Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Βρισκόμαστε στη μέση μιας κρίσης ψυχικής ασθενείας…

 


Καθώς εκατοντάδες συνάνθρωποί μας εδώ στην Ελλάδα σηκώνουν τα μανίκια τους έτοιμοι να εμβολιαστούν, αδιαφορώντας για την αύξηση των θανάτων από το εμβόλιο της Pfizer παγκοσμίως, αλλά και τη δραματική αύξηση των παρενεργείων που προκαλεί, ένας πολύ πιο σοβαρός κίνδυνος έχει ήδη καταλάβει την ανθρωπότητα.

Αυτό που με σιγουριά θα μπορούσαμε να πούμε και να καταδείξουμε (καθώς αποδεδειγμένα τα tests για τον covid19 είναι αναξιόπιστα και τα συμπεράσματα για τη θετικότητα ή όχι ενός ατόμου είναι παντελώς αυθαίρετα), είναι ότι αυτό που έχει αυξηθεί κατακόρυφα είναι τα ψυχικά νοσήματα, τα οποία ήρθαν για να μείνουν. Ο covid19, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αργά ή γρήγορα θα βγει από τη ζωή μας. Τα αποτελέσματα της διαχείρισης της νόσου όμως, θα μείνουν για πολλά ακόμα χρόνια.

Ένας ιδιαίτερα ανησυχητικός αριθμός ανθρώπων αγωνίζεται ενάντια στην κοινωνική απομόνωση, το άγχος, την κατάθλιψη και τη διαταραχή του μετατραυματικού στρες, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η ψυχολογική υποστήριξη είναι παντελώς απούσα! Αντίθετα, η κυβέρνηση του μαοϊκού κράτους των Αθηνών, χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αυτά τα προβλήματα, μέσα από ένα βαρύ κλίμα τρομοκρατίας των μαζών. Η κυβέρνηση γίνεται ο αρρωστημένος ιθύνων νους που χρησιμοποιεί ως όπλο του τα ΜΜΕ, προκειμένου να δολοφονήσει αδυσώπητα ψυχές.

Κάθε ημέρα, βομβαρδίζει τον κόσμο με τρόμο! Ενσπείρει μίσος και διχόνοια. Λαμβάνει μέτρα εγκλεισμού και δολοφονίας του εμπορίου. Καταστρέφει τα παιδιά, απαγορεύοντάς τους να κάνουν το αυτονόητο της παιδικής τους ηλικίας: να παίξουν ανέμελα με τούς φίλους τους. Αργά και βασανιστικά, ως μεθοδικός μαοϊκός βασανιστής, διαλύει την προσωπικότητα μικρών και μεγάλων. Δημιουργεί ένα ανουσιούργημα: μία ψυχικά ασθενή κοινωνία, που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποταγεί. Αν και ήδη ένα ποσοστό αυτής της κοινωνίας, έχει ήδη υποταγεί πλήρως. Άβουλα ανθρωπάκια, εγκεφαλικά ευνουχισμένα…

Αυτοί οι άνθρωποι, μένουν ασυγκίνητοι μπροστά στο δράμα των ίδιων τους των παιδιών. Αδιαφορούν για την ψυχική υγεία των παιδιών τους. Αρκεί να κάνουν υπακοή στο Σύστημα.

Αυτοί που λένε ότι δήθεν νοιάζονται για τη δημόσια υγεία, αδιαφορούν για τα ψυχικά τραύματα και τις ψυχικές ασθένειες που προκαλούν στα παιδιά τους. Αυτό επιβάλλεται ν’ αλλάξει άμεσα! Από κάθε πλευρά.

Το κράτος από τη μία, δείχνει ότι αυτό επιδιώκει: να φορτίσει τον κόσμο με ένα κλίμα τρόμου, ώστε να μεγαλώσει το άγχος και τις ψυχικές διαταραχές. Το ίδιο όμως θέλουν και επιβάλλουν οι «επιστήμονες» που σουλατσάρουν στα ΜΜΕ. Από την άλλη, τα ίδια τα ΜΜΕ, φροντίζουν να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο αυτό το κλίμα τρόμου με ψεύτικα και στημένα ρεπορτάζ.

Πώς όμως θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτές τις ψυχικές ασθένειες;

Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα είναι:

1.    Κλείνουμε τηλεοράσεις

2.    Κλείνουμε ραδιόφωνα

3.    Σταματάμε ν’ αγοράζουμε εφημερίδες και περιοδικά

4.    Σταματάμε να ενημερωνόμαστε από τα συστημικά ΜΜΕ παντός τύπου

5.    Αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με τους φίλους τους άφοβα, ακόμα και στα σπίτια μας

6.    Καθώς πολλοί φοβούνται τα πρόστιμα, προτείνεται ν’ αυξήσουν την παραμονή τους στα μπαλκόνια, ή να βγαίνουν περισσότερο στις αυλές των σπιτιών τους, όπου δε χρειάζεται να φορούν μάσκες

7.    Μία βόλτα ακόμα και στις ταράτσες των πολυκατοικιών, όπου δε χρειάζεται να φορούν μάσκες θα βοηθήσουν στο να πάρει πολύτιμο οξυγόνο ο εγκέφαλος

8.    Άφθονη κατανάλωση νερού και χυμών

9.    Αποφυγή αλκοόλ πάση θυσία

10. Μειώστε το χρόνο που καταναλώνετε σε υπολογιστές, κινητά, tablet ή τηλεόραση

11. Είναι πολύ χρήσιμο να επανέλθει το διάβασμα στις συνήθειές μας. Διαβάστε ένα βιβλίο της αρεσκείας σας

12.  Τώρα που η φωτογραφική μηχανή βρίσκεται σε κάθε κινητό, παρατηρήστε το τοπίο γύρω σας και βγάλτε φωτογραφίες. Στη συνέχεια επεξεργαστείτε τες. Αυτό θα βοηθήσει τον εγκέφαλο να ενεργοποιηθεί

13.  Επιλέξτε παιχνίδια που εξασκούν τον εγκέφαλο ή που απαιτούν ομαδικότητα

14.  Η χειροτεχνία ήταν ανέκαθεν το καλύτερο φάρμακο για την ψυχική υγεία. Δοκιμάστε να ασκήσετε κάποια τέχνη: ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ, ξυλοκοπτική, χαρτοκοπτική, origami κοκ. Δεν αναζητείται η τελειότητα με ό,τι καταπιαστείτε. Γελάστε και διασκεδάστε ακόμα και με τα λάθη σας

15. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και όχι σε τηλεόραση, υπολογιστές κλπ.

Αυτά, είναι απλώς μία αρχή. Θα πρότεινα επίσης και την κατανάλωση αφεψημάτων όπως: μέντα, τσάι του βουνού, τίλιο, φασκόμηλο και λεβάντα. Να σημειώσω μόνο ότι καθώς η λεβάντα έχει και αντικαταθλιπτική δράση, καλό είναι να την πίνετε περίπου μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Επίσης καλό είναι να μην την πιείτε σκέτη. Είναι ιδιαίτερα πικρή. Χρησιμοποιήστε λίγο μέλι.

Αιθέρια έλαια και αρωματικά sticks επίσης βοηθάνε πάρα πολύ…

Ας μην αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέψει την ψυχική μας υγεία. Να την πολεμήσουμε με αυτόν τον τρόπο αρχικά. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους.

 ΠΗΓΗ kanenazori

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου