Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Πωλείται πατρίς, τοις μετρητοίς, τιμαί χονδρικής

 Παναγιώτης Λιάκος

Στις ημέρες μας μόνο οι ανήμποροι παρανομούν. Οι μεγαλοκαρχαρίες ξέρουν ότι κάθε μεγάλη ατιμία και ξεφτίλα είναι νόμιμη… 

Λίγα πράγματα είναι τόσο εξευτελιστικά για μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της όσο το να πουλάει βίζες, ιθαγένειες και άδειες παραμονής. Το Ελληνικό κράτος, που έχει τόσο ήθος όσο οι διαχειριστές του, το κάνει αυτό. Πουλάει βίζες και καμαρώνει κι από πάνω. Το ξεπούλημα το αποκαλεί Golden Visa. Δηλαδή «Χρυσή Βίζα». Με λίγο χρυσό κάνεις τη δουλίτσα σου εδώ, που θα έλεγαν και οι… παστρικές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε παλαιότερες δεκαετίες. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Enterprise Greece (είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών):

«Με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης χορηγείται άδεια διαμονής για πέντε έτη, με δυνατότητα ανανέωσης, σε πολίτη τρίτης χώρας, που:

(α) Έχει εισέλθει νομίμως στη χώρα με οποιαδήποτε θεώρηση εισόδου ή διαμένει νομίμως στη χώρα ακόμη και αν ο τίτλος διαμονής που κατέχει δεν επιτρέπει αλλαγή σκοπού.

(β) Διαθέτει προσωπικά κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Στην περίπτωση συνιδιοκτησίας ακινήτου, αξίας 250.000 ευρώ, δικαίωμα διαμονής παρέχεται, μόνον εφόσον οι ιδιοκτήτες του ακινήτου είναι σύζυγοι που κατέχουν το ακίνητο εξ αδιαιρέτου».

Αν ο αλλοδαπός δεν είναι φίλος των επενδύσεων σε ακίνητα, μπορεί ν’ αγοράσει ολόφρεσκη βίζα με 400 «χηνόπουλα» ως επενδυτής.

Διαβάζουμε σχετικά: Άδεια διαμονής για επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση (Νόμος 4605/2019, άρθρο 42 παρ. Γ).

Επιτρέπεται η είσοδος και η διαμονή πολιτών τρίτης χώρας στην Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν άυλη επένδυση στην Ελλάδα σε συγκεκριμένες μορφές τίτλων ή τραπεζική κατάθεση που υπερβαίνει σε αξία τα 400.000 €, είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε μέσω νομικών οντοτήτων».

Μέσα σ’ όλα τα κείμενα για τις βίζες που πουλάει το ίδιο το κράτος ψάχνεις κάπου να βρεις έστω μια φράση ότι αυτά τα χρήματα δεν θα προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα (εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, ανθρωπίνων οργάνων, λευκής σαρκός κ.ά) και δεν τη βρίσκεις. Ελάτε να ξεπλύνετε ανομήματα στην Ελλάδα!

* Δείτε τα κοστολόγια βίζας στην ιστοσελίδα https://www.enterprisegreece.gov.gr/h-ellada-shmera/zoi-stin-ellada/adeies-diamonhs

ΠΗΓΗ newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου