Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Μεταναστευτικό «τσουνάμι»: Το Αφγανιστάν αδειάζει και το «καμπανάκι» χτυπά για την Ελλάδα

Ελευθέριος Ανδρώνης

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ένα τρομακτικό μεταναστευτικό κύμα αναμένεται να χτυπήσει τα σύνορα της Ευρώπης και ιδιαιτέρως τα σύνορα της Ελλάδας, ως μια χώρα που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου λαθρομεταναστών και ανεπίσημη «αποθήκη» ψυχών της Γηραιάς ηπείρου.

Από εκατοντάδες χιλιάδες έως εκατομμύρια Αφγανοί μετανάστες προβλέπεται να διασχίσουν την Τουρκία και να αναζητήσουν άσυλο και εντός Ελληνικού εδάφους.

Και όσο και αν θέλει να δείξει η κυβέρνηση πως θωρακίζει τα σύνορα στον Έβρο για να αποτρέψει μια μαζική εισβολή που θα προκαλέσει χάος, δεν παύει να υφίσταται το γεγονός πως μας κυβερνά ένας πρωθυπουργός – οπαδός της πολυπολιτισμικότητας και… πολέμιος του νατιβισμού (όπως είχε δηλώσει), και τον συνοδεύει η διακριτική εξουσία μιας Προέδρου της Δημοκρατίας που θεωρεί πως το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί με την… ενσωμάτωση μεταναστών

Μοιραία λοιπόν αμφιβάλει κάποιος για το κατά πόσο αποτελεσματικοί μπορεί να είναι όσοι κυβερνούν αυτή τη δύστυχη χώρα, ώστε να αποτρέψουν αυτή την επερχόμενη εισβολή.

Ο ρόλος της Τουρκίας

Την ίδια στιγμή, ο ρόλος της Τουρκίας φαίνεται ότι αναβαθμίζεται καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκτά μέσω αυτών των εξελίξεων έναν τεράστιο μοχλό πίεσης προς την Ευρώπη. Κατά τη συνήθη τακτική της, η Τουρκία ασκεί ήδη σε διπλό ταμπλό τη διπλωματία της, καθώς τα έχει καλά με τη νεοσύστατη κυβέρνηση των Ταλιμπάν (η οποία ανακοίνωσε πως θεωρεί σύμμαχο τη γειτονική μας χώρα) και ταυτόχρονα εκβιάζει τους Ευρωπαίους με άνοιγμα της κάνουλας προς τα σύνορα της.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, «δεν σκοπεύουν να γίνουν αποθήκη μεταναστών της Ευρώπης», άρα η… καμπάνα χτυπάει για την όντως αποθήκη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία διαθέτει μια κυβέρνηση που όσο και να προσποιείται πως έχει δική της θέληση, στο τέλος θα κάνει ό, τι πουν οι Βρυξέλλες.

Η Τουρκία θα χρησιμοποιεί ως διπλωματικό όπλο τα εκατομμύρια των μεταναστών που θα βρεθούν στο έδαφος της και θα απαιτεί περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακολουθεί τις εξελίξεις και τις προσταγές, ως τελευταίος τροχός της Ευρωπαϊκής αμάξης.

Εάν πάλι, η Τουρκία προσφέρθηκε επιτηδευμένα να λειτουργήσει ως ανάχωμα για τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές που θα προκύψουν από την εκκένωση του Αφγανιστάν, ζητώντας σημαντικά ανταλλάγματα από Αμερική και Ευρώπη, τρομάζει κανείς και μόνο να διανοηθεί για τι είδους ανταλλάγματα πρόκειται.

Με ανοιχτά τα μέτωπα της διεκδίκησης του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της προσάρτησης της Αμμοχώστου από τους Τούρκους, μπορούμε να πάρουμε μια μικρή ιδέα από το τι ενδέχεται να μας περιμένει.

Η απελπιστική Ελληνική πραγματικότητα

Εδώ, στην απομονωμένη από τους διεθνείς παίκτες Ελληνική πραγματικότητα, είναι βέβαιο πως το κλίμα εθνομηδενισμού που καλλιεργείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από κυβερνώντες, αξιωματούχους και media στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με μία μαζική εισβολή μεταναστών, θα προκαλέσει ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να ανατινάξει την ίδια την εθνική ασφάλεια και τη συνοχή της χώρας.

Εκτός από το πάντα επίφοβο σημείο του Έβρου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να «πνιγούν» και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από ανεξέλεγκτες εισροές που μπορούν να προκαλέσουν χάος με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ήδη ταλαιπωρημένους κατοίκους.

Πιέσεις μέσω μιας κατεστραμμένης οικονομίας

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια και διαρκώς αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα. Την καταστρεπτική δεκαετία των μνημονίων, ακολούθησε μια διετία με επιβολή ανούσιων lockdown που επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με μια κυβέρνηση που προχώρησε σε τακτική ελεγχόμενης οικονομικής καταστροφής, με επιδοματική πολιτική και ασφυξία στην αγορά.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το ολοκαύτωμα της χώρας με τις εκτάσεις ρεκόρ που κάηκαν λόγω της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, τις περιουσίες που χάθηκαν και τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν για να σταθούν λίγο στα πόδια τους οι χιλιάδες πυρόπληκτοι.

Ασφαλώς η κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία… δεξαμενή που βγάζει λεφτά για να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά (που η ίδια δημιούργησε) και μοιραία θα έρθει σήμα για γενναία οικονομική ενίσχυση από αυτούς που κάνουν κουμάντο στις Βρυξέλλες, με αντάλλαγμα βέβαια να γίνουμε πιο… φιλόξενοι απέναντι στο επερχόμενο μεταναστευτικό τσουνάμι.

Πως συνδυάζεται η πανδημία με το μεταναστευτικό

Ίσως με την ευκαιρία της αναμενόμενης… εκτίναξης των κρουσμάτων που περιμένουν οι «ειδικοί» το φθινόπωρο και των επερχόμενων lockdown, θα δημιουργηθούν ιδανικές συνθήκες για υποδοχές και μετεγκαταστάσεις μεταναστών σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, όσο ο κόσμος θα ενημερώνεται για τα κρούσματα της ημέρας ή για το πότε θα προβεί στην τρίτη ή τέταρτη δόση του εμβολίου.

Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει επιτρεπτό από τους Έλληνες πολίτες. Ο Ελληνικός λαός μπορεί να είναι από τους πλέον φιλόξενους λαούς του κόσμου, άλλα εδώ δεν μιλάμε για απλή φιλοξενία κάποιων κατατρεγμένων από τον πόλεμο. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό. Μιλάμε για ολοκληρωτική αντικατάσταση πληθυσμών, βάσει σχεδίου που ενορχηστρώνεται από την ηγεσία της Ευρώπης και ακολουθείται πιστά από την Ελληνική κυβέρνηση.

Οφείλουμε λοιπόν να επαγρυπνούμε πάνω σε αυτό το σοβαρότατο θέμα και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις με διορατική ματιά, κοιτώντας πίσω από το προπέτασμα των επιφανειακών πληροφοριών που διοχετεύονται στον λαό από την κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ upopsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου