Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Η Βασιλεία των Ουρανών είναι μέσα μας!

 


Μέσα μας συντελείται μια αδιάκοπη πολιτειακή αναμέτρηση. Ο διάβολος αγωνίζεται νυχθημερόν να καταλύσει το πολίτευμα της Βασιλείας του Θεού εντός μας για να εδραιώσει το δικό του βασίλειο. Εμείς με ποιο πολίτευμα διάγουμε τον βίο μας; Ο αγώνας των χριστιανών σχετίζεται ακριβώς με αυτή την αναμέτρηση και επικράτηση. Αν μέσα στην καρδιά μας επικρατήσει η Βασιλεία των Ουρανών τότε ο διάβολος δεν θα μπορεί να έχει καμία επιρροή και καμία δύναμη και εξουσία στη ζωή μας. Δεν θα μας χειραγωγεί, δεν θα μας φοβίζει, δεν θα μας απελπίζει!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μηχανεύεται διαρκώς τρόπους για να τραβήξει την προσοχή μας από μέσα μας. Οτιδήποτε για να μην κοιτάξουμε μέσα μας, να μην ακούσουμε μέσα μας. Μην τυχόν και ανακαλύψουμε τον θησαυρό που κρύβουμε μέσα μας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος του διαβόλου… μην ανακαλύψουμε τη Βασιλεία των Ουρανών που βρίσκεται στην καρδιά μας!

Γι’ αυτό λοιπόν κατακλυζόμαστε από οθόνες και εικόνες, από ήχους και θεάματα, από χίλιους δυο περισπασμούς που στόχο έχουν να μας γοητεύσουν και να μας παρασύρουν σαν άλλες Σειρήνες μακριά από τη δικιά μας Ιθάκη… τον Χριστό που θέλει να βασιλεύσει στην καρδιά μας. Εάν λοιπόν διαλέξουμε να στραφούμε στον εαυτό μας τότε θα δούμε ποια πάθη ορθώνονται ανάμεσα σε μας και τον Χριστό και βλέποντας τα, θα ποθήσουμε την κάθαρση, γιατί μόνο οι καθαροί στην καρδιά θα μπορέσουν να δουν το Θεό (Ματθ. ε΄,8). Αυτός ο πόθος θα έλξει τη Χάρη και το Έλεος Του και θα Τον καταστήσει Βασιλιά μας!

Σημασία για τον χριστιανό πρωτίστως λοιπόν πρέπει να έχει το πολίτευμα της καρδιάς του. Ας κοιτάξουμε λοιπόν και θα καταλάβουμε… νιώθουμε υπέρμετρα και παράλογα φόβο, αγωνία, ανησυχία και ταραχή; Τότε πολιτεύεται εντός μας ο διάβολος. Νιώθουμε ειρήνη, γαλήνη, αγάπη, χαρά; Τότε πολιτεύεται εντός μας ο Χριστός!

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο ή τη ζωή μας οι εσωτερικές εκλογές είναι κρίσιμες, όχι οι εξωτερικές… του κόσμου τούτου! Γιατί η Βασιλεία των Ουρανών είναι η παρουσία του Θεού μέσα μας, η βίωση της παρουσίας Του, η αληθινή Θεία Κοινωνία! Και είναι τόσο κοντά μας… δεν χρειάζεται να ψάχνουμε αλλού!

(Α.Κ.Β)

ΠΗΓΗ sostis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου