Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Προστατέψτε τα παιδιά!

Ελένη Καμπούρη

Τα παιδιά είναι Θείο δώρο και έχουμε υποχρέωση να τα προστατέψουμε και να τα μεγαλώσουμε με ορθόδοξη νουθεσία, γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική ελευθερία.

Σε τι να πρωτοεστιάσει κανείς απ’ όσα μιαρά συμβαίνουν γύρω του; Κάθε μέρα συμβαίνει και κάτι διαφορετικό αλλά σπανίως θεάρεστο και αισιόδοξο. Έχουμε πάρει την κάτω βόλτα και αναρωτιόμαστε αν αυτό το βαρέλι έχει τελικά πάτο. Οικουμενισμός, σχισματοαίρεση, σαρκολατρεία, ειδεχθής παιδεραστία, ομοφυλοφιλία, πορνεία και σαρκικά αμαρτήματα, βλασφημία-αθεΐα, κοβιντοφοβία-κοβιντομανία, λαθρομετανάστευση και ο κατάλογος, δυστυχώς, κάθε μέρα εμπλουτίζεται. Να προσθέσουμε κι ένα αγκάθι στα ανατολικά σύνορά μας μ’ έναν ηγέτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε λογική και φαντασία είναι ότι ο διάβολος έχει εστιάσει στις αθώες παιδικές ψυχές. Εκεί πραγματικά κάνει υπερωρίες.

Έχοντας αναλύσει πάμπολλες φορές το βρώμικο ρόλο που καλείται να παίξει η τηλεόραση και τις υπερπροσπάθειες που καταβάλλουν τα σημερινά τηλεοπτικά κανάλια για να δηλητηριάσουν την ανθρώπινη σκέψη, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάσουμε για άλλη μια φορά πληροφορίες και μηνύματα που διοχετεύει η ΝΤΠ στις ανθρώπινες ψυχές. Περισσότερο άμεσα από ποτέ, γνωστό σε όλους τηλεοπτικό κανάλι προσπαθεί μέσω τηλεοπτικής του σειράς να περάσει ως χρήσιμη και απαραίτητη την εμφύτευση του τσιπ RFID σε παιδιά1.

Πώς να το περιγράψουμε όλο αυτό; Ανήθικο ή διεστραμμένο εγχείρημα; Τελικά μια μόνο λέξη του ταιριάζει κι ας τολμήσουν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ως συνομωσιολόγους ή φαντασιόπληκτους. Είναι ξεκάθαρα και απόλυτα ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα και να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα, για να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε από ο,τιδήποτε απειλεί την ψυχή μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να αυξηθεί η Πίστη μας και η ελπίδα μας στον Άγιο Τριαδικό Θεό και κατά συνέπεια να μειωθεί ο ανθρώπινος φόβος μας.

Όπως καταλαβαίνουμε, το εσχατολογικό άρωμα που αναδύεται είναι πιο έντονο από ποτέ και εργαλοποιείται το ο,τιδήποτε, για να υποδουλωθεί η ανθρώπινη ψυχή. Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ λοιπόν στο χάραγμα του Αντιχρίστου, με δημοφιλείς και λαοπρόβλητες τηλεοπτικές σειρές να προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν και να μας εθίσουν σε σατανοκίνητα αφηγήματα, χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές ένα ωραίο περιτύλιγμα ως παγίδα. Αυτό που είναι πέρα για πέρα ύπουλο και βρωμερό, είναι ότι όλο αυτό πρώτα στοχεύει στην παιδική αθώα και αγνή ψυχή. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, γιατί η παιδική ψυχή είναι καθαρή σαν άγραφη κασέτα, όπως έλεγε και ο Όσιος Παΐσιος.

Μήπως είναι επιβεβλημένο πλέον περισσότερο από ποτέ να εστιάσουμε στα παιδιά μας και να τα προετοιμάσουμε, έτσι ώστε να μην χωράει τίποτε άλλο στην καρδιά τους και το μυαλό τους, παρά μόνο ο Χριστός και η Ορθοδοξία Του; Πρέπει να προλάβουμε από πολύ νωρίς να τα μπολιάσουμε με τα άγια νάματα της Ορθόδοξης Πίστεως μας, έτσι ώστε να τους δώσουμε όλα εκείνα τα όπλα, τα οποία βρίσκονται στην φαρέτρα της Πίστης μας, και να τα χρησιμοποιήσουν ως πανοπλία για να προστατέψουν την ψυχή τους αλλά και την ψυχή της μελλοντικής τους οικογένειας. Είμαστε υπόλογοι στον Δεσπότη Χριστό για το πώς διαχειριζόμαστε το δώρο που μας έκανε. Τα παιδιά είναι Θείο δώρο και έχουμε υποχρέωση να τα προστατέψουμε και να τα μεγαλώσουμε με ορθόδοξη νουθεσία, γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική ελευθερία. Εμείς οι γονείς ας σκύψουμε στα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές τους, γιατί ουσιαστικά αυτοί είναι υπερπολύτεκνοι θετοί γονείς των παιδιών μας.

Πολλοί μας προτείνουν και μας επιβάλλουν διάφορα αλλά τελικά θα τα δεχτούμε και θα τα ανεχτούμε; Μασκοφόρεσαν τα παιδιά μας εκπαιδεύοντάς τα να χάνουν τον αυθορμητισμό τους και την ελευθερία τους. Τα φιμώνουν, τα κατηχούν άθεα και αιρετικά, θεσπίζουν νόμους σύμφωνα με τους οποίους πραγματικά καταστρέφεται η ζωή τους (στα 15 έτη θεωρούνται ώριμα για να αλλάξουν φύλο), σιγά και αθόρυβα τα ξεκόβουν από την οικογένεια, τα διασκεδάζουν με ανήθικα και επικίνδυνα θεάματα ή δραστηριότητες, θέλουν να τα σφραγίσουν, τα βιάζουν, τα οδηγούν στην ανεργία, στην απόγνωση και στην αυτοκτονία. 

Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουμε να γίνει ένα τέτοιο έγκλημα; Τα παιδιά είναι ό,τι καλύτερο μας έχει δοθεί από τον Θεό. Είναι εκεί που αναπαύεται ο Ίδιος, είναι το φως και η ελπίδα στον άθλιο κόσμο στον οποίο ζούμε. Ως κοινωνία τι κάνουμε για όλα αυτά; Η Εκκλησία; Πού είναι οι υψηλόβαθμοι Ιεράρχες να καυτηριάσουν αυτά που συμβαίνουν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, καθοδηγώντας ορθόδοξα και με εν Χριστώ αγάπη, και όχι οικουμενιστική, τα βλαστάρια μας; Βουβαμάρα, μπόλια και παχιά, ανούσια λόγια χωρίς αγάπη, Χριστό και Πίστη. Η Πολιτεία; Ας αφήσουμε καλύτερα την Πολιτεία, γιατί απ’ όπου κι αν το πιάσεις θα λερωθείς. Βρώμα και δυσωδία. 

Δεν είμαστε από αυτούς που θα χάσουμε την ελπίδα μας. Πάντα θα προσπαθούμε να βάζουμε τον φόβο μας στην άκρη και να γαντζωνόμαστε από τον Κύριό μας, ο Οποίος μας έδειξε τον δρόμο για τον Παράδεισο. Οδοδείκτες μας οι Άγιοί μας και μέσα από την προσπάθεια μας να μην παρασυρθούμε από τις σειρήνες της ΝΤΠ, θα βάλουμε ως μοναδικό μας στόχο να προστατέψουμε τα παιδιά, τα οποία μας εμπιστεύθηκε ο Κύριός μας. Γιατί τα παιδιά δεν είναι δικά μας. Είμαστε απλώς συνδιαχειριστές στο έργο Του για την σωστή και θεάρεστη ανατροφή τους. Πάση θυσία και με οποιοδήποτε κόστος πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας.

ΠΗΓΗ katanixi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου