Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Χειροπέδες και φίμωτρο


          Η συγκυβέρνηση πολιτικού κόμματος και «ειδικών» ιατρών δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Έχει ξανασυμβεί τον 20ό αιώνα στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, όπου οι υπερεξουσίες που δόθηκαν στους «ειδικούς» επιτάχυναν τον δρόμο αυτής της χώρας και του πλανήτη ολόκληρου προς την άβυσσο.

Στην Ελλάδα, για την ώρα, τα πράγματα δεν έχουν εκτραχυνθεί τόσο πολύ. Ομως, αν δεν μπει κάποιο δυνατό φρένο σ’ αυτήν την τρελή κούρσα της αυθαιρεσίας της εξουσίας και της αφαίρεσης ελευθεριών από τους πολίτες (με την επίκληση «έκτακτων» καταστάσεων), τότε ο εγκλωβισμός μας στη δικτατορία του κορονοϊού δεν θα έχει τελειωμό.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και δυσοίωνη. Από τους Ελληνες έχει αφαιρεθεί ακόμα και το δικαίωμα να εργάζονται, να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους, να βγάζουν τα προς το ζην. Η κυβέρνηση έχει «παγώσει» κάθε δραστηριότητα, με αποτελέσματα που θα δούμε πολύ σύντομα, και επιδιώκει να αφαιρέσει σύντομα και το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής.

Η απαγόρευση των συναθροίσεων, με αφορμή την πορεία για το Πολυτεχνείο, που αποφάσισε η κυβέρνηση, φανερώνει και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και νοοτροπία της, αλλά και τη θεαματική αποτυχία της να κάνει ακόμα και τα απλούστερα των πραγμάτων.

Επειδή οι Αρχές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τα βάλουν με μια χούφτα αριστεριστές και αναρχικούς και να εφαρμόσουν τον νόμο, στερούν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι από το σύνολο των Ελλήνων! Αυτό το γεγονός έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προεκλογική υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι σε έναν μήνα θα «καθάριζε» τα Εξάρχεια. Τελικά, επειδή απεδείχθη ότι δεν μπορεί να «καθαρίσει» ούτε μια γειτονιά της χώρας από την παραβατικότητα και τον τραμπουκισμό των αναρχικών και των αριστεριστών, αποφάσισε να πληρώσουν όλοι τα… σπασμένα!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και κάτι ιδιαίτερα θλιβερό: Την κυβερνητική αυθαιρεσία σιγοντάρουν δημοσιογράφοι όπως ο Αγγελος Στάγκος στην «Καθημερινή», που έγραψε την ακόλουθη κατάπτυστη πρόταση: «Η μόνη λύση είναι πια η λήψη των ακραίων μέτρων, με τις οικονομικές συνέπειες που δυστυχώς περιλαμβάνουν, και η πειθάρχηση του πληθυσμού με σιδερένια πυγμή, όπως στην Κίνα».

Η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό…

ΠΗΓΗ dimokratianews

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου