Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ζαν-Λυκ Μελανσόν: Δεν είμαι ινδικό χοιρίδιο για να βάλω το εμβόλιο!

 

Ο αρχηγός της Γαλλικής Αριστεράς, και μάλιστα της Ριζοσπαστικής, του κόμματος La France insoumise (FI, Ανυπότακτη Γαλλία) ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, που στις τελευταίες προεδρικές εκλογές για 1% έχασε την προνομιούχα δεύτερη θέση που θα τον οδηγούσε στον β΄γύρο κατά Μακρόν, μίλησε σχετικά με τα εμβόλια την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 στο plateau της τηλεόρασης του LCI.

Χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τα εμβόλια” ως μη εμβόλια. Σαρκάζει πήγα σχολείο και ξέρω τι είναι ένα εμβόλιο”. Δήλωσε μη πεπεισμένος γιατί χρησιμοποιείται μια διαδικασία εντελώς νέα που δεν ξέρουμε τις συνέπειες. Θα επιλέξει αν είναι να εμβολιαστεί παραδοσιακά εμβόλια και όπως είπε χαρακτηριστικά Θέλω να είμαι σε θέση να επιλέξω […] και να μην είμαι ινδικό χοιρίδιοΔηλαδή το είπε ωμά, ότι δηλαδή χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως πειραματόζωα.

Δεν θέλω να είμαι ινδικό χοιρίδιο!

Ο Jean-Luc Mélenchon δεν θα εμβολιαστεί, ή τουλάχιστον δεν θα εμβολιαστεί με τα εμβόλια των mRNA. Δεν έχει πειστεί, όπως είπε, από αυτό της Pfizer-BioNtech και θα προτιμούσε να καταπολεμήσει τον coronavirus με προϊόντα πιο παραδοσιακά, από την Κούβα, την Κίνα, την Ρωσία. Ο Jean-Luc Mélenchon δικαιολόγησε τη θέση του, λέγοντας: “Έμαθα στο σχολείο τι είναι ένα εμβόλιο κι έπειτα για καιρό έζησα στην Jura, απ΄όπου προέρχεται ο Louis Pasteur, για να ξέρω τι είναι ένα εμβόλιο”. Ανέφερε την τεχνολογία mRNA που επέτρεψε στα εργαστήρια να παράγουν πολύ γρήγορα εμβόλια κατά Covid-19. Και είπε ότι “δεν πείθεται (σσ. καθώς δεν υπάρχουν τα εχέγγυα) από μια διαδικασία που είναι εντελώς νέα και της οποίας δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες.

Εκπλήσσομαι που, όταν βρισκόμαστε σε μια κρίση παρόμοιου μεγέθους, πηγαίνουμε και επιλέγουμε ακριβώς αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα τι κάνει. Θέλω να είμαι σε θέση να επιλέξω […] και να μην είμαι ινδικό χοιρίδιο για ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την αμερικάνικη Pfizer και τη γερμανική BioNTech που βασίστηκε στη τεχνολογία της γονιδιακής θεραπείας, της λεγόμενης « mRNA ».

Είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη γι΄ αυτό. Επιπλέον δεν μ΄ αρέσει που όταν ασκούμε κριτική στο εμβόλιο της Pfizer μας βάζουν την ταμπέλα του αρνητή εμβολίων. Όχι δεν είμαι αρνητής”. Αλλά όπως είπε είναι υπέρ των παραδοσιακών, κατεξοχήν, εμβολίων.

Σε ομιλία του στις 14 Ιανουαρίου τόνισε τα εξής για το lockdown: “Αν φτάσατε να καταλάβετε ότι οι τόποι λατρείας οφείλουν να παραμείνουν ανοιχτοί, και είμαι υπέρμαχος αυτού, οφείλετε να μπορείτε να καταλάβετε ότι οι τόποι πολιτισμού και τα restaurants, bistrots πρέπει να ξανανοίξουν.”

Δηλαδή ο αρχηγός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ο αρχηγός της Γαλλικής Αριστεράς) με ποσοστό 20% θέλει εκκλησίες ανοιχτές , θέλει καταστήματα ανοιχτά, δεν θα εμβολιαστεί με το αμερικάνικο αγνώστου ταυτότητας μη εμβόλιο, όπως το περιγράφει...

Αυτά για να ξέρουμε σε τι προτεκτοράτο ζούμε, τι αποικία χειρίστου είδους έχουμε… Εδώ στην Ελλάδα είχαμε την προσκύνηση του αμερικάνικου εμβολίου χριστουγεννιάτικα. Αυτού του εμβολίου” που ο έμπειρος Γάλλος πολιτικός λέει ότι είναι για ινδικά χοιρίδια”…. Ενώ οι εκκλησίες καθιερώνουν φέτος το κεκλεισμένων των θυρών”...

ΠΗΓΗ dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου