Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Η Θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στο Αικατερίνεμπουργκ στην Αγία Ρωσία όπου οι ναοί ήταν ανοιχτοί και με πολύ κόσμο έκαναν Κυριακή των Βαΐων. ΚΑΙ ΣΤΟ Krasnoyarsk και στο Novosibirsk..


Η Θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στο Αικατερίνεμπουργκ στην Αγία Ρωσία όπου οι ναοί ήταν ανοιχτοί και με πολύ κόσμο έκαναν Κυριακή των Βαίων. Ευλογημένο να είναι το Αικατερίνεμπουργκ……και το Krasnoyarsk στη Σιβηρία όπου επίσης ο λαός γιόρτασε στις εκκλησιές του την Κυριακή Βαΐων…και στο Novosibirsk (news.ngs). Σύμφωνα με το lenta στον καθεδρικό Krasnoyarsk έγινε με συμμετοχή πιστών η λειτουργία αυτή τη μέρα.
Στην Ελλάδα ένα Κουκάκι δεν φέρνει την άνοιξη… εν τούτοις όλοι δεν είναι πρόβατα της  εξουσίας που ποινικοποίησε τη θεία κοινωνία το 2.020 μ.Χ όπως στη χώρα μας με τις ευλογίες αρχιερέων……

Novosibirsk

Στην περιοχή του Αικατερίνεμπουργκ στην Αγία Ρωσία οι πιστοί έκαναν κανονικά Κυριακή των Βαίων…Φωτογραφίες στο διαδίκτυο το επιβεβαιώνουν.Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής του Σβερντλόβσκ,ο Γεβένι Κουγιβάεφ, δημοσίευσε φωτογραφία στο instagram από μια ακολουθία σε μία από τις εκκλησίες του Αικατερίνεμπουργκ κατά την Κυριακή των Βαΐων αναφέρει το interfax. Κρίνοντας από την φωτογραφία, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην εκκλησία και στέκονταν αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο, χωρίς να καλύπτουν τα πρόσωπά τους με μάσκες. Ο κυβερνήτης δήλωσε πως «δεν πρέπει να κρίνετε από με μια φωτογραφία πώς έλαβε χώρα η σημερινή λατρεία στις εκκλησίες, μπορεί να δώσει μια πολύ επιπόλαιη εντύπωση.» Γενικά, είχαμε δέκα φορές λιγότερους ανθρώπους σε εκκλησίες από ό,τι συνήθως σε αυτές τις μεγάλες γιορτές », ανέφερε στο Interfax την Κυριακή, η γραμματέας Τύπου της μητρόπολης Angela Tambova.



Krasnoyarsk

Σε μερικές εκκλησίες ξέχασαν εντελώς την ανάγκη διατήρησης μιας απόστασης που όρισε ο (Μέγας Γεωμέτρης), ενώ σε άλλες ακολουθήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας…..
Οι Ρώσοι είναι στην αυτοαπομόνωση για δεύτερη εβδομάδα. Αλλά όχι όλοι.Ωστόσο τα μέτρα στο Αικατερίνεμπουργκ ήταν σαφή καλούνταν οι κάτοικοι να μην βγουν από το σπίτι τους και απαγορευόταν η συνάθροιση άνω των 50 ατόμων. Ωστόσο, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως πραγματικοί και όχι ιμιτασιόν του καναπέ των ποπκορν και της τηλεκατάνυξης γιόρτασαν ως όφειλαν την Κυριακή των Βαίων στους ναούς…

Το e1.ru επισκέφθηκε 3 ναούς στο Αικατερίνεμπουργκ όπου γινόταν η Θεία Λειτουργία παρουσία αρκετών πιστών.

Η πρώτη εκκλησία ήταν αυτή της Ακαδημίας στην Wilhelm οf Gennin, 61.. Η επισκοπική έδρα δήλωσε ότι σήμερα η ιεροτελεστία δεν θα πραγματοποιηθεί σε εκκλησίες, αλλά η εντολή έμεινε νεκρό γράμμα.Στο ναό αυτό υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα στους ενορίτες, οι ενορίτες είναι περίπου 1,5 μ. μακριά.Κάποιοι φέρουν μάσκες.Αλλά γενικά, περισσότεροι από 50 πιστοί συγκεντρώθηκαν για τη λειτουργία.
Αλλά όταν ήρθε η ώρα να τους δοθούν τα κλαδιά ιτιάς, όλοι οι ενορίτες έσπευσαν πιο κοντά στο ιερό βήμα και κατέλυσαν του Μέγα Γεωμέτρη τη νέα εκκλησιαστική διάταξη…



Εκκλησία της Ανάληψης του Κυρίου στο Κλάρα Ζέτκιν.
Εκκλησία της Ανάληψης του Κυρίου στον Κλάρα Ζέτκιν…Ήρθαμε σήμερα, γιατί οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν προετοιμαστεί γι ‘αυτό και το Πάσχα όλο το χρόνο. Φοράω συνήθως μάσκα δήλωσε ο Pavel στο E1.RU.
Στην είσοδο του ναού της Ανάληψης του Κυρίου βρίσκονται μάσκες και απολυμαντικό και το δάπεδο σημειώνεται με κουκκίδες έτσι ώστε οι ενορίτες να μην έρχονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.

Και στο Ναό του Αγ. Παντελεήμονα στο Αικατερίνεμπουργκ οι πιστοί παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία……

Οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στη Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας θα πραγματοποιηθούν χωρίς πιστούς.
Στη Μόσχα ο Πατριάρχης Κύριλλος ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν στο σπίτι και να αποφύγουν προσωρινά την επίσκεψη των εκκλησιών λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού. Η επισκοπή ανέφερε ότι σήμερα πραγματοποιείται μια λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Μόσχας του Σωτήρα Χριστού και μεταδίδεται τηλεοπτικά κι πολλοί έμειναν στο σπίτι για να τη παρακολουθήσουν.INTERFAX



Μ’ εντολή του πατριάρχη Κυρίλλου, οι υπεύθυνοι ναών και μονών που βρίσκονται στη Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας καλούνται να εκπληρώσουν τη διαταγή των αρχών και από τις 13 έως τις 19 Απριλίου «να εκτελούν ακολουθίες μόνο με τη συμμετοχή του ιερέα της εκκλησίας καθώς και με προσωπικό και εθελοντές των οποίων η παρουσία είναι απαραίτητη».Αυτό αναφέρει μια εγκύκλιος του Μητροπολίτη Βοσκρεσένσκου Διονυσίου, πρώτου επιτρόπου του πατριάρχη, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου