Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Τι λέει Έλληνας κάτοικος Νορβηγίας για τους θανάτους από παρενέργειες του εμβολίου στην σκανδιναβική χώρα...

 


Έλληνας που κατοικεί στη Νορβηγία μίλησε στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη για τα μέτρα που ελήφθησαν κατά της διάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή όπου ζει.

«Στην πόλη μας, μάσκες δεν είδαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020» ανέφερε ο Ιωάννης Χολέβας σημειώνοντας ότι «μόνο τις τελευταίες εβδομάδες που έγιναν πιο αυστηρά τα πράγματα, πρέπει να φοράμε μάσκα στα σούπερ μάρκετ και στα μαγαζιά αλλά όχι έξω στο δρόμο». «Δεν υπάρχουν SMS. Νιώθω άσχημα για αυτά που περνάτε στην πατρίδα μου», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του 2020 η χρήση της μάσκας στην πόλη όπου κατοικεί είναι επιβεβλημένη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά μόνο εάν υπάρχει συνωστισμός. «Τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα δεν είναι υποχρεωμένα ούτε σε περίπτωση συνωστισμού να φορούν μάσκα», σημείωσε. Τόνισε δε ότι τα παιδιά δεν ήταν ούτε είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα. «Τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής απόστασης», υπογράμμισε.

«Όσον αφορά τους θανάτους των ηλικιωμένων, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι, αναφέρει ότι όλοι είναι άνω των 80 ετών και πολλοί άνω των 90. Εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις με τις παρενέργειες με τη μορφή πυρετού και με έντονα αισθήματα αδιαθεσίας», είπε και πρόσθεσε: «Μετά τους πρόσφατους θανάτους στη Νορβηγία, ο νορβηγικός οργανισμός φαρμάκων επέλεξε να προσαρμόσει τις συμβουλές για το ποιος πρέπει να εμβολιαστεί. Τώρα, λοιπόν, οι γιατροί πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά ποιος θα εμβολιαστεί. Εκείνοι που είναι αδύναμοι και στο τέλος της ζωής τους μπορούν να εμβολιαστούν μόνο μετά από ατομική αξιολόγηση» ανέφερε ο κ. Χολέβας.

ΠΗΓΗ focusfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου