Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Ατράνταχτη απόδειξη!

 


Ένας αλλόθρησκος αποφάσισε να γίνει Χριστιανός! Δεν γνώριζε όμως, αν έπρεπε να γίνει Ορθόδοξος, παπικός ή προτεστάντης...

Για το σκοπό αυτό βρίσκει έναν Ορθόδοξο, έναν προτεστάντη και έναν παπικό. Τους λέει τις προθέσεις του και εκείνοι συμφωνούν να τον "ξεναγήσουν" στις εκκλησίες τους.

Πάει ο αλλόθρησκος με τον προτεστάντη μία Κυριακή, μπαίνει στο ναό και βλέπει τους ανθρώπους τακτοποιημένους με τα καλά τους ρούχα, ο καθένας στο κάθισμά του, μπροστά από τον κάθε πιστό μία Γραφή, χορωδία να λέει τους ύμνους αρμονικά, τα πάντα να λάμπουν από καθαριότητα και μετά το τέλος όλοι του φέρθηκαν ευγενικά με πολύ καλούς τρόπους.

Έφυγε από την εκκλησία του προτεστάντη πολύ ευχαριστημένος!!!

Την επόμενη Κυριακή, συνεννοήθηκε με τον παπικό να πάει στο δικό του ναό. Μπαίνει μέσα, πλένει τα χέρια, ρίχνει το κέρμα να ανάψει το λαμπάκι αντί για κερί και κάθεται. Και εκεί, όλοι στα καθίσματά τους με τάξη. Άκουσε και την εγκύκλιο του Πάπα, είδε και τις φωτογραφίες του που δέσποζαν ακόμα και εντός του ναού. Πέρασε η ώρα, τελείωσε η λειτουργία, τον καλοδέχτηκαν, τον κέρασαν και έφυγε πολύ ικανοποιημένος!!!

Την τρίτη Κυριακή κανόνισε να πάει στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μπαίνει μέσα και βλέπει άλλους να μιλάνε μεταξύ τους, άλλοι να κουτσομπολεύουν, το νεωκόρο να μαλώνει με μία κυρία γιατί της έσβησε γρήγορα το κερί που άναψε, άκουγε τα μωρά να τσιρίζουν και να μην ενδιαφέρεται κανείς, άλλοι πάλι μπαινόβγαιναν στην Εκκλησία για να κάνουν..."ένα τσιγάρο"... ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που φύγανε από την Εκκλησία πριν ο παπάς πει το "δι' ευχών"... Έφυγε από την Ορθόδοξη Εκκλησία πολύ προβληματισμένος...

Την επομένη βδομάδα συναντήθηκαν όλοι για να μάθουν τι αποφάσισε ο αλλόθρησκος....

Και τους λέει:

- "Στην προτεσταντική εκκλησία είδα μεγάλη τάξη και ευγένεια! Στην παπική είδα μεγάλη αφοσίωση στον πνευματικό σας αρχηγό και τις οδηγίες του ιερέα σας!

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία είδα τέτοιο μπάχαλο που δεν το περίμενα"!

Ο Ορθόδοξος σκυθρώπιασε απογοητευμένος, ενώ οι άλλοι δύο αναθάρρησαν.

Και συνεχίζει:

- "Θα γίνω Ορθόδοξος"!!!

- "Μα πώς; Γιατί"; Αναρωτήθηκαν μαζί ο προτεστάντης και ο παπικός.

- "Ακούστε", τους λέει ο αλλόθρησκος. "Τα δικά σας δικαιολογούνται με την τάξη που έχει ο ένας και την πειθαρχία που έχει ο άλλος. Τούτου εδώ και δείχνει τον Ορθόδοξο, δεν δικαιολογείται αλλιώς... Με τέτοιο μπάχαλο, μόνο αν έχεις τον πραγματικό και αληθινό Θεό μαζί σου, διατηρείσαι 2000 και πλέον χρόνια"!!!

Ο Χριστός είναι η "κεφαλή" της Εκκλησίας μας και κανείς άλλος!

Τα λάθη των μελών της, κληρικών και λαϊκών, δεν αλλοιώνουν την αγιότητα της!!!

Μην επηρεαζόμαστε φίλοι μου από τα σφάλματα και τις παραλείψεις των κληρικών μας και "κλονίζεται" η πίστη μας. Άνθρωποι είναι κι αυτοί....

ΔΕΝ είναι "αντιπρόσωποι του Θεού" προς τους ανθρώπους, όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι, ΑΛΛΑ "αντιπρόσωποι των ανθρώπων" προς τον Θεό!!!

 ΠΗΓΗ facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου