Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

«Στρατιωτικές» εικόνες στις Εκκλησίες που θυμίζουν …θέατρο !

Του Γιώργου Θεοχάρη
Εικόνες που προσβάλλουν τον Οίκο του Θεού εν έτει 2020!



Αν πιστεύουμε ότι εν ώρα Θείας Λειτουργίας μπορούν να μεταδοθούν ιοί και μικρόβια τότε είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων προσβάλλοντας το μυστήριο και τη θρησκευτική πίστη μας .
Η θρησκευτική πίστη ξεπερνά την επιστήμη και δεν μπορεί να συνδέεται με αυτή 
Στον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη σήμερα τίποτα δεν θύμιζε από προ εποχής κορονοϊού .
Άνδρες του Ναού έκαναν ελέγχους στην είσοδο του λέγοντας ότι « ανάψτε ένα κερί και εξέλθετε καθώς έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 50 ατόμων που επιτρέπεται ».
Δυστυχώς κάποιοι μετέτρεψαν τον Οίκο του Θεού σε θέατρο !!
Την ευθύνη φυσικά δεν την φέρνουν οι Ιερείς του Ναού που κάνουν ότι καλύτερο για τους πιστούς . Ο π. Παναγιώτης και ο π. Θεοφάνης . Εξαίρετοι Ιερωμένοι.
Την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά η  και ο Αρχιεπίσκοπος που επέτρεψαν να κλείσουν οι εκκλησίες και να ανοίξουν υπό μορφή … θεάτρου .
Αν βάλουμε τους επιστήμονες να κουμαντάρουν τα μυστήρια της Εκκλησίας τότε πρέπει να σταματήσουν όλα επειδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ιών μέσα από την Θεία Κοινωνία . Αυτό αποτελεί βλασφημία .
Εκκλησία είναι ο λαός . Και Οχι μερικοί που λένε ότι την διοικούν…!
Γιατί να επιτρέπονται μόνο 50 πιστοί σε μία τεράστια εκκλησία όπως ο Αγιος Διονύσιος ;
Στις μικρότερες εκκλησίες πόσοι πρέπει να εισέρχονται ; 10 άτομα ;
Επίσης, το αντίδωρο δίδεται σαν μπουμπουνιέρα, τυλιγμένο σε σακουλάκι ή χάρτινη συσκευασία που παίρνει ο κάθε πιστός μόνος του . Για όσους γνωρίζουν τη βαθιά σημασία του αντίδωρου, αυτό προκαλεί προσβλητική πράξη ενώπιον του Θεού.
Όσο αφορά την Θεία Κοινωνία η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική. Είδα ακόμα και μωρά να κοινωνούν και ειλικρινά συγκινήθηκα με την βαθιά πίστη των γονέων τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου