Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Αρκεί η πίστη σου να είναι δυνατή

 Αλέξης  Αλεξάνδρου


"Είναι τόσο απλό να ξεχωρίσεις το κακό από το καλό, το καταστρεπτικό από το ωφέλιμο, το επικίνδυνο από το άβλαβο, το λογικό από το παράλογο, το λυπηρό από το ευχάριστο. Αρκεί η πίστη σου να είναι δυνατή ". *

Κι όμως...Η εποχή μας είναι εποχή συγχύσεως. Μιας γενικής θολούρας. Είναι τόσες πολλές και αντιφατικές οι πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά που ο άνθρωπος πελαγώνει. Δεν ξέρει πια τι να πιστέψει, ποιο μονοπάτι να ακολουθήσει, τι στη ζωή του να επιλέξει.

Την δύναμη ν' αντισταθείς όταν όλα γύρω σου καταρρέουν, την ελπίδα σ' ένα τοπίο γκρίζο, την φώτιση μέσα στο σκοτάδι που σε περιβάλλει ποιος στ' αλήθεια θα σου τα δώσει; Μα η προσευχή, η ολοκάρδια προς τον Θεό καταφυγή. Το φως το ανέσπερο, θα στο χαρίσει ο Χριστός. Την γαλήνη και την ειρήνη μέσα στην ταραχή, το Πνεύμα το Άγιο. Την εμπιστοσύνη και το αίσθημα πως δεν είσαι μόνος, μα κάποιος προνοεί για σένα , σε προστατεύει, σε φροντίζει, ο Θεός Πατέρας.

Έτσι είναι που δυναμώνει η πίστη. Όταν αφεθείς ολοκληρωτικά στην ουράνια πηγή. Στο φως του κόσμου, στο Άλφα και το Ωμέγα.

Φώτιζε τον κόσμο σου Θεέ μου και φώτιζε κι εμένα...


* Η πρώτη παράγραφος είναι απόσπασμα από το βιβλίο "Διδαχαί Αγίου Ραφαήλ"

ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου