Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Αναξιοκρατίας το ανάγνωσμα

 Παναγιώτης Λιάκος


Η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι η μοναδική παγκοσμίως που συνεχίζει να περπατά αμέριμνη στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Η Ελλάς παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση την απόδειξη του γεγονότος ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κ. Σακελλαροπούλου με τις… παραλείψεις της δείχνει το εύρος και το βάθος της κρίσης σε επίπεδο κορυφής που ταλανίζει τη χώρα. Πηγαίνοντας στη Μητρόπολη των Αθηνών να παρακολουθήσει την αναστάσιμη ακολουθία, πέρασε μπροστά από στρατιωτικό άγημα και τη σημαία μας. Η μπάντα άρχισε να παιανίζει τον εθνικό ύμνο.

Εκείνη, όμως, συνέχισε να… βολτάρει, λες και είχε πάει στην Ερμού για ψώνια. Ευτυχώς, δίπλα της βρέθηκε στρατιωτικός, που της υπέδειξε ότι πρέπει να σταματήσει τον περίπατο. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και δεν γνωρίζει ότι όταν ηχεί ο εθνικός ύμνος πρέπει να στέκεται προσοχή! Το ακόμα χειρότερο ενδεχόμενο, να γνωρίζει ότι πρέπει να στέκεται προσοχή όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος, αλλά να αδιαφορεί, ουδείς θέλει να πιστέψει ή καν να σκεφτεί.

Η χρεοκοπημένη πατρίδα μας πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά της (μόνο ο μηνιαίος μισθός της Προέδρου της Δημοκρατίας φτάνει τα 11.561 ευρώ, χώρια τα άλλα έξοδα) για να λαμβάνει από την κ. Σακελλαροπούλου κάτι λιγότερο από το τίποτα. Η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την εικόνα που εκπέμπει στην κοινή γνώμη αλλά και στις άλλες χώρες, και ζει στον κόσμο της. Πρόσφατα, στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821, ο Ελληνικός Στρατός υποχρεώθηκε να παρελάσει μπροστά από τον… σύντροφό της, που στεκόταν καμαρωτός δίπλα της στην εξέδρα!

Κρίμα που δεν επιλέχθηκε ένας φιλότιμος Ελληνας ή μια φιλότιμη πατριώτισσά μας για το αξίωμα. Αυτά που αδυνατεί να μάθει και να κάνει η κ. Σακελλαροπούλου θα τα έκανε υποδειγματικά οποιοσδήποτε εργαζόμενος, άνεργη, συνταξιούχος, φοιτήτρια κ.ά., που νοιάζονται για το κύρος του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Εδώ υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες, που κάνουν θαύματα και κρατούν ζωντανές επιχειρήσεις για 500 και 1.000 ευρώ. Για 11.561 θα μάθαιναν το πρωτόκολλο καλύτερα κι από… μυλόρδο σε χρόνο dt και, άμα λάχει, θα ντύνονταν και τσολιάδες για να βαράνε σκοπιά μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο.

 ΠΗΓΗ newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου