Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Υπερβάλλουσες καταστάσεις - υπερβάλλουσες (;) σκέψεις

 Ιωάννης Καβαλιώτης

Με αφορμή μια είδηση που διάβασα στο διαδίκτυο θέλω να σημειώσω κάποια πράγματα. Η είδηση συνήθης. Κάποιος νέος, σχετικά, κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Έλα όμως που τώρα τελευταία άρχισε να συμβαίνει όλο και πιο συχνά.

Συζητώντας με φίλους  γιατρούς ή μη, διαπιστώνω ότι όλοι έχουμε κάποιους γνωστούς που παρουσίασαν διάφορα συμβάματα. Ακόμη και μοιραία συμβάματα. Αιμορραγίες, παραλύσεις νεύρων, οφθαλμικές διαταραχές, λεμφαδενοπάθεια, δερματίτιδες, σ. Gullain-Barre, εγκεφαλικά επεισόδια, εμφράγματα, κακοήθεια, κλπ κλπ. Δεν μιλάω για περιστατικά των εφημερίδων ή του διαδικτύου. Μιλάω γι αυτά που γνωρίζω εγώ, ο φίλος μου, ο γείτονας κλπ. Θεωρώ ότι αν τα περιστατικά αυτά  (που γνωρίζει ο καθένας μας) αθροισθούν πανελλαδικά, θα προκύψουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Τέτοια που θα μας ταρακουνήσουν έντονα


Άραγε το κράτος δεν τα γνωρίζει αυτά; Οι ειδικοί επιδημιολόγοι, στατιστικολόγοι, αναλυτές και πολλοί άλλοι, δεν αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει; Γιατί δεν κάθονται να μελετήσουν την υπερβάλλουσα θνητότητα, αλλά και την υπερβάλλουσα νοσηρότητα; Όλα είναι ανθηρά και ωραία σ αυτή την έρμη χώρα; Μια χώρα που τη διέλυσαν τα μνημόνια και ήρθε η πανδημία και κοντεύει να την αποτελειώσει.

Το μόνο που κάνουν οι υπεύθυνοι είναι να μας τρομοκρατούν κάθε μέρα λέγοντας  πόσοι νόσησαν και πόσοι πέθαναν από κορωνοϊό. Για όλα τα άλλα συμβάματα θα ασχοληθεί κάποιος και να μας εξηγήσει τουλάχιστον τι συμβαίνει; Το μόνο που ακούμε είναι το "εμβολιαστείτε' και το "εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό". Μα αυτό είναι το μόνο πρόβλημα της χώρας; Πιστεύει κανείς σήμερα ότι αν εμβολιαστούν και τα 10.000.000 πληθυσμού, ο ιός θα εξαφανισθεί; Μόνον οι έχοντες άγνοια ή σκοπιμότητα θα μπορούσαν να το ισχυρισθούν αυτό. Ξεχνάνε ότι στη χώρα κυκλοφορούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες μη εμβολιασμένοι και οι οποίοι δεν εμπίπτουν καν στα τιμωρητικά μέτρα που εμπαθώς επιβάλλει η πολιτεία. Και αυτοί όμως να μην υπήρχαν, ο ιός πάλι θα κυκλοφορούσε. Οπότε δεν θα είχαμε πανδημία ανεμβολίαστων, αλλά πανδημία εμβολιασμένων (επισήμως τότε). 

Πέραν όμως όλων αυτών, των πιθανώς θεωρητικών σκέψεων κατά ορισμένους, θα επαναλάβω: Ας κάτσουν κάποιοι ειδικοί, ας συλλέξουν τους θανάτους, ας συλλέξουν τα διάφορα νοσήματα ή τις καταστάσεις που προέκυψαν αιφνιδίως, ας συλλέξουν όλο αυτό το υπερβάλλον υλικό, ας το μελετήσουν και ας μας πουν που οφείλονται όλα αυτά. Καλές οι θέσεις και οι τίτλοι, αλλά ας δούμε τι γίνεται στην πράξη και πως μπορούμε να διορθώσουμε όσα διορθώνονται. 

ΠΗΓΗ loimoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου