Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ο Καθηγητής Ιωαννίδης τελικά δικαιώθηκε!

  


Αφού τον συκοφάντησαν ως… ψεκασμένο, το Μαξίμου τώρα υιοθετεί όσα έλεγε. Ο καθηγητής του Στάνφορντ λοιδορήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον επιστήμονα...

Την πλήρη δικαίωση του αιρετικού για το κυρίαρχο αφήγημα, καθηγητή Παθολογίας Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννη Ιωαννίδη, σηματοδοτεί η άτακτη κυβερνητική υποχώρηση με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Περιοριστικά μέτρα που, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, όχι απλώς δεν μείωσαν τα κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά γέμισαν ασφυκτικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), φτάνοντας χθες σε αριθμούς-ρεκόρ, με 3.465 νέα περιστατικά και 630 διασωληνωμένους.


Εξώφυλλο 14 Μαΐου 2020

Ο υψηλού κύρους επιστήμονας, που συγκαταλέγεται στους δέκα πιο επιδραστικούς του πλανήτη, ανέδειξε ουκ ολίγες φορές μέσω συνεντεύξεών του στη «δημοκρατία» (αλλά και σε όσα μέσα ενημέρωσης δεν του έβαλαν «εμπάργκο», επειδή οι απόψεις του δεν ήταν σύμφωνες με την κυρίαρχη επιστημονική αντίληψη στην Ελλάδα) πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να αποβεί για την πορεία της πανδημίας στη χώρα το lockdown, δηλαδή το μοναδικό μέτρο που λαμβάνεται έναν χρόνο τώρα με τη μέθοδο του «ακορντεόν».

Λίγους μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας ο δρ Ιωαννίδης πρότεινε μια σειρά μέτρων που όχι απλώς δεν εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, αλλά, όπως φαίνεται, θα είναι αυτά που πρόκειται να εισηγηθούν αύριο στην κυβέρνηση τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Βέβαια, είτε οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής προτείνουν χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είτε όχι, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει τις σχετικές αποφάσεις, καθώς σε χθεσινή του συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την άμεση και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα!

Οι προτάσεις Ιωαννίδη

Τα χιλιάδες και στοχευμένα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, η άρση της «τυφλής» και καθολικής καραντίνας, η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, οι περιορισμοί τοπικού χαρακτήρα και η σοβαρή επιδημιολογική μελέτη είναι μόνο κάποια από τα μέτρα δημόσιας υγείας που πρότεινε ο καθηγητής του Στάνφορντ, ο οποίος λοιδορήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον επιστήμονα.

«Θεωρώ ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν μου αρέσει να είμαι πολιτικά ορθός, μου αρέσει απλώς να λέω την αλήθεια. Θεωρώ ότι το όλο αφήγημα της διαχείρισης της πανδημίας ήταν εκ θεμελίων λανθασμένο. Ήταν ένα αφήγημα επιτυχίας, το οποίο στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το πρώτο επιδημικό κύμα σχεδόν απουσίαζε…» είχε πει πριν από λίγους μήνες, χαρακτηρίζοντας το lockdown καταστρεπτική λύση για την οικονομία και την υγεία.

Όταν, μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 18.00, ο δρ Ιωαννίδης είχε επισημάνει πόσο αυτοκτονικό θα είναι ένα τέτοιο μέτρο για την πορεία της πανδημίας, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν καθημερινά τα επίσημα στοιχεία.

«Δεν δίνεις τον χώρο σου, τον ζωτικό σου χώρο στον ιό. Δεν πας να κλειστείς μέσα στα μικρά διαμερίσματα που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες, πατικωμένοι ο ένας με τον άλλον, με άτομα ευπαθή. Αντιθέτως, αν μπορείς, μειώνεις τον χρόνο που έρχεσαι σε επαφή με αυτά τα άτομα και όταν έχεις δυνατότητα, βγαίνεις σε εξωτερικό χώρο. Φυσικά, προσέχεις και κρατάς αποστάσεις, όσο μπορείς βέβαια, καθώς η Πολιτεία δεν σου δίνει λεωφορεία»!

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο ομογενής επιστήμονας επισήμανε στις 4 Δεκεμβρίου με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας πως πρόκειται για σπουδαία όπλα στη φαρέτρα της ανθρωπότητας και υπογράμμισε πως, αν δεν αλλάξει άμεσα ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα, οι εμβολιασμοί δεν θα είναι αρκετοί για την προστασία του πληθυσμού.

Στην ίδια συνέντευξη, μάλιστα, είχε εκφράσει την εκτίμησή του ότι στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε ήδη φτάσει τους 5.000 έως 10.000 νεκρούς.

Εξώφυλλο 4 Δεκεμβρίου 2020

«Αν και ελπίζω να αλλάξουμε πορεία στην Ελλάδα, έστω και τώρα, κάνοντας σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και πιο μαζικά τεστ και προφυλάσσοντας καλύτερα τα γηροκομεία και τους ευπαθείς πληθυσμούς, υπάρχει δυστυχώς η πιθανότητα να συνεχίσουμε ανοχύρωτοι […] Δεν ξέρω πόσο ακριβώς θα μπορεί να προσφέρει πλέον ένα εμβόλιο, αν φτάσουμε σε αυτή τη φάση. Μπορεί να είναι αργά. Το απεύχομαι, φυσικά…» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Βγήκε αληθινός

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι θάνατοι από κορωνοϊό στις 28 Φεβρουαρίου ανήλθαν στους 6.504.

Δεν πρόκειται, όμως, για τη μοναδική εκτίμηση του δρα Ιωαννίδη που βγήκε αληθινή. Στις 16 Μαρτίου, έχοντας εμβολιαστεί 1.316.554 πολίτες, οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 604, ενώ περισσότεροι από 100 βαρέως πάσχοντες -ανάμεσά τους και νοσούντες από Covid-19- ήταν σε λίστα αναμονής για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η κυβέρνηση υιοθετεί προτάσεις του

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι την επόμενη εβδομάδα να υιοθετήσει μια σειρά μέτρων που έχει προτείνει τους τελευταίους μήνες ο καθηγητής του Στάνφορντ με τεκμηριωμένο επιστημονικό λόγο, σύνεση και ψυχραιμία.

Με βάση τις διαρροές που έχουν δει τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, στόχος είναι η σταδιακή άρση του σκληρού lockdown, η διεξαγωγή 150.000 τεστ ημερησίως, το άνοιγμα αρκετών δραστηριοτήτων και η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Μάλιστα, η αιτιολογία γι’ αυτή την… αμήχανη αλλαγή πλεύσης, που μόνο πανικό και αποδοχή αποτυχίας δείχνει, είναι η κόπωση της κοινωνίας.

Έναν ολόκληρο χρόνο έπειτα από σκληρά lockdowns και «λουκέτα» σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που ήδη είχαν σηκώσει το βάρος της δεκαετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, κάποιοι προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία πως ενδιαφέρονται για το καλό της, αλλά πλέον δεν γίνονται πιστευτοί.

ΠΗΓΗ newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου