Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Άγιος Παΐσιος: Το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ στα Ιεροσόλυμα θα είναι σημείο ότι...

 Φανούρης Ευστράτιος,  Θεολόγος - Κοινωνιολόγος - Αρθρογράφος

Όσα αναφέρονται από τον Άγιο Παΐσιο παρακάτω έχουν ειπωθεί ή γραφεί στη διάρκεια των ετών 1981-1994. Τις ίδιες απόψεις ο μεγάλος Άγιος της εποχής μας τις διατύπωσε και σε χειρόγραφο κείμενο οκτώ σελίδων για να μην αμφισβητηθούν από κανέναν. Τα κείμενα είναι από το βιβλίο «Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β’ Πνευματική Αφύπνιση. Εκδ. Ιερό Ησυχαστήριο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης 1999».

Xαρακτηριστικό σημάδι.

Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι. Θα χυθεί πολύ αίμα και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίσουν προς τα Ιεροσόλυμα. Χαρακτηριστικό σημάδι ότι πλησιάζουν τα γεγονότα αυτά θα είναι το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ, αφού το γκρέμισμά του θα σημάνει την έναρξη των εργασιών για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντος, ο οποίος παλιά ήταν κτισμένος σ’ εκείνο ακριβώς το μέρος.

«Γέροντα, πέστε μας κάτι για τον Αντίχριστο.

– Ας πούμε μια φορά γιά τον Χριστό… Οσο μπορούμε να είμαστε κοντά στον Χριστό. Αν είμαστε με τον Χριστό, τον Αντίχριστο θα φοβηθούμε;

Μήπως το αντίχριστο πνεύμα δεν υπάρχει τώρα; Το κακό ούτως ή άλλως το κάνει το αντίχριστο πνεύμα. Και αν γεννηθή και ένα αντίχριστο τέρας και κάνη μερικά μπανταλά, θα γελοιοποιηθή στο τέλος. Θα συμβούν όμως γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία που γράφει η Αποκάλυψη. Σιγά-σιγά αρκετά αρχίζουν να βγαίνουν.

Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από πόσα χρόνια! Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση! Η παλαβομάρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθη «ο υιός της απώλειας». Θα γίνη τρελλοκομείο. Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατή, θα ξεσηκωθή κάθε κράτος να κάνη ό,τι του λέει ο λογισμός. Ο Θεός να βάλη το χέρι Του, τα συμφέροντα των μεγάλων να είναι τέτοια, που θα μας βοηθήσουν. Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούργιο. Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα. Μόνον που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα.

Οικουµενισµός, κοινή αγορά, ένα κράτος µεγάλο, µιά θρησκεία στα µέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων. Οι Σιωνιστές ετοιµάζουν κάποιον για Μεσσία. Γι’ αυτούς ο Μεσσίας είναι βασιλιάς, δηλαδή θα κυβερνήση εδώ στην γη.

Οι Ιεχωβάδες και αυτοί αποβλέπουν σε έναν βασιλιά επίγειο. Θα παρουσιάσουν οι Σιωνιστές έναν, και οι Ιεχωβάδες θα τον δεχθούν. Θα πουν «αυτός είναι». Θα γίνη µεγάλη σύγχυση.

Μέσα στην σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν έναν Μεσσία, για να τους σώση. Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πη: «Εγώ είµαι ο Ιµάµης, εγώ είµαι ο πέµπτος Βούδδας, εγώ είµαι ο Χριστός που περιµένουν οι Χριστιανοί, εγώ είµαι αυτός που περιµένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είµαι ο Μεσσίας των Εβραίων». Πέντε «εγώ» θα έχη!…

Ο Ευαγγελιστής Ιωαννης, όταν λέη στην πρώτη επιστολή «Παιδία, … ότι ο αντίχριστος ερχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν…», δεν εννοεί ότι και ο αναµενόµενος Αντιχριστος θα είναι σαν τους διώκτες Μαξιµιανούς και Διοκλητιανούς, άλλα ότι ο Αντιχριστος θα είναι ο αναµενόµενος κατά κάποιον τρόπο ενσαρκωµένος διάβολος, που θα παρουσιασθή στον ισραηλιτικό λαό ως Μεσσίας και θα πλανήση τον κόσµο.

«Έρχονται δύσκολα χρόνια· θα έχουµε δοκιµασίες µεγάλες. Θα έχουν µεγάλο διωγµό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούµε στα σηµεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισµα. Είναι σαν να µη συµβαίνη τίποτε. Γι’ αυτό λέει η Γραφή ότι θα πλανηθούν, ει δύνατον, και οι εκλεκτοί.

«Όσοι δεν θα έχουν καλή διάθεση, δεν θα φωτισθούν και θα πλανηθούν στα χρόνια της αποστασίας. Γιατί, όποιος δεν έχει την θεία Χάρη, δεν έχει πνευµατική διαύγεια, όπως και ο διάβολος.

– Πιστεύουν, Γέροντα, οι Σιωνιστές τα περί Αντίχριστου;

– Αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν όλον τον κόσµο. Χρησιµοποιούν για να πετύχουν τον σκοπό τους την µαγεία και τον σατανισµό. Την σατανολατρία την βλέπουν σαν µιά δύναµη, που θα τους βοηθήση στα σχέδιά τους. Πάνε δηλαδή να κυβερνήσουν τον κόσµο µε σατανική δύναµη. Τον Θεό δεν Τον βάζουν στον λογαριασµό τους. Θα ευλογηθούν όµως έτσι από τον Θεό; Μέσα από αυτό ο Θεός θα βγάλη πολλά καλά. Οι άλλες σατανικές θεωρίες κράτησαν τουλάχιστον εβδοµήντα χρόνια· αυτοί ούτε επτά χρόνια δεν θα κρατήσουν.

– Γέροντα, όταν ακούω για τον Αντιχριστο, νιώθω έναν φόβο µέσα µου.

– Τι φοβάσαι; Πιο φοβερός θα είναι από τον διάβολο; Αυτός είναι άνθρωπος. Εδώ η Αγία Μαρίνα έδερνε τον διάβολο και η Αγία Ιουστίνα τόσους δαίµονες διέλυσε. Στο κάτω-κάτω εµείς δεν ήρθαµε να βολευτούµε σ’ αυτόν τον κόσµο.

Σηµείο ότι πλησιάζει η εκπλήρωση των προφητειών θα είναι το γκρέµισµα του τεµένους του Οµαρ στα Ιεροσόλυµα. Θα το γκρεµίσουν, για να ανοικοδοµήσουν τον Ναό του Σολοµώντος που, όπως λένε, ήταν χτισµένος σ’ αυτήν την θέση. Τελικά οι Σιωνιστές θα εγκαταστήσουν τον Αντίχριστο εκεί ως Μεσσία. «Άκουσα ότι οι Εβραίοι ήδη ετοιµάζονται να χτίσουν τον Ναό του Σολοµώντος.

– Γέροντα, οι Εβραίοι, ενώ διαβάζουν την Παλαιά Διαθήκη, πως δεν πιστεύουν στον Χριστό;

– Δεν πας να το πης αυτό στους Εβραίους; Οι Εβραίοι είχαν ανέκαθεν φανατισµό. Καταλαβαίνουν, άλλα είναι ο εγωισµός που τους τυφλώνει. Αν πρόσεχαν λίγο, δεν θα παρέµενε κανένας Εβραίος.

– Αυτά που διάβαζαν, πως τα ερµήνευαν;

– Πώς τα ερµήνευαν και πως τα ερµηνεύουν! Τα πνευµατικά νοήµατα τα κάνουν υλικά. Αυτό λ.χ. που λέει ο Προφήτης Ησαΐας, «εξανθήσει τα έρηµα του Ιορδάνου» να δης πως το ερµήνευσαν. Για να δείξουν ότι άνθησε η έρηµος, γύρισαν κάποιον ποταµό, έκαναν πεζούλια, κήπους, φύτεψαν µπανανιές, λεµονιές, πορτοκαλλιές, έφτιαξαν όλο περιβόλια, οπότε λένε «άνθησε η έρηµος»! «Ολα έτσι τα ερµηνεύουν. Ένώ οι λόγοι αυτοί του Προφήτου αναφέρονται στην αναγέννηση του κόσµου µε το «Αγιο Βάπτισµα, µε το λουτρό της παλιγγενεσίας.

– Τώρα περιµένουν τον επίγειο βασιλιά;

– Ναι, τον Αντίχριστο. Οι Ραββίνοι ξέρουν ότι ήρθε ο Μεσσίας και ότι Τον σταύρωσαν. Αφού έχω µάθει από ένα πρόσωπο ότι, όταν ψυχορραγή ένας Εβραίος, πάει ο Ραββίνος και του λέει στο αυτί: «Ο Μεσσίας ήρθε». Βλέπεις, τους πειράζει η συνείδηση, γιατί αισθάνονται ενοχή, άλλά δεν ταπεινώνονται.

– Καί τι κερδίζουν που το λένε εκείνη την ώρα;

– Τίποτε· άπλώς το λένε, επειδή τους πειράζει η συνείδηση, και νοµίζουν ότι, αφού το είπαν, είναι εντάξει!…

– Και οι άλλοι δεν ακούνε;

– Όχι, στο αυτί το λένε. Και τα Εβραιόπουλα έχουν επαναστατήσει εναντίον των Ραββίνων.

«Ο Μεσσίας, λένε, ήρθε· ποιόν Μεσσία περιµένετε;». Στην Αµερικη µιά οµάδα νέων που ασχολούνται ιστορικά µε την Αγία Γραφή εκδίδουν ένα περιοδικό, στο οποίο γράφουν: «Ο Μεσσίας ήρθε. Σε όποιον δεν πιστεύει ότι ήρθε ο Μεσσίας θα στέλνουµε δωρεάν το περιοδικό, ώσπου να πιστέψη. Όποιος πιστεύει να στέλνη συνδροµή, για να το στέλνουµε και σε άλλους, να πιστέψουν».

– Εβραίοι είναι αυτοί;

– Ναι, Εβραίοι.

– Έγιναν Χριστιανοί;

– Ε τώρα, το ότι πίστεψαν κάτι είναι.

– Μπορεί να υπάρχουν Ραββίνοι Κρυπτοχριστιανοί;

– Ραββίνοι να είναι Κρυπτοχριστιανοί; Μένει Ραββίνος ο άλλος, άµα γίνη Χριστιανός; Δηλαδή να διδάσκη στους Εβραίους ότι δεν ήρθε ο Μεσσίας και, όταν ψυχορραγούν, να τους λέη ότι ήρθε ο Μεσσίας;

– Γέροντα, σε πόσο καιρό θα συµβούν αυτά τα γεγονότα;

– Εξ αιτίας σου και εξ αιτίας µου καθυστερούν, για να αποκτήσουµε καλή πνευµατική κατάσταση. Μας κάνει υποµονή ο Θεός, γιατί, αν συµβούν τώρα, εγώ και εσύ θα πάµε χαµένοι. Δεν αναφέρεται πουθενά στην διδασκαλία του Χριστού συγκεκριµένος χρόνος. Λέει όµως η Γραφή ότι τα σηµεία των καιρών θα προειδοποιήσουν για την έλευσή τους. Να είµαστε πάντα έτοιµοι και θα τα δούµε, όταν θα πλησιάση ο καιρός. Τότε θα είµαστε πιο σίγουροι. «Ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα τοις νήφουσι», λέει ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας.

Έπεσε στα χέρια µου ένα βιβλίο που στο εξώφυλλο είχε τρία µεγάλα εξάρια! Ε, τους αφιλότιµους! Το κάνουν για να παρουσιάσουν όµορφα το έξι και να εξοικειωθή ο κόσµος µέ αυτό. Έτσι σιγά-σιγά θα έρθη και το σφράγισµα.

– Γέροντα, και οι σούστες που ράβουν στα ρούχα πουλιούνται πάνω σε κάτι χαρτιά που έχουν τον άριθµό 666.

– Βρε τον διάβολο! Στις πιστωτικές κάρτες το έχουν βαλει από καιρό. Τώρα και στις σούστες!

Πολλοί το 666 το βάζουν σαν φίρµα, για να προτιµούν τα δικά τους προϊόντα. Ο ένας να υποστηρίζη τον άλλο. Δηλαδή το 666 να παίρνη το 666. Έχει γραφή ότι, όταν κυκλοφορήση η παράσταση µε το φίδι να τρώη την ουρά του, θα σηµαίνη ότι οι Εβραίοι θα έχουν καταλάβει όλον τον κόσµο. Τώρα το έχουν βάλει σε µερικά χαρτονοµίσµατα. Το 666, τι Κίνα, τι Ινδία έχει πιάσει!

– Πως ξέρουν και βάζουν αυτόν τον αριθµό, Γέροντα;

– Ήξερε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης τι θα κάνη ο διάβολος, όπως και οι Προφήτες προφήτευσαν ότι θα πωλήσουν τον Χριστό για «τριάκοντα αργύρια», ότι θα Τον ποτίσουν ξίδι, θα διαµερίσουν τα ιµάτιά Του. Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια έγραψε στην Αποκαλυψη ότι οι άνθρωποι θα σφραγίζωνται µε τον αριθµό 666. «Ο εχων νούν ψηφισάτω τον αριθµόν του θηρίου· αριθµός γαρ ανθρώπου έστί· και ο αριθµός αυτού χξς’.

Το 666 για τους Εβραίους είναι σύµβολο οικονοµίας. Οι Εβραίοι, όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, επέβαλαν µιά συγκεκριµένη φορολογία στα έθνη που υποδούλωσαν µε διάφορους πολέµους. Η ετήσια φορολογία ήταν 666 τάλαντα χρυσού. Τώρα, για να υποτάξουν όλον τον κόσµο, βάζουν πάλι αυτόν τον παλιό φορολογικό αριθµό, που συνδέεται µε το ένδοξο παρελθόν τους. Γι’ αυτό δεν θέλουν να τον αντικαταστήσουν µε άλλον αριθµό. Το 666 δηλαδή είναι το σύµβολο του µαµωνά. Το πήραν από τα σταθµά του χρυσού – δεν ήξεραν αυτό που άναφέρει ο «Άγιος Ιωάννης στην Αποκάλυψη-, αλλά δεν παύει να είναι µαµωνάς. Το Ευαγγέλιο όµως λέει «ή Χριστό ή µαµωνά». «Ού δύνασθε Θεω δουλεύειν και µαµωνά».

Τα πράγµατα προχωρούν κανονικά. Στην Αµερικη τα σφραγισµένα σκυλιά εκπέµπουν µε τον ποµπό και, τακ, τα βρίσκουν. Έτσι ξέρουν το κάθε σκυλί που βρίσκεται. «Οσα σκυλιά δεν έχουν την µάρκα τους και είναι αδέσποτα τα σκοτώνουν µε ακτίνες λέιζερ. Μετά θα αρχίσουν να σκοτώνουν και τους ανθρώπους. Τόννους ψάρια έχουν σφραγίσει και τα παρακολουθούν από τον δορυφόρο σε ποιό πέλαγος είναι!

Τώρα πάλι παρουσιάσθηκε µιά αρρώστια, για την οποία βρήκαν ένα εµβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό και, για να το κάνη κανείς, θα τον σφραγίζουν. Πόσοι άνθρωποι εκεί είναι ήδη σφραγισµένοι µε ακτίνες λέιζερ, άλλοι στο µέτωπο και άλλοι στο χέρι!

Αργότερα, όποιος δεν θα είναι σφραγισµένος µε τον αριθµό 666 δεν θα µπορή ούτε να πουλά, ούτε να αγοράζη ή να παίρνη δάνειο, να διορίζεται κ.λπ. Μου λέει ο λογισµός ότι ο Αντίχριστος µε αυτό το σύστηµα θέλησε να πιάση όλον τον κόσµο και, άµα δεν είναι κανείς στο σύστηµα, δεν θα µπορή να δουλέψη κ.λπ., είτε κόκκινος είτε µαύρος είτε άσπρος, όλοι δηλαδή. Θα επιβληθή έτσι µε ένα οικονοµικό σύστηµα που θα ελέγχη την παγκόσµια οικονοµία, και µόνον όσοι θα έχουν δεχθή το σφράγισµα, το χάραγµα µε τον αριθµό 666, θα µπορούν να έχουν εµπορικές συναλλαγές.

Τι θα πάθουν όµως οι άνθρωποι που θα σφραγίζωνται!… Μου έλεγε κάποιος ειδικός ότι µε τις ακτίνες λέιζερ παθαίνει κανείς βλάβη. Οι άνθρωποι που θα σφραγισθούν θα τραβούν τις ακτίνες του ήλιου και θα πάθουν τέτοια ζηµιά, που θα µασούν την γλώσσα τους από τον πόνο. «Οσοι δεν σφραγισθούν, θα περάσουν καλύτερα από τους άλλους, γιατί ο Χριστός όσους δεν σφραγισθούν θα τους βοηθήση. Δεν είναι µικρό πράγµα αυτό!

– Γέροντα, πότε θα τους βοηθήση; Μετά;

– Όχι, τότε.

– Αφού, Γέροντα, δεν θα µπορούν να πωλούν και να αγοράζουν, πως θα περάσουν καλύτερα;

– Να δης, ο Θεός ξέρει έναν τρόπο, τον ξέρω και εγώ αυτόν. Λοιπόν…, µε απασχόλησε πολύ αυτό το θέµα και µου έστειλε µετά το… τηλεγράφηµα. Ο Θεός πως µας οικονοµάει, πω! πω!

– Γέροντα, γιατί το σφράγισµα λέγεται και χάραγµα;

– Γιατί δεν θα είναι επιφανειακό. «Χαράσσω» τι θα πη; Δεν θα πη τραβώ βαθιά ευθείες γραµµές, χαρακιές; Το σφράγισµα θα είναι χάραγµα, που θα το βάλουν πρώτα σε όλα τα προϊόντα και µετά θα επιβάλουν να γίνεται µε ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο µέτωπο των ανθρώπων. Σε έναν γιατρό από το Τορόντο είχα πει πριν από δύο χρόνια για το σφράγισµα, και τώρα, µου είπε εκείνος, διάβασε σε µιά εφηµερίδα ότι αντί για κάρτα ζητούν εντυπώµατα στο χέρι. Προχωρούν αλλά δεν µπορούµε να πούµε ότι θα γίνη εκείνο και εκείνο.

Μερικές τηλεοράσεις πάλι που έχουν στείλει τελευταία στην Ελλάδα έχουν και συσκευή που παρακολουθει αυτούς που βλέπουν τηλεόραση. Σε λίγο όσοι θα έχουν τηλεόραση θα βλέπουν στην τηλεόραση και θα τους βλέπουν! Δηλαδή θα παρακολουθούν και θα παρακολουθούνται. Θα ελέγχουν οι άλλοι µε το κοµπιούτερ όλη την ζωή τους, τι λένε, τι κάνουν, όλα. Βλέπεις τι δικτατορία σκέφθηκε ο διάβολος!

Στις Βρυξέλλες έχουν ολόκληρο µέγαρο µε το 666, όπου στεγάζουν το κοµπιούτερ. Αυτό το κοµπιούτερ µπορεί να ελέγξη δισεκατοµµύρια ανθρώπους -έξι δισεκατοµµύρια είναι σχεδόν όλος ο κόσµος. Εξοµολόγηση όλοι µε ένα κουµπί! Μερικοί Ευρωπαίοι αντέδρασαν, γιατί φοβούνται παγκόσµια δικτατορία. Εµείς οι Ορθόδοξοι αντιδρούµε, γιατί δεν θέλουµε τον Αντίχριστο, αλλά φυσικά ούτε την δικτατορία. Μας περιµένουν γεγονότα, αλλά δεν θα σταθούν αυτά πολύ. Όσο εξαλείφθηκε η Ορθοδοξία µε τον κοµµουνισµό, τόσο θα εξαλειφθή και τώρα.

… – Γέροντα, οι σύλλογοι ειρήνης που ιδρύονται από διάφορα κράτη βοηθούν για την ειρήνη στον κόσµο;

– Εξαρτάται. Είναι και µερικοί που ξεκινούν µε καλή διάθεση. Αλλά, όταν µαζεύωνται τι µάγοι, τι πυρολάτρες, τι Προτεστάντες, ένα σωρό -άκρη δεν βρίσκεις-, για να φέρουν την ειρήνη στον κόσµο, πως να βοηθήσουν;

Ο Θεός να µε συγχωρέση, αυτά είναι κουρελούδες του διαβόλου. Γίνεται ειρήνη µε αµαρτωλό συνεταιρισµό; Πως µπορεί να έρθη η ειρήνη, όταν οι άνθρωποι δεν συµφιλιωθούν µε τον Θεό; Μόνον όταν συµφιλιωθή ο άνθρωπος µε τον Θεό, έρχεται και η εσωτερική ειρήνη και η εξωτερική. Για να συµφιλιωθή όµως ο άνθρωπος µε τον Θεό, πρέπει να έρθη σε συναίσθηση, να µετανοήση, να ζη σύµφωνα µέ τις εντολές του Θεού, και τότε έρχεται η Χάρις και η ειρήνη του Θεού µέσα του, οπότε µπορεί να βοηθήση και για την ειρήνη γύρω του».

Καλή λευτεριά!

ΠΗΓΗ ekklisiaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου