Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Πανδημία: μέτρα, αλήθειες και ψέματα

Ιωάννης Καβαλιώτης

Η επιβολή, η καταστολή και ο έλεγχος των ανθρώπων με αιτιολογία τη δημόσια υγεία δεν είναι καινούρια ιστορία. Χρησιμοποιήθηκε και σε παλαιότερες εποχές. Σήμερα βέβαια εφαρμόζεται με άλλους τρόπους, πιο μαζικά,  λόγω των τεχνικών μέσων και των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Ο σκοπός είναι ίδιος. Ο απόλυτος έλεγχος του ανθρώπου και η μεταμόρφωση του σε μια ουδέτερη ύπαρξη που κάθε της κίνηση θα είναι προγραμματισμένη και κατευθυνόμενη.  

Αυτά δεν έγιναν ξαφνικά. Η βιοτρομοκρατία άρχισε σταδιακά και σήμερα τη βιώνουμε πλήρως με τον φόβο να έχει φωλιάσει μέσα στον καθένα. Η τηλεόραση έπαιξε ουσιαστικό ρόλο. Όταν φωνάζαμε, κλείστε τις τηλεοράσεις, κανείς δεν άκουγε. Ψεύτικες ειδήσεις, ψεύτικες εικόνες, ψεύτικες ακτινογραφίες, βίντεο παλαιοτέρων ετών ως σημερινών γεγονότων κλπ κλπ. Κανείς δεν διώχθηκε από τους ψευδόμενους δημοσιογράφους. Και ο φόβος σιγά-σιγά δεν φώλιασε απλώς, αλλά ρίζωσε στις ψυχές. Από κεί και πέρα ήταν εύκολο να μας λένε για νοσηλείες, θανάτους και ότι άλλο θέλεις με αλλοιωμένα νούμερα. Βέβαια κάποια στιγμή αυτά ξεφεύγουν. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα. Άρχισαν και οι ίδιοι να το ομολογούν. Η ελευθερία που υποσχέθηκαν έγινε πηγή μετάδοσης αυτού που ήθελαν να αποτρέψουν.  Της νόσου. Καθημερινά  πια το ομολογούν οι ίδιοι ή τους ξεφεύγει. Και το δικαιολογούν ως λάθος, σαρδάμ, κλπ. Λάθος μέτρηση ακόμη και στους θανάτους. Μια φορά covid, για πάντα covid. Αυτή είναι η φιλοσοφία.

Και με όλα αυτά επέβαλαν το εμβόλιο, ως πανάκεια. Μόνο που αποδείχθηκε το αντίθετο. Χώρισαν το λαό στα δύο. Το έχουμε πει πολλές φορές. Οι μιαροί και οι καθαροί. Μόνο που οι πρώτοι προσέχουν, ενώ οι δεύτεροι ξαμολύθηκαν χωρίς σκέψη και φροντίδα. Και άρχισαν να μεταδίδουν. Στην αρχή έγινε προσπάθεια απόκρυψης. Πόσο  όμως να κρυφτεί το γεγονός. Όλοι μας έχουμε έναν περίγυρο. Και όσο και να λέει η τηλεόραση για επιδημία ανεμβολίαστων, η επιδημία κατάντησε να οφείλεται στους εμβολιασμένους πλέον. Αυτό προκύπτει από τις χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις πλείστων ρυθμιστικών αρχών, αυτό προκύπτει και από τη γειτονιά μας. Αφού έφτασε μάλιστα και ο μόνιμος τηλεαστέρας και μάντης κακών μαντάτων (στη μονάδα του οποίου δεν μπορεί να γλυτώσει κανείς) να ομολογεί ότι το 20% στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, καταλαβαίνετε τι γίνεται. Φυσικά το 20% είναι πολύ μικρότερο από το 80%. Αυτό όμως σήμερα. Δεν είναι δύσκολο να ανατραπεί αύριο. 

Όσον αφορά τα εμβόλια, να πω ότι στα 200+ χρόνια ύπαρξης των εμβολίων δεν έχω ακούσει να υπάρχει εμβόλιο που να μην σε προστατεύει από τη μόλυνση, από τη νόσηση και από τη βαριά εξέλιξη. Μιλάνε για πτώση των αντισωμάτων σε λίγους μήνες και άρα ανάγκη νέων εμβολιασμών. Κάθε πότε άραγε; Μάλλον κάθε εξάμηνο. ΄Ωσπου να γίνουμε εξαρτημένοι χρήστες των εμβολίων. Να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Μας έλεγαν για μνήμη, για κυτταρική ανοσία κλπ. Μας έλεγαν ότι η ανοσία των εμβολίων είναι καλύτερη της φυσικής ανοσίας. Τα αντισώματα από τα εμβόλια δεν κρατούν χρόνια. Γνωστό αυτό. Όμως σε νέα επαφή με το παθογόνο κινητοποιείται η μνήμη, ξαναπαράγονται αντισώματα και προστατεύεται το άτομο. Τώρα οι άνθρωποι λένε ανεκδιήγητα πράγματα. Ότι τα αντισώματα πέφτουν σε λίγους μήνες και μετά το εξάμηνο θεωρείσαι ανεμβολίαστος. Τότε τι εμβόλια είναι αυτά; Η μνήμη που είναι; Βέβαια τα λένε νομικοί, νευροχειρούργοι, πλαστικοί χειρούργοι, πνευμονολόγοι, πολιτικοί κα. Άνθρωποι δηλ που έχουν βαθιά άγνοια από εμβόλια. Έλα όμως που τους πιστεύουν και γιατροί σχετικοί με το θέμα. Ακόμη και οι παιδίατροι, που ασχολούνται με τα εμβόλια ως αντικείμενο εργασίας τους, έφτασαν να πιστεύουν ότι μόνον αυτό θα μας σώσει. Μερικοί μάλιστα διαφημίζουν με φωτογραφίες και τα ιατρεία τους, μη αναλογιζόμενοι τι ακριβώς διαφημίζουν. Πως να διαφημίσεις και να αναλάβεις το ρίσκο για ένα εμβόλιο που έλαβε άδεια για παιδιά με μελέτη 2.500 παιδιών μόλις όπου τα μισά έλαβαν το εμβόλιο και τα άλλα μισά placebo - παρακολουθήθηκαν για δύο μήνες μόνον - και βγήκε το συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές;

Όλα τα παραπάνω δείχνουν μια περίεργη πορεία της νόσου και των αντιδράσεων των κυβερνήσεων. Αρνούμαστε την πανδημία;. Όχι φυσικά. Υπάρχει, ανεξαρτήτως του πως επιβλήθηκε. Αρνούμαστε τα εμβόλια; Όχι φυσικά. Τα εμβόλια έσωσαν και σώζουν ζωές. Αμφιβάλλουμε για το συγκεκριμένο εμβόλιο με τα όσα μέχρι σήμερα δεδομένα και με το ότι δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει αύριο. Και οι αμφιβολίες ενισχύονται με την επιμονή των "ειδικών" ότι η φυσική νόσηση δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτε. Αυτό που γνωρίζουν και οι φοιτητές της ιατρικής το αγνοούν οι μεγαλοτιτλούχοι ειδικοί.

Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνουμε; Καλή πρωτοβάθμια φροντίδα, αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής, χρήση μάσκας (όσο προστατεύει), τήρηση αποστάσεων, καλή διατροφή, ενίσχυση συστημάτων υγείας, εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων κινδύνου (ο μερικός εμβολιασμός δεν προσφέρει το βέλτιστο, αλλά το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ακόμη υπό διερεύνηση και άρα χρήζει προσοχής), κυκλοφορία όλων- νοσησάντων, εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων-, μέτρα (αν κριθούν αναγκαία) ίδια για όλους. Η φύση θα εξισορροπήσει τη λοίμωξη αν σταματήσουν οι επιμέρους διαχωρισμοί.   

Ο διαχωρισμός δεν βοηθά. Επιδεινώνει. Η πολιτική του ενός και μόνον μέτρου (πχ. εμβόλιο) δεν βελτιώνει. Επιδεινώνει. Η προσήλωση σε μέτρα που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά δείχνει άλλους σκοπούς. Οι πολιτικοί το γνωρίζουν. Ας το καταλάβουμε κι εμείς.

ΠΗΓΗ loimoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου