Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Θρόμβωση, καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλική αιμορραγία είναι πιθανό να προκαλέσουν τελικά τα εμβόλια;

Δρ. Wolfgang Wodarg


Ο κορονοϊός και οι ακίδες του δεν θα εισέλθουν στο αίμα σε περίπτωση μη επιπλοκής της μόλυνσης. 

Τα ανοσοποιητικά εμπόδια του ανώτερου αναπνευστικού εμποδίζουν να συμβεί αυτό σε όλες τις ήπιες λοιμώξεις του αναπνευστικού όχι μόνο για τον κορονοιό.

Ωστόσο, αυτό παρακάμπτεται κατά την ένεση γενετικών ′′ εμβολίων ′′ στον άνω βραχίονα μυ. Υπάρχουν τότε τρεις πιθανοί κίνδυνοι από τον εμβολιασμό, οι οποίοι μπορούν να έχουν παρόμοιες σοβαρές συνέπειες **:

1. Μετά την ενδομυϊκή ένεση, τα εμβόλια που βασίζονται σε γενετική βάση αναμένεται να εισέλθουν στο αίμα και να εξαπλωθούν στο σώμα [1].

Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα εμβόλια αναμένεται να διανεμηθούν στο αίμα και να απορροφηθούν από τα ενδοθηλιακά κύτταρα. Αυτά είναι τα κύτταρα με τα οποία επενεργούν στα τοιχώματα. Υποτίθεται ότι τέτοια πρόσληψη συμβαίνει στα ενδοθηλιακά κύτταρα, ειδικά σε σημεία με αργή ροή αίματος, δηλαδή μικρά αγγεία και τριχοειδή.

Όταν συμβεί αυτό, οι γενετικές πληροφορίες των εμβολίων (π.χ. mRNA) θα προκαλέσουν τα ενδοθηλιακά κύτταρα να παράγουν τμήματα της πρωτεΐνης ακίδας και να εμφανιστούν στην επιφάνεια των κυττάρων του αίματος που διέρχονται. 

Πολλά υγιή άτομα έχουν τα λεμφοκύτταρα CD8 που περιπολούν στο αίμα τους και αναγνωρίζουν τέτοιου είδους πεπτίδια του κορονοιού, τα οποία λεμφοκύτταρα, μπορεί να οφείλονται σε προηγούμενη λοίμωξη από την COVID αλλά και από διασταυρούμενες αντιδράσεις με άλλους τύπους του κορωναϊού [3]. [5]

Πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτά τα λεμφοκύτταρα CD8 θα αρχίσουν να επιτίθενται στα αντίστοιχα κύτταρα όταν έρθουν σε επαφή. 

Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο αγγειακό τοίχωμα σε αμέτρητα σημεία στο σώμα και ακολουθείται από την πυροδότηση της πήξης του αίματος ενεργοποιώντας αιμοπετάλια (θρομβοκύτταρα). 

Αυτό συμβαίνει όταν το εμβόλιο εισέρχεται στο ίδιο το αίμα.

Δύο περαιτέρω κίνδυνοι προκύπτουν, όχι απο τις γενετικές πληροφορίες του εμβολίου, αλλά από τις ακίδες πρωτεΐνες ή κομμάτια αυτών, που προκαλούνται από το σώμα μας και παράγονται στα κύτταρα μας, τα οποία απελευθερώνονται στο αίμα.

2. Όταν τέτοιες γενετικά παραγόμενες πρωτεΐνες ακίδων SARS-CoV-2 εισέρχονται στο αίμα, στα κύτταρά μας, συνδέονται άμεσα με τους υποδοχείς ACE2 των αιμοπεταλίων, γεγονός που οδηγεί επίσης σε θρόμβους αίματος και θρόμβωση [6] [7] . 

Αυτό έχει επίσης παρατηρηθεί με ολόκληρους κοροναίους, οι οποίοι σε σπάνιες περιπτώσεις εισέρχονται στο αίμα. Η θρομβοπενία που αναπτύχθηκε με αυτόν τον τρόπο έχει επίσης αναφερθεί σε εμβολιασμένα άτομα [8] [9] [10].

3. Επιπλέον, η ικανότητα των πρωτεϊνών ακίδας SARS-CoV-2 να ξεκινούν πολύ ισχυρές κυτταρικές συντήξεις. Τα προκύπτοντα γιγαντιαία κύτταρα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αγγειακή απόφραξη, φλεγμονώδεις αντιδράσεις και μικροθρομβώσεις. (11)

Ποιό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα και με τις τρεις αιτίες:

Αυτό μπορεί να φανεί σε εξετάσεις αίματος από τη μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων και την εμφάνιση D-διμερών (προϊόντα διάσπασης ινώδους) στο αίμα.

Κλινικά, μπορεί να υπάρξει αμέτρητη βλάβη ως αποτέλεσμα των κυκλοφοριακών διαταραχών σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και της καρδιάς.

Λόγω αυτής της κατανάλωσης παραγόντων πήξης και αιμοπεταλίων, η αιμορραγία μπορεί επίσης να συμβεί σε διάφορα όργανα και, για παράδειγμα, να έχει θανατηφόρες συνέπειες στον εγκέφαλο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για όλες τις προαναφερθείσες επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε διάδοση της ενδοαγγειακής πήξης (DIC), και τα τρία εμβόλια δεν διαθέτουν στοιχεία ότι αποκλείστηκαν αυτές οι παρενέργειες από τον ΕΜΑ, πριν εγκριθούν για χρήση σε ανθρώπους.

* Οι ασθενείς που εισήχθησαν στις κλινικές με άτυπες λοιμώξεις από ιούς, έχουν επίσης πολλές φορές λοιμώξεις (12), οι οποίες δυστυχώς σπάνια διευκρινίζονται μέσω διαφορικής διάγνωσης, ειδικά σε περιόδους εμμονής και ψύχωσης με την Covid-19.

** Τα δύο πρώτα ερωτήματα που παρουσιάστηκαν τέθηκαν και από διεθνής ομάδα επιστημόνων στην Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων στις 28.2.2020

Αναφορές:

Referenzen:

[1] Hassett, K. J.; Benenato, K. E.; et al.(2019).Optimization of Lipid Nanoparticles for Intramuscular Administration of mRNA Vaccines, Molecular therapy. Nucleic acids 15 : 1-11.

 

[2] Chen, Y. Y.; Syed, A. M.; MacMillan, P.; Rocheleau, J. V. and Chan, W. C. W.(2020). Flow Rate Affects Nanoparticle Uptake into Endothelial Cells, Advanced materials 32 : 1906274.

 

[3] Grifoni, A. et al.(2020). Targets of T Cell Responses to SARS-CoV-2 Coronavirus in Humans with COVID-19 Disease and Unexposed Individuals, Cell 181 : 1489-1501.e15.

 

[4] Nelde, A.; Bilich et al. (2020). SARS-CoV-2-derived peptides define heterologous and COVID-19-induced T cell recognition, Nature immunology.

 

[5] Sekine, T. et al.(2020). Robust T Cell Immunity in Convalescent Individuals with Asymptomatic or Mild COVID-19, Cell 183 : 158-168.e14.

 

[6] Zhang, S.; Liu, Y.; Wang, et al. (2020). SARS-CoV-2 bindet Thrombozyten-ACE2, um die Thrombose in COVID-19 zu fördern, Journal of hematology & oncology 13 : 120.

 

[7] Lippi, G. et al. 2019 (COVID-19) infections: A meta-analysis, Clin. Chim. Acta 506 : 145-148.

 

[8] Grady, D. (2021). A Few Covid Vaccine Recipients Developed a Rare Blood Disorder, The New York Times, Feb. 8, 2021.

 

[9] Geoffrey D. Wool,: The Impact of COVID-19 Disease on Platelets and Coagulation, DOI: 10.1159/000512007

 

[10] Giannis D, Ziogas IA, Gianni P. Coagulation disorders in coronavirus infected patients: COVID-19, SARS-CoV-1, MERS-CoV and lessons from the past. J Clin Virol. 2020 Jun; 127: 104362.

 

[11] Theuerkauf et al., iScience 24, 102170, March 19, 2021[12]Nickbakhsh, Sema, (2019 ) Virus–virus interactions impact the population dynamics of influenza and the common cold, www.pnas.org/cgi/doi/10.1073/pnas.1911083116

 

ACHTUNG: PEI fängt an zu reagieren. DOWNLOAD der PEI-Info hier: 

https://www.pei.de/.../faq-temporaere-aussetzung...

ΠΗΓΗ facebook/Dr-Wolfgang-Wodarg 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου