Francesca de Villasmundo
Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
Ίσως είναι μια πραγματική ενημερωτική βόμβα εναντίον των εργαστηρίων Moderna και Pfizer: μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο δημοφιλές British Medical Journal και υπογράφεται από τον Peter Doshi*, του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, υπεύθυνου για τις υπηρεσίες φαρμακευτικής υγείας, αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των αντι-covid εμβολίων τους.
Ο καθηγητής Doshi ανέλυσε δεδομένα με βάση τους φακέλους προς έγκριση των δύο φαρμακευτικών εταιρειών, διαπιστώνοντας ότι η αποτελεσματικότητά τους υπολείπεται των δημοσιευμένων δεδομένων. Αλλά ήδη στις 26 Νοεμβρίου σε προηγούμενο άρθρο, είχε θέσει ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Τότε, με τα δεδομένα των δύο εμβολίων, ο Peter Doshi κατόρθωσε να εντοπίσει προφανείς διαφορές που επηρέαζαν σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους, την οποία στήριζε μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας. Το British Medical Journal και το Lancet επέκριναν έντονα τα εμβόλια κατά των Covid: «Υπάρχει έλλειψη διαφάνειας στα δεδομένα. Δεν είναι γνωστό εάν είναι αποτελεσματικά ή όχι, και δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι αρκετοί ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι και παιδιά για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις τους σε ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Έθεσα ερωτήματα για τα αποτελέσματα των πειραμάτων με τα εμβόλια Pfizer και Moderna, γιατί το μόνο που γνωρίζαμε ήταν τα πρωτόκολλα μελέτης και τα δελτία τύπου ", δήλωσε ο καθηγητής.
Πέντε εβδομάδες μετά το πρώτο άρθρο, δόθηκε η ευκαιρία στον καθηγητή Doshi να ελέγξει πάνω από 400 σελίδες δεδομένων που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πριν από την επείγουσα έγκριση κυκλοφορίας και αφού τις ανέλυσε, έγραψε μερικές σημαντικές εκτιμήσεις στη στήλη Γνώμη του British Medical Journal:
"Η
αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι «κατά συνθήκην» κατά κάποιον τρόπο, επειδή
πραγματοποιήθηκαν εν μέρει σε ασθενείς ’’ύποπτους για covid’’ και σε
’’ασυμπτωματικούς μη επιβεβαιωμένους με covid."
Αυτό θα
οδηγούσε σε εκτίμηση αποτελεσματικότητας πολύ χαμηλότερη από αυτήν που
εκτιμήθηκε μέχρι τώρα:
"Πολύ
κάτω από το όριο αποτελεσματικότητας 50% για την έγκριση που ορίζουν οι
ρυθμιστικές αρχές".
Επομένως,
σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο έγκυρο περιοδικό, δεν θα ήταν 95% αλλά πολύ πιο
κάτω, μεταξύ 19% και 29%.
Εάν αυτά τα δεδομένα είχαν παρουσιαστεί και αναλυθεί, δεν θα δινόταν επομένως έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.
Αλλά υπάρχουν και άλλα:
«Ακόμη και μετά την αγνόηση των περιστατικών
που εμφανίστηκαν εντός 7 ημερών από τον εμβολιασμό (409 με εμβόλιο Pfizer
έναντι 287 με εικονικό φάρμακο), το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα περισσότερα
από τα συμπτώματα λόγω βραχυπρόθεσμης αντιδραστικότητας του εμβολίου, αυτή η
[αποτελεσματικότητα ] παραμένει χαμηλή και φτάνει το 29%. Τα μόνα αξιόπιστα
δεδομένα, γράφει ο καθηγητής Doshi, για να κατανοήσουμε την πραγματική
ικανότητα αυτών των εμβολίων είναι τα περιστατικά εισαγωγής στο νοσοκομείο, οι
ασθενείς εντατικής θεραπείας και οι θάνατοι. "
Προφανώς,
με βάση αυτές τις σκέψεις, θα χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα.
«Η έκθεση 92 σελίδων της Pfizer, παράδειγμα, δεν αναφέρει τις 3.410 περιπτώσεις «ύποπτων Covid-19 », ούτε τη δημοσιοποίησή τους στο New England Journal of Medicine. Τα ίδια ισχύουν για τα εμβόλια της Moderna. Η μόνη πηγή που φαίνεται να ανέφερε αυτό είναι η επισκόπηση της Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων για το εμβόλιο της Pfizer. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για να κατανοήσουμε την πραγματική αποτελεσματικότητα των ανεπεξέργαστων δεδομένων, λέει ο Doshi, αλλά φαίνεται ότι καμία εταιρεία δεν τα έχει διαμοιραστεί. Η Pfizer λέει ότι διαθέτει τα δεδομένα κατόπιν αιτήματος, αλλά αυτά υπόκεινται πάντα σε έλεγχο και η Moderna λέει ότι τα δεδομένα της θα είναι διαθέσιμα, και πάλι κατόπιν αιτήματος, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη.
Με βάση τα
μέχρι στιγμής δεδομένα, μιλάμε για το τέλος του 2022, καθώς ο έλεγχος διαρκεί
δύο χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο Oxford-Astra Zeneca, το οποίο θα
δημοσιοποιήσει τα δεδομένα του μετά την ολοκλήρωση της μελέτης.
Συμπέρασμα, οι κυβερνήσεις «πωλούν», κακώς ονομαζόμενα, αντι-covid εμβόλια, επειδή είναι γονιδιακές θεραπείες αγγελιοφόρου RNA, χωρίς να γνωρίζουν ούτε την πραγματική τους αποτελεσματικότητα ούτε τις πραγματικές βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία.
Αλλά η Big
Pharma είναι ευχαριστημένη...
*Το άρθρο
του κ. καθηγητή βρίσκεται στον ιστότοπο (σ.τ.μ.): https://blogs.bmj.com/bmj/2021/01/04/peter-doshi-pfizer-and-modernas-95-effective-vaccines-we-need-more-details-and-the-raw-data/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου