Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Η ψηφιακή ταυτότητα Covid-19

 Βασίλης Βιλιάρδος

Πολλές χώρες έχουν δηλώσει πρόθυμες για την υιοθέτηση κάποιας μορφής διαβατηρίων εμβολιασμού και κοινής χρήσης δεδομένων διασυνοριακά – όπως η Ισπανία, η Εσθονία, η Ισλανδία, το Βέλγιο, η Δανία που ανακοίνωσε την κυκλοφορία διαβατηρίου Covid, χωρίς το οποίο δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στην κοινωνία άνευ περιορισμών, η Πολωνία, η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς, η Ελλάδα, το Ισραήλ με τα «πράσινα διαβατήρια» κλπ. – σε συνδυασμό με ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία, με τα ξενοδοχεία και με τις εταιρίες ασφάλισης της υγείας.

Παρά το ότι λοιπόν οι έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν είναι πρόθυμο να εμβολιασθεί με το «mRNA», επειδή φοβάται τις επιπτώσεις στο DNA του, κυρίως οι Γάλλοι και οι Ισπανοί, φαίνεται πως οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, οι ταξιδιωτικές κλπ. θα το επιβάλλουν – κάτι που εύλογα δίνει τροφή στους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, οι οποίοι συνδέουν τον Covid και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με την επιβολή μίας νέας τάξης πραγμάτων, στα πλαίσια της «Μεγάλης Επαναφοράς».

Μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης δηλαδή, υπό την αιγίδα των ελίτ του 1%, με το 99% σκλάβους τους –  τη δημιουργίας μίας νέας φεουδαρχίας καλύτερα, μίας μορφής σύγχρονης δουλείας που το 99% των ανθρώπων θα ζει σε μία κατάσταση μόνιμης εξάρτησης από έναν μικρό αριθμό ελίτ που θα κατέχουν τα πάντα.

Ανάλυση:

Η ανακοίνωση της επιστολής εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανίδα επικεφαλής της Κομισιόν, όσον αφορά την έκδοση διαβατηρίου εμβολίου για όλες τις χώρες μέλη (πηγή), ασφαλώς δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν – αφού όλοι γνωρίζουν πως η Γερμανία ενεργεί πάντοτε δι’ αντιπροσώπων (= «λαγών» στην καθομιλουμένη), όταν θέλει να επιβάλλει κάτι, ενώ η Ελλάδα είναι αποικία χρέους της (ανάλυση) και η κυβέρνηση εθελόδουλος υπηρέτης της.

Αυτό που έκανε όμως μεγάλη εντύπωση, είναι ο συνασπισμός των εταιριών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft του Bill Gates, για τη δημιουργία ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενός ψηφιακού διαβατηρίου καλύτερα – σε συνεργασία με την Αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας «Mayo Clinic» (πηγή). Εν προκειμένω, όποιος εμβολιάζεται θα παίρνει έναν κωδικό QR που θα μπορεί να αποθηκεύεται στο κινητό του τηλέφωνο, εξασφαλίζοντας του πρόσβαση παντού – κάτι που έχει υποστηριχθεί επίσης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που σχεδιάζει τη «Μεγάλη Επαναφορά», με την ονομασία «Common Pass» (πηγή).

Σύμφωνα τώρα με τους Financial Times, το εγχείρημα χρηματοδοτείται από τις ίδρυμα Rockefeller (πηγή) και θα εφαρμοσθεί από τις τρεις μεγάλες παγκόσμιες αεροπορικές συμμαχίες – γεγονός που σημαίνει πως ανεξάρτητα από το εάν είναι ή όχι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τα κράτη, θα καταστεί υποχρεωτικός από τις αεροπορικές εταιρείες και όχι μόνο. Το ίδρυμα είχε αναφέρει από πολύ καιρό πριν τα σχέδια του για μία ψηφιακή πλατφόρμα δεδομένων, με την ευκαιρία του Covid (πηγή) – ενώ πολλές άλλες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας προσπαθούν να αναπτύξουν συστήματα διαβατηρίων Covid, έχοντας αντιληφθεί πως πρόκειται για ένα πολύ κερδοφόρο εγχείρημα (πηγή).Υπάρχει δε μία ακόμη εφαρμογή, η «AOK pass» που δοκιμάζεται ήδη μεταξύ του Πακιστάν και των ΗΑΕ – οδηγώντας στο συμπέρασμα πως οι διαδικασίες είναι ήδη αρκετά προχωρημένες.

Λογικά λοιπόν ο όμιλος «Διεθνής Ιδιωτικότητα» (Privacy International) που εδρεύει στη Μ. Βρετανία, προειδοποίησε πως η υιοθέτηση ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού θα αποτελέσει την αφετηρία της επιβολής γενικότερα μίας ψηφιακής ταυτότητας (πηγή) – ενός εγγράφου με παγκόσμια χρήση, χωρίς το οποίο δεν θα μπορεί κανείς να κινηθεί σε καμία χώρα. Ως εκ τούτου, η σύνδεση της διαδικασίας με την επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης, καθώς επίσης με την παγκόσμια διακυβέρνηση που δρομολογείται είναι ξεκάθαρη – με την ευκαιρία του Covid που ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με τη χολέρα, όπως τον παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός!

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τη Σουηδία (IDEA), προειδοποίησε πρόσφατα πως το 61% των κρατών έχει επιβάλλει περιορισμούς Covid, μη συμβατούς με τη Δημοκρατία και με τα δικαιώματα των ανθρώπων (πηγή) – ενώ ο επικεφαλής της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, χαρακτήρισε πρόσφατα την ιδέα της έκδοσης ενός διαβατηρίου Covid ως ακραία, ανησυχητική και αηδιαστική (πηγή). Παράλληλα, μία έκθεση που καταρτίσθηκε πέρυσι από τον ερευνητικό οργανισμό AL, ανέφερε πως τα διαβατήρια αυτά ενέχουν εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους – όσον αφορά την κοινωνική συνοχή, τις διακρίσεις (ρατσισμός), τον αποκλεισμό και την ευπάθεια (πηγή).

Εν τούτοις, πολλές χώρες έχουν δηλώσει πρόθυμες για την υιοθέτηση κάποιας μορφής διαβατηρίων εμβολιασμού και κοινής χρήσης δεδομένων διασυνοριακά – όπως η Ισπανία, η Εσθονία, η Ισλανδία, το Βέλγιο, η Δανία που ανακοίνωσε την κυκλοφορία διαβατηρίου Covid χωρίς το οποίο δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στην κοινωνία άνευ περιορισμών (πηγή), η Πολωνία, η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς, η Ελλάδα, το Ισραήλ με τα «πράσινα διαβατήρια» (πηγή) κλπ. – σε συνδυασμό με ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία, με τα ξενοδοχεία και με τις εταιρίες ασφάλισης της υγείας (πηγή).

Παρά το ότι λοιπόν οι έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν είναι πρόθυμο να εμβολιασθεί με το «mRNA», επειδή φοβάται τις επιπτώσεις στο DNA του, κυρίως οι Γάλλοι και οι Ισπανοί (πηγή), φαίνεται πως οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, οι ταξιδιωτικές κλπ. θα το επιβάλλουν – κάτι που εύλογα δίνει τροφή στους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, οι οποίοι συνδέουν τον Covid και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με την επιβολή μίας νέας τάξης πραγμάτων, στα πλαίσια της «Μεγάλης Επαναφοράς». Μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης δηλαδή υπό την αιγίδα των ελίτ του 1%, με το 99% σκλάβους τους.

Πόσο μάλλον όταν, ενώ στο βιβλίο του ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός διευκρινίζει πως η 4η βιομηχανική επανάσταση θα οδηγήσει στην κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας (στην επίσημη ιστοσελίδα γράφει «Καλώς ήλθατε στο έτος 2030…δεν έχω τίποτα, δεν έχω αυτοκίνητο, δεν έχω σπίτι, συσκευές ή ρούχα, πηγή), οι ελίτ αγοράζουν μαζικά γη – όπως ο Bill Gates που κατέχει ήδη 242.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στις Η.Π.Α. (πηγή), ο Bezos της Amazon, ο ιδρυτής του CNN κ. Ted Turner που κατέχει 2.000.000 στρέμματα αγροκτημάτων κοκ. Το πιθανότερο είναι επομένως η πρόθεση δημιουργίας μίας νέας φεουδαρχίας – μίας μορφής σύγχρονης δουλείας που το 99% των ανθρώπων θα ζει σε μία κατάσταση μόνιμης εξάρτησης από έναν μικρό αριθμό ελίτ που θα κατέχουν τα πάντα.

Όπως έχουμε τονίσει πάντως, η πορεία προς μια καταπιεστική κοινωνία, ξεκινάει με προστατευτικά μέτρα που θεσπίζονται με καλές προθέσεις – όπως συμβαίνει με τον Covid. Από δήθεν προοδευτικές δυνάμεις, όταν το μόνο πραγματικά προοδευτικό σύστημα, είναι αυτό που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα, αντί τη μαζικοποίηση (ή τον κολεκτιβισμό σε άλλα συστήματα).

ΠΗΓΗ analyst

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου