Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Πατριάρχης Γεωργίας : Ανοικτές οι Εκκλησίες το Πάσχα


 ΓΕΩΡΓΙΑ -Όλες οι ενορίες και τα μοναστήρια στη Γεωργία θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή του Πάσχα, τόνισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, ενώ συμπλήρωσε,«Σήμερα, όταν ένας ιός που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο απειλεί τη ζωή του πληθυσμού, είναι φυσικό οι ενορίτες να αποθέτουν τις ελπίδες τους στον Κύριο και στην εκκλησία».

Στη συνέχεια ανέφερε με έμφαση, «Για τους πιστούς, η πνευματική τροφή είναι εξίσου σημαντική και απαραίτητη με την υλική τροφή. Επομένως, είναι αδύνατο να κλείσουν οι πόρτες των εκκλησιών και θα είναι ανοιχτές για εκείνους που θέλουν να έρθουν στην Εκκλησία, να λάβουν τη χάρη του Θεού και να ενισχυθούν πνευματικά».

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει επί του παρόντος καθεστώς καραντίνας στη Γεωργία, απαγορεύοντας συγκεντρώσεις περισσοτέρων από τριών ατόμων σε δημόσιους χώρους.Τέλος, οι κληρικοί μπορούν επίσης να τελέσουν τη Λειτουργία στον αύλειο χώρο της εκκλησίας τους, ενώ οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς συνιστάται να μένουν στο σπίτι τους.
«Λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση, θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς, τα πνευματικά μας παιδιά, και να σας δώσω τις ακόλουθες συμβουλές: Ακολουθήστε τις κατάλληλες οδηγίες, διατηρήστε την απόσταση με άλλους ανθρώπους. Μόνο οι κληρικοί θα πρέπει να βρίσκονται στην εκκλησία και ένας περιορισμένος αριθμός ενοριτών επιτρέπεται σε μεγάλους καθεδρικούς ναούς, αν και συνιστάται γενικά οι ενορίτες να παραμένουν στον αύλειο χώρο των εκκλησιών», αναφέρει ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου