Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Πανδημία: δηλώσεις, μέτρα και περίεργα

Ιωάννης Καβαλιώτης - Παιδίατρος, Λοιμωξιολόγος



Επανέρχομαι στο θέμα που έθιξα και εχθές και με βάση όσα είπε ο υπεύθυνος της επιτροπής σοφών.

Κάθε μέρα ακούμε αρές και κατάρες κατά των ανεμβολίαστων. Ακούμε για θανάτους και βαριές λοιμώξεις. Ποτέ όμως δεν ακούσαμε για τους θανάτους εμβολιασμένων από κορωνοϊό ή και από το εμβόλιο. Αυτά αποσιωπούνται επιμελώς. Ή αν συζητηθούν, κανένας θάνατος δεν αποδίδεται στο εμβόλιο. Όλοι είναι τυχαίοι. Τώρα τελευταία μόνον άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται στα ειδησεογραφικά κανάλια θάνατοι από κορωνοϊό ατόμων πλήρως εμβολιασμένων. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι ήσαν κάπως γνωστοί ή επώνυμοι. 

Για θάνατο από εμβόλιο τίποτε. Η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει γερά θεμέλια. Ούτε ανεπιθύμητες ενέργειες ούτε θάνατοι στη χώρα μας. Αλήθεια ΕΟΦ υπάρχει; Στον ΕΟΦ κατατίθενται κίτρινες κάρτες; Και αν ναι γιατί δεν μας ανακοινώνει τα αποτελέσματα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες;

Όσο για το αφήγημα ότι όπου εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού ο κόσμος, μειώνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, αυτό έχει καταρριφθεί πλέον τόσο από επίσημα στοιχεία κρατών όσο και από ανάλογες μελέτες (πχ.,  European Journal of Epidemiology https://doi.org/10.1007/s10654-021-00808-7). Μόνο εδώ ο πρόεδρος της επιτροπής σοφών υποστηρίζει το αντίθετο, και κάποιοι φανατικοί της TV που με άγριο πάθος (ή και μίσος θα έλεγα) καταφέρονται εναντίον συμπολιτών τους και αναφέρονται στην δια ροπάλου εφαρμογή υποχρεωτικοτήτων. Οι άνθρωποι αυτοί βέβαια είναι μάλλον άρρωστοι ή αν όχι, τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Μόνον τις λέξεις που χρησιμοποιούν να ακούσει κανείς, φτάνει. Και μετά λένε μερικοί, εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν.  Το αστείο είναι ότι δεν ντρέπονται να το λένε. 

Η έννοια "όσο αυξάνεται ο εμβολιασμός κατά μίας νόσου τόσο μειώνονται τα κρούσματα της νόσου" είναι γνωστή και βεβαιωμένη από παλιά. Αποτελεί θα έλεγα πάγια αρχή και αποτέλεσμα των εμβολιασμών. Κατά περίεργο τρόπο όμως δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του κορωνοϊού. Ή τουλάχιστον να ισχύει ολοκληρωτικά. Θεωρώ ότι εξήγηση θα δοθεί κάποια στιγμή όσο μελετάται η επιδημία.

Το άλλο περίεργο με τα τρέχοντα εμβόλια είναι ότι προκαλούν απίστευτες παρενέργειες κα επιφέρουν θανάτους (πλέον των 27.000 θάνατοι , επίσημα ανακοινωθέντες, μόνον στην Ευρώπη - ΕΕ -). Πολλές φορές είπα ότι ο θάνατος από εμβόλιο και δη σε τέτοια έκταση είναι μη αποδεκτός. Το εμβόλιο θα έπρεπε να είχε ήδη αποσυρθεί. Βέβαια σε κάποιες χώρες κάποια εμβόλια όντως αποσύρθηκαν συνολικά. Ο αντίλογος ότι αν δεν υπήρχαν εμβόλια θα υπήρχαν πολύ περισσότεροι θάνατοι από την πανδημία δεν ξέρω πόσο μπορεί να ευσταθεί. Πιθανόν. Είναι όμως υποθετικός και άρα υποθετικές θα είναι και οι απαντήσεις. Μια πανδημία που έχει ένα ποσοστό θανάτων περίπου 2% επί των νοσούντων και περίπου 0,06% επί του συνόλου του πληθυσμού τόσο προ του εμβολίου όσο και μετά τη μαζική χρήση του δεν ξέρω τι πανδημία είναι. Και πόσο σωστά είναι όλα αυτά. Μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο και η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη με αμείωτο αριθμό θυμάτων. Που στο καλό επέδρασαν όλα τα μέτρα που λήφθηκαν; Πουθενά;  

Σήμερα με αριθμό δόσεων εμβολίου 6.755.224.197 παγκοσμίως (John Hopkins University, Bloomberg School of Public Health, GHN, 22-10-2021), το ποσοστό θανάτων από κορωνοϊό παγκοσμίως παραμένει ίδιο ή και κάπως υψηλότερο από ότι ένα χρόνο πριν. Περίεργη επίπτωση του εμβολιασμού! Κανονικά δεν θα έπρεπε η σχέση πανδημίας-εμβολίου να είναι περίεργη διότι ένα εμβόλιο δεν σταματά μια πανδημία (νομίζω κοινή γνώση). Χρειάζεται πακέτο μέτρων το οποίο θα έχει ως βάση την πρωτοβάθμια υγεία και φροντίδα και θα συμπληρώνεται και από άλλα μέτρα μεταξύ των οποίων ο εμβολιασμός. Αυτό το γνωρίζουν οι ειδήμονες της επιτροπής. Και δεν καταλαβαίνω γιατί προσκολλήθηκαν στη μία και μοναδική άποψη, αυτή του εμβολίου. "Το μόνο που θα μας σώσει", "η μόνη ελπίδα", "το απόλυτο όπλο", "υποχρεωτικό σε όλους" και άλλα τέτοια ακούγονται συνέχεια από σχετικούς και άσχετους ανθρώπους.   

Ακόμη πιο περίεργο είναι το ότι αυτή η σχετικά ήπια πανδημία (σε σύγκριση με άλλες) φαίνεται να διαρκεί περισσότερο από ότι παρελθούσες πανδημίες με εκατόμβες νεκρών και με συνθήκες στον πλανήτη απείρως χειρότερες. 

Πολλά περίεργα στην τρέχουσα πανδημία.  Και πολύ φοβούμαι ότι θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα.

ΠΗΓΗ loimoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου