Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Γεννήθηκα 25η Μαρτίου...

 Ελευθέριος  Ανδρώνης


Γεννήθηκα 25η Μαρτίου: Στην Ελλάδα ντρεπόμαστε να βγάλουμε τη σημαία στο μπαλκόνι μην μας χαρακτηρίσουν. Στο εξωτερικό το κάνουν με περηφάνια!

Όλος ο πλανήτης ντύνεται στα γαλανόλευκα για να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Σε κάθε γωνιά. Παντού.

Ποιος Έλληνας που σέβεται την ιστορία του, δεν ένοιωσε περηφάνια με την εικόνα της Όπερας του Σίδνεϋ, ένα από τα πιο διάσημα κτίρια του κόσμου, φωταγωγημένη στα χρώματα της ελληνικής σημαίας;

Στον Καναδά, στο δημαρχείο του Βανκούβερ κυματίζει η γαλανόλευκη σημαία. Ο Δήμος της πόλης δεν έχει υψώσει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 56 σημαίες για την ιστορική επέτειο. Στην Πολωνία θα φωταγωγηθεί εμβληματικό κτήριο της Βαρσοβίας. Στις ΗΠΑ θα λάβει χώρα καμπάνια με φωταγωγημένα κτίρια και επάρσεις Ελληνικών σημαιών σε Σαν Φρανσίσκο και Βοστώνη. Στην Ιρλανδία, στη Ρουμανία, στη Λετονία, στη Φινλανδία και σε αρκετές άλλες χώρες, θα τιμηθεί η Ελληνική Σημαία και το μεγαλείο της Ελληνικής Επανάστασης.

Χώρες του δυτικού κόσμου, με προοδευτικές -ως επί το πλείστον- κυβερνήσεις και συνειδητοποιημένους πολίτες, δεν αρνούνται να υψώσουν τον Σταυρό και τα γαλανόλευκα χρώματα σε περίοπτες θέσεις των πόλεων τους. Όχι μόνο δεν το αρνούνται, αλλά το θεωρούν χρέος και τιμή τους.

Και γιατί να το αρνηθεί άλλωστε, μια ανοιχτόμυαλη κοινωνία που απεχθάνεται τον ρατσισμό από όπου και αν προέρχεται και προς όπου και αν απευθύνεται; Εν προκειμένω, γιατί μια ξένη χώρα να επιδείξει εχθρικότητα προς τον Σταυρό, προς το Ελληνικό Έθνος, προς την αξία της Εθνεγερσίας των Ελλήνων, προς την τίμηση της ιστορίας ενός ένδοξου λαού που η ύπαρξη του τιμά ολόκληρο τον πλανήτη;

Γεννήθηκα 25η Μαρτίου: Εδώ τι κάνουμε;

Kι εδώ; Στην τιμώμενη χώρα μας, την Ελλάδα;

Εδώ επικρατεί η απόλυτη παράνοια. Η απόλυτη διαστροφή.

Για κάποιους στη χώρα μας, η έπαρση μιας μεγάλης Ελληνικής σημαίας σε ένα δημόσιο κτίριο, θεωρείται πράξη… ακροδεξιών.

Εδώ στη δύσμοιρη Ελλάδα, στο επίκεντρο της μεγάλης ιστορικής εορτής, υπάρχουν πολίτες, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες άλλα και πολιτικοί, που θεωρούν όνειδος τη φωταγώγηση ενός κτιρίου με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας.

Περιπτώσεις τέτοιες, πολλές. Δεν γίνεται να ξεχάσουμε για παράδειγμα, την αντίδραση του κ. Φίλη για τη φωταγώγηση της Βουλής τον περασμένο Νοέμβριο, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου. Mια προβολή συμβόλων που βεβαίως έγινε από τη ΝΔ για λόγους ψηφοθηρίας, άλλα καθόλου δεν μας εμπόδισε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα και για τους φανερούς πολέμιους των εθνικών μας συμβόλων (εκτός απ’ τους «κρυφούς» που μεταμφιέζονται σε… ευλαβείς).

Τότε που ο κ. Φίλης (ο οποίος σίγουρα αντιπροσωπεύει ένα σεβαστό μερίδιο πολιτών και πολιτικών με παρόμοιο σκεπτικό,) μιλούσε για «ατόπημα πρώτης γραμμής», για «πολιτικά και αισθητικά, αποκρουστικό θέαμα», για «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας», για «ακροδεξιά», για «μιλιταρισμό», για «σκοταδισμό» και για απεικονίσεις που πηγάζουν από αντιλήψεις «εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης»…

Την ίδια στιγμή, για κάθε λογής άλλη προβολή σε σημαντικά κτίρια της Ελλάδας δεν ακούγεται η παραμικρή αντίρρηση! Όχι μόνο για τις χίλιες μύριες τραγικές προβολές που έχουμε δει κατά καιρούς σε δημόσια κτίρια, άλλα ακόμα και αν έχει εθνική και θρησκευτική χροιά, αρκεί μόνο να αφορά… άλλη χώρα! Όχι την Ελλάδα.

Για παράδειγμα, πριν 7 μόλις ημέρες, το Παναθηναϊκό Στάδιο φωταγωγήθηκε με πράσινο χρώμα ως ένδειξη τιμής για την μεγαλύτερη εορτή της Ιρλανδίας, τη μέρα του Αγίου Πατρικίου. Πρόκειται για μια όχι μόνο θρησκευτική, άλλα κυρίως ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ μιας ξένης χώρας. Το πράσινο χρώμα προέρχεται από το τριφύλλι που έγινε σύμβολο του αγώνα, του κινήματος εθνικής ανεξαρτησίας των Ιρλανδών.

Είδατε κανέναν αξιότιμο κ. Φίλη ή τίποτα δικαιωματιστές της δεκάρας, να μιλάνε για… μιλιταρισμό και σκοταδισμό ή για… Ιρλανδική εθνικοφροσύνη;

Όχι βέβαια.

«Η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς»!

Μόνο η Ελλάδα είναι ο… καημός τους!

Όταν εδώ στην Ελλάδα, τιμούμε την ιστορία του τόπου μας και το αίμα που έχυσαν οι προγονοί μας, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, οι αγελαίοι οπαδοί του Ανθελληνισμού αφρίζουν από λύσσα και μανία.

Όταν δεκάδες χώρες του κόσμου κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα για να τιμήσουν την Ελληνική Επανάσταση, φωταγωγώντας σημαντικά τους κτίρια και υψώνοντας Ελληνικές σημαίες, είναι απλά… Πέμπτη…

ΠΗΓΗ sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου