Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Oρθοδοξομαχία…

παπα-Ηλίας Υφαντής


Η σημερινή Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην αναστήλωση των εικόνων, στην κατάργηση των οποίων  απέβλεπαν οι εικονομάχοι. Επειδή, κατά τη γνώμη τους, οι αποδιδόμενες σ’ αυτές τιμές συνιστούσαν ειδωλολατρία. Δεδομένου ότι κανένας δεν είδε τον Θεό, για να μπορεί να τον παραστήσει. Αντίληψη, που ήταν κυρίαρχη στην μωαμεθανική και εβραϊκή θρησκεία. Των οποίων τα θρησκευτικά ενδιαιτήματα στερούνται, πέραν των διακοσμητικών στοιχείων, πάσης φύσεως απεικονίσεων. Και ιδιαίτερα του Θεού.

Ο αντίλογος των ορθοδόξων, στην προκειμένη περίπτωση, ήταν πως ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο «κατ’ εικόνα και ομοίωση» δική του. Κι ακόμη πως ο ίδιος ο Θεός, στο πρόσωπο του Χριστού, έγινε άνθρωπος. Και συνεπώς η άρνηση της απεικόνισής του συνεπαγόταν την άρνηση της ενανθρώπησής του. Και, κατά συνέπεια, της θέωσης του ανθρώπου.

Στη διαμάχη αυτή επικράτησαν, τελικά, οι ορθόδοξοι. Που σημαίνει ότι, απέναντι στην περί Θεού, ανεικονική αντίληψη των Εβραίων και των Μουσουλμάνων, επικράτησε η εικονοπλαστική παράσταση του θείου. Που ήταν σύμφωνη με την ορθόδοξη πίστη, αλλά και με την ανθρωπομορφική περί θεών αντίληψη, των αρχαίων Ελλήνων.

Αλλά μήπως και στις μέρες μας, δεν οργιάζει, όχι μόνο η εικονομαχία, αλλά κυρίως η ορθοδοξομαχία; Τι άλλο από ορθοδοξομαχία ήταν η επιβολή του κομμουνισμού στη Ρωσία και τις άλλες ορθόδοξες χώρες της ανατολικής Ευρώπης;  Τα σπλάχνα των οποίων φρόντισαν να δηλητηριάσουν με τον κορονοϊό της αθεΐας, που συνοδεύτηκε με τον διωγμό πρωταρχικά της Ορθοδοξίας. Με τα εκατομμύρια των θυμάτων και τις εκατόμβες των νεομαρτύρων.

Για να ’ρθει και η σειρά της ορθόδοξης Σερβίας. Εναντίον της οποίας επιστρατεύτηκε η δυτική βαρβαρότητα. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής σφαγιάστηκαν σε Κροατία και Βοσνία απ’ τους παπικούς περίπου 800 χιλιάδες ορθόδοξοι Σέρβοι. Για να αγιοποιηθεί  ο παπικός καρδινάλιος Στέπινατς, που είχε πρωτοστατήσει. Και ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τις καταστροφικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας το 1999. Πίσω απ’ τις οποίες και πάλι κρυβόταν το αδυσώπητο αντισερβικό μένος του «Παναγιώτατου» Πάπα.

Και ασφαλώς ήταν ευνόητο πως ο επόμενος στόχος θα ήταν η Ελλάδα. Ο εναντίον της οποίας πόλεμος απ΄ τη βάρβαρη Δύση χρονολογείται απ’ το 1204. Οπότε και έχουμε την πρώτη άλωση  και καταστροφή της Κων/πολης απ’ τους Φράγκους, η οποία και προετοίμασε το έδαφος  για την άλωση του 1453 απ’ τους ανατολικούς βαρβάρους, τους Τούρκους.

Μέσα στο έρεβος  της σκλαβιάς των 400 χρόνων, που ακολούθησε και των φοβερών καταπιέσεων, θα περίμενε κάποιος να επαληθευτεί η κακεκντρεχής απόφανση του Φαλμεράιερ, περί της μη υπάρξεως ούτε σταγόνας ελληνικού αίματος στις  φλέβες των Νεοελλήνων. Αλλά  η πραγματικότητα απέδειξε το τελείως αντίθετο. Δεδομένου ότι οι νεοέλληνες, ήταν ακριβώς το χρυσάφι, που προέκυψε απ’ το καμίνι της 400χρονης τρισβάρβαρης σκλαβιάς. Κι αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία κράτησε άσβεστη τη λαμπάδα της θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης. Πληρώνοντας με εκατόμβες κληρικών όλων των βαθμίδων και λαϊκών το τίμημα της ελευθερίας.

Αλλά και μετά την απελευθέρωση η τρισβάρβαρη Δύση δεν μπόρεσε ν’ αφήσει τους Έλληνες ν’ αναπνεύσουν. Δεδομένου ότι δολοφόνησαν τον ορθόδοξο κυβερνήτη μας, Καποδίστρια. Για να μολύνουν, έτσι, στη συνέχεια, τον ζείδωρο αέρα της ελευθερίας με την πανούκλα των πολιτικών κομμάτων. που διαχρονικά υπηρετούν δουλικά τα συμφέροντα των δολοφόνων της πατρίδας μας.  Και που βέβαια δεν ξέχασαν την Ορθοδοξία. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Βαυαροκρατίας. Οπότε και κήρυξαν αδυσώπητο διωγμό εναντίον μοναστηριών και μοναχών.

Διωγμό, που συνεχίζεται αμείλικτος και στις μέρες μας. Οπότε και μεθόδευσαν τον εναντίον μας πόλεμο, όχι με βόμβες και πυραύλους  όπως εναντίον της Σερβίας, αλλά με τον οικονομικό πόλεμο των μνημονίων. Με συνεργάτες πάντα τους ντόπιους εφιάλτες που χρεοκόπησαν την Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των ξένων και ντόπιων  τραπεζών. Που καταπρόδωσαν τη Μακεδονία για χάρη των ΗΠΑ και των Γερμανών.  Και τώρα,  όπως όλα δείχνουν, μεθοδεύουν την προδοσία του Αιγαίου, για χάρη των Γερμανών και των Τούρκων.

Και το αξιοθρήνητο είναι πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες, που παρόλα αυτά, εξακολουθούν βλακωδώς να σύρονται πίσω απ’ τους κομματικούς απατεώνες. Δεδομένου ότι η μόνη ιδεολογία, που διαθέτει η γκάμα όλων σχεδόν των κομματικών αποχρώσεων  είναι η αέναη προδοσία, χάρη των αδυσώπητων εχθρών μας.

 Και βέβαια στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πανάθλιο ρόλο που παίζει ιδιαίτερα και η η στάση πολλών, λεγόμενων, ορθόδοξων χριστιανών. Με πρωτοστάτες κάποιους κληρικούς και μάλιστα της ανώτατης βαθμίδας, που κλίνουν το μάτι στους προδότες. Επειδή τάχα εκείνοι, είναι υπέρμαχοι της πίστης, της πατρίδας και της θρησκείας. Όταν προ πολλού έχουν δώσει σαφέστατα δείγματα του διαβρωτικού τους ρόλου σε όλα τα επίπεδα.

Και να που τώρα «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», έχουν ξετσιτσιδωθεί κυριολεκτικά. Κλείνοντας, τις εκκλησιές, απαγορεύοντας την προσκύνηση των εικόνων και τις λιτανείες και επιστρατεύοντας εναντίον της Θείας Κοινωνίας διάφορα βλακώδη επιχειρήματα. Φτάνοντας στο ελεεινό  κατάντημα να τιμωρούν ιερείς, επειδή τόλμησαν να κοινωνήσουν κάποιους χριστιανούς, υπείκοντες στις εντολές των νεοταξιτών. Αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση ούτε με τον Χριστιανισμό ούτε με τον Χριστό.

Γεγονός που δείχνει ότι έχουν πρώτοι απ’ όλους ανάγκη εκχριστιανισμού κάποιοι αποχριστιανισμένοι  ορθόδοξοι χριστιανοί. Μέχρις ότου καταλάβουν ότι, εκτός απ’ τις εικονικές παραστάσεις του Θεού, πρωταρχική ανάγκη έχουν να αναστηλωθούν οι ζωντανές εικόνες του.

Οι ποικιλοτρόπως, δηλαδή, καταπιεζόμενοι και καταληστευόμενοι «ελάχιστοι αδελφοί» του Χριστού. Οι κοντινοί και οι αλαργινοί…

ΠΗΓΗ: https://papailiasyfantis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου