Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Στέλιος Πέτσας: «Σας κόβουμε το εισόδημα για να εμβολιαστείτε» – Ωμή ομολογία στυγνού εκβιασμού από υπουργό!

Ελευθέριος Ανδρώνης


Στέλιος Πέτσας: Σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό που βιώνουμε εδώ και 19 μήνες, η θεματολογία παραμένει πάντα ίδια. Είναι ο τρόμος. Η τρομοκρατία συγκεκριμένα. Οι πρωταγωνιστές μόνο αλλάζουν κάθε μέρα για να ανανεώνεται η… ατμόσφαιρα. Έχουμε το επιβαλλόμενο κλίμα τρόμου από ειδικούς, ακαταδίωκτους και μη, που παρελαύνουν από τα κανάλια σε «βάρδιες», και βεβαίως έχουμε και τους πολιτικούς γυρολόγους.

Εχθές ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, άλλες φορές είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Άκης Σκέρτσος, είχαμε και την Αριστοτελία Πελώνη που την «έφαγε» ο «μίνι-ανασχηματισμός» και άλλους που δεν βλέπουν την ώρα να παίρνουν σειρά. Σήμερα ήταν η μέρα του Στέλιου Πέτσα.

Μίλησε το πρωί στην εκπομπή «…Από τις Έξι» και πραγματικά υπερέβαλε εαυτόν σαν άψογος εκπρόσωπος ολοκληρωτικού καθεστώτος που απευθύνεται σε έναν λαό υπό ομηρία.

Στις δηλώσεις του, έσπασε κάθε ρεκόρ χυδαίου εκβιασμού, κατατρομοκράτησης και ανοιχτής προσβολής των πολιτών, ξεχνώντας εντελώς πως αυτοί τον έβαλαν στην καρέκλα που κάθεται. Ανάλγητος, προκλητικός, αναιδής, ισοπέδωσε κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού.

Σχολιάζοντας το κατάπτυστο μέτρο του να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες από την τσέπη τους τα υποχρεωτικά test είπε:

«Όταν 8 – 9 μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο, τα οποία έχουμε διαθέσει δωρεάν, κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσουμε και τα χρήματα των φορολογουμένων και να δώσουμε σαφές κίνητρο στους ανεμβολίαστους να το κάνουν. Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο “τζαμπατζής” ο οποίος χρησιμοποιεί δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό. Πρέπει να αναλάβει και αυτός ένα κόστος». 

Ο υπουργός που με λίστα του, μπούκωνε με ζεστό χρήμα τα μέσα ενημέρωσης με εκατομμύρια, μας μιλά για… προστασία των χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών. Αν ήταν ανέκδοτο, θα ήταν εξαιρετικά κακόγουστο. Άλλα δεν είναι.

Αποκαλεί «κίνητρο» το να πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του το rapid test. Βαφτίζει «κίνητρο» τον εκβιασμό! Αυτή είναι η «ορθή πολιτική» της Νέας Εποχής. Μη νομίζεις πως σε εκβιάζω, όταν σε αναγκάζω να κάνεις κάτι που δεν θες. Κίνητρο σου δίνω! Και αν στο μέλλον σε πετάω και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία, αν δεν είσαι εμβολιασμένος, κίνητρο θα είναι και αυτό!

Και τι να πει κανείς για τον χαρακτηρισμό «τζαμπατζής»; Χυδαιότητα για την οποία κάθε πολιτικός περασμένων γενεών, θα ντρεπόταν και μόνο στο άκουσμα της. Τόσο μικροί πολιτικοί έχουν γίνει σήμερα. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα πια. Δεν μπορούν να κρύψουν την απέχθεια που νοιώθουν για τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Ο κ. Πέτσας με την ασφάλεια της εξουσίας του και του παχυλού μισθού του, αποκαλεί τζαμπατζή έναν στους δύο Έλληνες, λες και δεν φορολογούνται οι μη εμβολιασμένοι, λες και δεν συμβάλουν οικονομικά για να σταθεί όρθιο το τσακισμένο ΕΣΥ, που διαλύεται από την παρέα του κ. Πέτσα. Προστατεύει τα λεφτά των φορολογούμενων, τιμωρώντας με ανεργία και οικονομική αιμορραγία, φορολογούμενους!

Όσους πείσαμε-πείσαμε, μας λέει ο υπουργός. Δεν έχει σημασία που τα κάναμε όλα θάλασσα στην εκστρατεία ενημέρωσης, στα ανόητα και αναποτελεσματικά μέτρα που εφαρμόσαμε, στην καταστροφή της οικονομίας που καταφέραμε. Τέρμα η πειθώ με λογικά επιχειρήματα. Από εδώ και πέρα μόνο… «κίνητρα» και δέος!

Απείθαρχοι πολίτες που τολμάτε να υπερασπίζεστε την αυτοδιάθεση του σώματος σας, τέρμα τα λόγια.  Ποιο Σύνταγμα; Ποιες διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ποιες πανανθρώπινες αξίες; Να τα ξεχάσετε αυτά. Δεν θα χάσουμε άλλο τον καιρό μας μαζί σας. Από εδώ και πέρα τιμωρία. Μαστίγιο και καρότο που είπε και ο Άκης Σκέρτσος!

«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Εξαναγκασμού, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες υπηρεσίες όπως σε εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Αμφιβάλει κανείς πλέον, πως η προαιρετικότητα στον εμβολιασμό είναι ένα τεράστιο παραμύθι που πούλησε η κυβέρνηση; Μας το λένε χωρίς περιστροφές πλέον. Μιλάμε για ωμή ομολογία. Ή εμβολιάζεσαι ή χάνεις το εισόδημα σου και μένεις στον δρόμο! Δημοκρατικά πράγματα!

Και παρακάτω συνέχισε: «Έχει σημασία να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τα κίνητρα που δόθηκαν χθες είναι ικανοποιητικά για να έχουμε μια αύξηση από τα επίπεδα των 30.000 εμβολιασμών την ημέρα που είναι σήμερα. Πρέπει να χτίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο τείχος ανοσίας πριν να χειροτερεύσει ο καιρός».

Τα… «κίνητρα», δηλαδή η επιχείρηση… «μαχαίρι στον λαιμό» των πολιτών, που ανακοινώθηκε χθες από τον Βασίλη Κικίλια, ικανοποίησαν κάπως το δημοκρατικό αίσθημα του Στέλιου Πέτσα.

Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζει. Αγωνία για να χτιστεί το τείχος ανοσίας πριν χειροτερεύσει ο καιρός. Μέχρι να μπει το φθινόπωρο και όσο έχει καλοκαιρία, μπορεί να καιγόμαστε από άκρη σε άκρη της χώρας από τις mega-fires (που λέει και ο πρωθυπουργός), άλλα δεν έχει καμία σημασία. Το μεγάλο στοίχημα είναι το τείχος ανοσίας πριν χαλάσει ο καιρός και ‘ρθουν τα πρωτοβρόχια.

Μπορεί εκατοντάδες επιστήμονες στον κόσμο να έχουν αποκλείσει τη δυνατότητα τείχους ανοσίας, μπορεί το παράδειγμα του Ισραήλ να καταρρίπτει εκκωφαντικά αυτό το αφήγημα, άλλα για τον κ. Πέτσα καμία σημασία δεν έχουν όλα αυτά. Το ποίημα πρέπει να ειπωθεί. Και πες, πες , πες, όλο και κάτι θα μείνει.

Άλλωστε οι τιμωρίες, οι εκβιασμοί, οι προσβολές και ο ψυχολογικός πόλεμος… «τζάμπα» είναι για τον κ. Πέτσα. Δεν του στοιχίζουν τίποτα. Ούτε καν στοιχειώδες φιλότιμο…

ΠΗΓΗ upopsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου