Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Οι δοκιμές του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19 έδειξαν «σοβαρές» ανεπιθύμητες ενέργειες, «πυρετό και πόνο»

 LifeSiteNews, Martin Bürger


Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Pfizer για το νέο «90% αποτελεσματικό» εμβόλιο κορονοϊού, έχουν αρχίσει από τους εθελοντές οι αναφορές για τις «σοβαρές» παρενέργειες που βίωσαν  κατά τη δοκιμή  των εμβολίων, που περιελάμβαν πυρετό και πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με τη British Daily Mail, η Carrie, μία από τους 43.538 συμμετέχοντες στη δοκιμή εμβολίων της Pfizer, «είπε ότι υπέφερε από πονοκεφάλους, πυρετό και πόνους σε όλο της το σώμα, όπως συμβαίνει στη γρίπη  ήδη από την πρώτη δόση. Αλλά μετά τη δεύτερη αυτά έγιναν «πιο σοβαρά».

Το εμβόλιο Pfizer θα χορηγείται  σε δύο δόσεις με απόσταση τριών εβδομάδων.

Ο Glenn Deshields, ένας άλλος συμμετέχων, «είπε ότι εμφάνισε ανεπιθύμητες ενέργειες που δε διέφεραν καθόλου από μια βαριά μέθη.» Ο άντρας από το Τέξας είπε ότι πιστεύει πως «έλαβε το εμβόλιο και όχι το δοκιμαστικό φάρμακο επειδή όταν ακολούθως έκανε τεστ αντισωμάτων αυτό βγήκε θετικό».

«Ο Bryan, 42 ετών, μηχανικός από τη Georgia, πιστεύει ότι ήταν ένα από τα άτομα που δεν έλαβαν το εμβόλιο», αλλά το εικονικό φάρμακο. «Δεν αισθάνθηκε καμία ανοσολογική αντίδραση μετά τις χορηγήσεις, ενώ αφού έλαβε και τις δύο δόσεις, έπαθε λοίμωξη από COVID-19 αφού πρώτα νόσησε η κόρη του από την οποία μεταδόθηκε στον ίδιο τον περασμένο μήνα.»

Το εικονικό φάρμακο (placebo) είναι ένα εμβόλιο που δεν περιέχει τη δραστική ουσία, δίνεται στους μισούς συμμετέχοντες σε μια κλινική δοκιμή, και χρησιμεύει  για να αποδειχθεί εάν το εμβόλιο λειτουργεί πραγματικά.

Ο Stanley Wang από το Los Angeles πιστεύει επίσης ότι έλαβε εικονικό φάρμακο. Περιγράφει: «έλαβα την πρώτη μου δόση στις 31 Αυγούστου αλλά δεν ένιωσα κανένα πόνο από την ένεση ούτε  συμπτώματα λοίμωξης κορονοϊού». Ο Wang πρόσθεσε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες που βίωσαν άλλοι συμμετέχοντες «περιελάμβαναν πυρετό και ημικρανίες και ένας άλλος παραπονέθηκε ότι είχε μια αντίδραση «παρόμοια με την βαριά μέθη.» Δεν είναι σαφές εάν ο Wang αναφέρεται απλώς στο άρθρο της Daily Mail ή σε δικές του συνομιλίες με συμμετέχοντες στη δοκιμή.

Η Pfizer δεν ανέφερε καμία από τις παρενέργειες που αισθάνθηκαν οι συμμετέχοντες στη δοκιμή των εμβολίων.

Οι New York Times τόνισαν τη Δευτέρα πως  «Τα δεδομένα που κυκλοφόρησε η Pfizer… ανακοινώθηκαν σε ένα Δελτίο Τύπου και όχι σε ιατρικό περιοδικό. Δεν αποτελούν επιβεβαιωμένα συμπεράσματα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και το αρχικό εύρημα της άνω του 90% αποτελεσματικότητας θα μπορούσε να αλλάξει, καθώς  η δοκιμή συνεχίζεται.»

Πράγματι το δελτίο τύπου της Pfizer ανέφερε 43.538 συμμετέχοντες στη μελέτη, εκ των οποίων υπήρξαν μόνο «94 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις θετικές στο COVID-19». Αυτό σημαίνει ότι μόνο 0,2% των συμμετεχόντων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Καθώς μόνο 94 συμμετέχοντες βρέθηκαν θετικοί, είναι επίσης δύσκολο να γίνει η γενική διαπίστωση ότι το εμβόλιο είναι «περισσότερο από 90% αποτελεσματικό», καθώς ορισμένα άτομα ενδέχεται να είχαν εκτεθεί στον ιό με μεγαλύτερη συχνότητα ή για μεγαλύτερη  χρονική περίοδο.

Το δελτίο τύπου της Pfizer δεν εξήγησε εάν οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες, εφάρμοζαν τις λεγόμενες κοινωνικές αποστάσεις ή παρέμεναν κυρίως στο σπίτι τους.

Η φαρμακευτική εταιρεία προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει να «συλλέγει δεδομένα ασφάλειας», εκτιμώντας ότι «το δίμηνο διάστημα συλλογής δεδομένων ασφαλείας μετά τη δεύτερη (και τελική) δόση του υποψηφίου εμβολίου,  θα αποδώσει τα στοιχεία που απαιτούνται (σύμφωνα με τις οδηγίες του FDA) για την ενδεχόμενη λήψη Επείγουσας Άδειας κυκλοφορίας  - και αυτά θα είναι διαθέσιμα έως την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.»

«Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για δύο ακόμη χρόνια μετά τη δεύτερη δόση τους για να εξασφαλισθεί η μακροχρόνια προστασία και ασφάλειά τους», επεσήμανε το δελτίο τύπου, υπονοώντας ότι θα μπορούσαν να εμφανιστούν περαιτέρω παρενέργειες και ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να χάσει την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητά του .

Σε μια συζήτηση τον Ιούλιο, ο  Robert F. Kennedy, Jr ,  ανιψιός του John F. Kennedy και περιβαλλοντικός δικηγόρος, αναφέρθηκε στην Pfizer ως έναν από τους πολλούς παραγωγούς εμβολίων με ιστορικό ποινικών κυρώσεων για τα προϊόντα τους.

Ο Kennedy σημείωσε ότι τέσσερις από τους κορυφαίους παραγωγούς εμβολίων εναντίον του κορανοϊού, η GlaxoSmithKline, η Sanofi, η Pfizer, η Merck, είναι « κατά συρροή καταδικασμένοι εγκληματίες».

«Τα τελευταία 10 χρόνια, την τελευταία δεκαετία, αυτές οι εταιρείες έχουν πληρώσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για ποινικές κυρώσεις, για αποζημιώσεις, πρόστιμα, για  τα ψέματα σε γιατρούς, για παραπλανητική επιστήμη, για παραποίηση στοιχείων, για την εν γνώσει τους πρόκληση του θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων  Αμερικανών» είπε ο Kennedy.

«Πρέπει να υπάρχει κάποια διαταραχή αντίληψης ώστε  τα άτομα που κατανοούν τις εγκληματικές εταιρικές μεθόδους αυτών των τεσσάρων εταιρειών, να πιστέψουν ότι ακολουθούν τέτοιες τακτικές  σε κάθε άλλο προϊόν που παράγουν, αλλά δεν θα  κάνουν τα ίδια με τα εμβόλια.»

Μόνη της η Pfizer έχει ποινές άνω των 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2000.

Η Dr. Helen Watt του Κέντρου Βιοηθικής Anscombe στην Οξφόρδη της Αγγλίας, δήλωσε στην Catholic Herald την περασμένη Δευτέρα ότι το εμβόλιο της Pfizer «δεν κάνει χρήση κάποιας σειράς εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων στην παραγωγική διαδικασία, ούτε χρησιμοποιεί εμβρυικά βλαστοκύτταρα στο σχεδιασμό του εμβολίου», αλλά « δυστυχώς ένα από τα εργαστηριακά τεστ ελέγχου του εμβολίου χρησιμοποίησε μια παλιά κυτταρική σειρά εκτρωθέντων εμβρύων.»

Η οργάνωση Children of God for Life  δηλώνει ότι το εμβόλιο της Pfizer δοκιμάζεται με χρήση της κυτταρικής σειρά HEK 293, η οποία προέρχεται από νεφρικό ιστό που ελήφθη από ένα υγιές μωρό που είχε εκτρωθεί στην Ολλανδία στη δεκαετία του 1970.

Ο ειδικός στα λοιμώδη νοσήματα και καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο,  Dr Andrew Morris, δήλωσε στη National Post ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα  που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer.

«Είναι σίγουρο πως το εμβόλιο της Pfizer εξασθενεί την νόσο; Πως μειώνει τη μετάδοση  στους άλλους;» αναρωτήθηκε ο Morris .«Αυτά είναι εξίσου σημαντικά ζητήματα.»

 

Πηγή: lifesitenews.com  tideon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου