα της Johnson ή της Pfizer, και τις επόμενες μέρες θα δρομολογηθεί να γίνεται και με το αυτό της Moderna» (βλ. π.χ. ΤΑ ΝΕΑ, 29.10.2021).

Μάλιστα, χάρη σε «νέα επιστημονικά στοιχεία» εγκρίθηκε εν γένει ο συνδυασμός διαφορετικών €μβολίων. Σε ιατρική ορολογία: μικτό ή ετερόλογο σχήμα εμβολιασμού (mix’n’match). Στην καθομιλουμένη: τουρλού-τουρλού.

Τι €μβολιαστική πανδαισία είναι αυτή!

Πώς μας φροντίζει έτσι ο πατερ(Κ)ούλης μας!

Πόσο πολύ νοιάζεται η ελίτ για το καλό των υπάκουων υπηκόων της!

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι εθνικές κυβερνήσεις πειραματίζονται κατά τρόπο αισχρό, και προπάντων άκρως επικίνδυνο, με την υγεία και τη ζωή των πολιτών, πάντοτε δε με τις ευλογίες, ή έστω την ανοχή, του ιατρικού και του νομικού κόσμου.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, κάθε άλλο παρά απίθανο είναι να κρίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναγκαία μια νέα ενισχυτική δόση €μβολίου, σαν να πρόκειται για επικαιροποίηση αντιικού προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία, ως γνωστόν, είναι απαραίτητη εις το διηνεκές.

Να είμαστε ευγνώμονες που το Corona Antivirus χορηγείται (ακόμη) δωρεάν. Αλλά ο Βιργίλιος στην Αινειάδα μάς προειδοποιεί:

«Equo ne credite, Teucri / Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes», ελληνιστί:

«Μην εμπιστεύεστε το άλογο, Τρώες. / Οτιδήποτε κι αν είναι, φοβάμαι τους Έλληνες, ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα».

Έτσι επικράτησε μέχρι σήμερα η φράση: «Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντας»!

Το άλογο είναι διάσημο ως Δούρειος Ίππος. Στην πληροφορική, όμως, ο trojan horse (ή απλούστερα trojan) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα που ξεγελάει τον χρήστη και τον κάνει να πιστεύει ότι εκτελεί κάποια χρήσιμη λειτουργία, ενώ κρυφίως εγκαθιστά στον υπολογιστή του άλλα κακόβουλα προγράμματα.

Σκέφτονται κάποιοι... συνωμοσιολόγοι: Υπάρχει περίπτωση ο δούρειος ίππος του 2021 να είναι το ούτω καλούμενον “μπόλι”;

Πιπέρι στο στόμα τους!

Ντροπή τους!

Πόσο αχάριστοι μπορεί να γίνονται απέναντι στους μεγαλόψυχους διαχειριστές μας!

Όπως έχει επισημανθεί και στο παρελθόν, αργά ή γρήγορα οι €μβολιασμένοι πολίτες θα αρχίσουν να θυμίζουν “υγειονομικά πρεζόνια”, απολύτως εξαρτημένα από την εκάστοτε νέα δόση του €μβολίου.

Δυστυχώς, ειδικά οι Έλληνες είναι ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι με τις δόσεις: Επί μνημονίων είχαν τις δόσεις των «πακέτων διάσωσης» που περίμεναν διακαώς να εκταμιευθούν. Ιδιαιτέρως δημοφιλής και η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία!

Το ότι οι εμβολιαστικές δόσεις θα χορηγούνται πλέον “τουρλού-τουρλού”, μην το πείτε ούτε του τρελού.

Τα “υγειονομικά πρεζόνια” τη δόση τους θέλουν, το είδος της αδιάφορον!

ΥΓ: Υπάρχει μια ελληνική ταινία του 1966 με τίτλο “Δοσατζού: Επιχείρηση γαμπρός” και πρωταγωνίστρια την Γεωργία Βασιλειάδου (σενάριο και σκηνοθεσία: Νίκος Αβραμέας).

Σήμερα συμμετέχουμε όλοι μας σε ένα σίριαλ πολυεθνικής υπερπαραγωγής με τίτλο:

“Κράτος Δοσατζής: Επιχείρηση ελευθερία για μια βρεφοποιημένη κοινωνία”.

Μόνο που δεν ακούγονται οι αυθεντικές φωνές των ηθοποιών, γιατί είναι μεταγλωττισμένο στα ελληνικά...!

ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου