Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Ρατσιστικό κρεσέντο διχασμού. Προτείνει μεγάλα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους!

Ελευθέριος  Ανδρώνης

Αδιανόητες προτάσεις έθεσε στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ένας από τους πιο προβεβλημένους «ειδικούς» των συστημικών μέσων, των τελευταίων μηνών.

Σε ένα κρεσέντο ρατσισμού υγειονομικής χροιάς το οποίο μας παραπέμπει απευθείας σε σκοτεινά καθεστώτα όπου ολόκληρες κοινωνίες χωρίζονταν σε «καθαρή φυλή» και λοιπούς… υπανθρώπους, ο εν λόγω επιστήμονας ζήτησε να επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι.

Ο «ειδικός» που εκτός από γιατρός φαίνεται πως επιθυμεί να αναλάβει και χρέη υγειονομικού χωροφύλακα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρειάζονται συγκεκριμένα προνόμια για τους εμβολιασμένους, όπως η μη χρήση μοριακού τεστ σε ταξίδι, μιλάμε για το καλοκαίρι, ή η μη χρήση μάσκας. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο».

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, για να μην πούμε εξωφρενικό, να ακούγονται τέτοιες απόψεις -από επιστήμονες μάλιστα- σε μια χώρα στην οποία υποτίθεται πως ισχύει δημοκρατικό πολίτευμα.

 Ένας «ειδικός» που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για την κατατρομοκράτηση του λαού και τις επανειλημμένες τοποθετήσεις υπέρ των εντελώς αποτυχημένων -όπως αποδείχθηκε- lockdown που κατέστρεψαν την χώρα, ζητά τώρα να θεσμοθετηθούν εξοντωτικά πρόστιμα για μια μη υποχρεωτική ιατρική πράξη.

Ζητεί την παραδειγματική τιμωρία για ένα σημαντικό ποσοστό του λαού που για χίλιους δυο λόγους μπορεί να στέκεται με σκεπτικισμό απέναντι σε πειραματικά εμβόλια μερικών μηνών.

Την ίδια ώρα που έχουμε αντιρατσιστικούς νόμους που ξεψαχνίζουν λέξη-λέξη όσα θα δηλώσει κάποιος δημόσια, ένας «ειδικός» εξαπολύει με χαρακτηριστική άνεση το μένος του κατά μιας κοινωνικής ομάδας, απαιτώντας βαριές κυρώσεις.

Αντί να προβληματίζεται για τους λόγους που δεν έχει καταφέρει να πείσει αυτό το μεγάλο ποσοστό για την ασφάλεια των εμβολίων, επιθυμεί την οικονομική εξόντωση του συνταξιούχου, του μεροκαματιάρη, του μικρομεσαίου, του βιοπαλαιστή, μόνο και μόνο επειδή ο κύριος Βασιλακόπουλος και ο κάθε κύριος Βασιλακόπουλος δεν κατάφερε από το τηλε-στασίδι του, να κάμψει τις αμφιβολίες τους.

Την ίδια ώρα που οι φαρμακευτικές κυκλοφορούν τα σκευάσματα τους με ρήτρες αποποίησης κάθε ευθύνης και έτσι μένουν μακριά από δικαστικές περιπέτειες και πρόστιμα, ο κύριος Βασιλακόπουλος αναζητά ευθύνες στον απλό πολίτη που δεν τις εμπιστεύεται. Ενώ η επιτροπή λοιμωξιολόγων εξασφάλισε το ακαταδίωκτο χωρίς καν να κατηγορηθούν για οτιδήποτε, για τους… ασυμμόρφωτους πολίτες προβάλλονται ποινές ακόμα και προκαταβολικά.

Φτάσαμε στο σημείο να ονομάζονται με παραπλανητικό και προπαγανδιστικό τρόπο ως «προνόμια», οι απολύτως βασικές, οι αυτονόητες ανθρώπινες ελευθερίες. Το να μπορείς να ταξιδέψεις στο χωριό σου βαφτίζεται προνόμιο. Το να μπορείς να κυκλοφορήσεις ελεύθερα μετά τις 11 το βράδυ, χαρακτηρίζεται προνόμιο.

Όχι δεν είναι προνόμια. Είναι αυτονόητες ελευθερίες κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα, που μας στερήθηκαν βάσει ενός πλήρως αποτυχημένου σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όμως ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δεν σταμάτησε εκεί.

Εκτός του ότι ζήτησε… προνόμια για τους εμβολιασμένους, υποστήριξε πως ένας εμβολιασμένος «πρέπει να φοράει μάσκα, γιατί αύριο 70 με 80% των πολιτών θα κυκλοφορεί στο δρόμο και θα λέει ‘είμαι εμβολιασμένος’ , δεν μπορεί να γίνει έλεγχος σε αυτό. Από τον Ιούνιο που θα έχουμε λίγο λιγότερη επιδημία και περισσότερους εμβολιασμένους τότε θα είναι πολύ πιο εύκολη η σαφής διάκριση εμβολιασμένων – μη εμβολιασμένων».

Περιέγραψε λοιπόν μια κοινωνία στο εγγύς μέλλον, όπου θα υπάρχει διευρυμένος «έλεγχος» και σαφέστατη «διάκριση» μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Μια ξεκάθαρη πραγματικότητα υγειονομικού φασισμού, όπου το ιατρικό απόρρητο κάθε πολίτη θα θυσιάζεται βάναυσα στον βωμό της υγειονομικής καταγραφής (δηλαδή φακελώματος) και επιτήρησης.

Επιστήμονες, σαν τον κύριο Βασιλακόπουλο, θέτουν ως προτεραιότητα τους το να συμπεριφέρονται ως παρα-υπουργοί της κυβέρνησης και να ασχολούνται με την θεσμοθέτηση ποινών στους μη εμβολιασμένους, παρά να κάνουν κουβέντα για τις έρευνες πάνω σε φάρμακα και θεραπείες για τον κορονοϊό, δηλαδή απλά να κάνουν τη δουλειά τους.

Σπέρνουν εμφυλιοπολεμικά ζιζάνια διχασμού στην κοινωνία, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ή την παραμικρή επίγνωση του τι ακριβώς καταφέρνουν με τέτοιες τοποθετήσεις.

Επειδή στη παρούσα φάση είναι δύσκολος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, θα μπορούσαμε να προτείνουμε στον κύριο Βασιλακόπουλο να εισηγηθεί από κάποιο τηλε-παράθυρο, οι «υπάνθρωποι» «αρνητές» να ξεκινήσουν να φορούν κάποιο περιβραχιόνιο με κάποιο χαρακτηριστικό σήμα για να τους ξεχωρίζουν οι εμβολιασμένοι ή ακόμα καλύτερα -γιατί όχι- να δημιουργηθούν… ειδικά γκέτο για να συγκεντρώνονται όλοι οι «ανυπάκουοι».

Αφού την έχει που την έχει την πρόθεση, γιατί να μένει μόνο στα μεγάλα πρόστιμα και λοιπά ημίμετρα..;

ΠΗΓΗ sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου