Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

5.000 συνωστισμένοι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό αλλά το κάνουν οι πολίτες!

 


Σήμερα για την επέτειο του Πολυτεχνείου επιστρατεύτηκαν πάνω από 5.000 αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ, ενώ όπως φάνηκε χρησιμοποιήθηκαν όλα τα «σκληρά» όπλα της Αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών όπως η χρήση ρίψης νερού από τρεις «Αίαντες».

Κι όλα αυτά για να διαλύσουν ανθρώπους που διαμαρτύρονταν και τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά απαγορεύονταν να συναθροισθούν σύμφωνα με το κυβερνητικό και αντισυνταγματικό (η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων το λέει) διάταγμα.

Όμως με την υγειονομική κρίση στο απόγειό της, με τις όποιες εκδηλώσεις ή προθέσεις διενέργειας πορείας να είναι έτσι κ αλλιώς είτε συμβολικού είτε περιορισμένου χαρακτήρα, από πλευράς μαζικότητας, η ίδια η κυβέρνηση προχώρησε σε παρανομία εναντίον του δικού της διατάγματος αφού υποτίθεται ότι με βάση το αφήγημα της η απαγόρευση των φετινών πορειών του πολυτεχνείου είχαν στόχο την αποφυγή συνωστισμών. 

Για να δούμε όμως πως αποφεύγεται ο «συνωστισμός» όταν 5.500 χιλιάδες αστυνομικοί συνωστίστηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε κλούβες, σε περιπολικά, στα κτίρια που τους φιλοξενούν ή όπου παρουσιάζονται, εκεί δηλαδή δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα;

Όπως και να το δούμε, υπάρχει ένα «κενό λογικής» και δεν είναι το μόνο, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία...

Κι όταν υπάρχουν «κενά λογικής» τότε ο κόσμος αντιδράει, γιατί θεωρούν ότι είτε θέλουν να τον «καβαλήσουν» είτε ότι του «κρύβουν» κάτι άλλο. Είναι η ανθρώπινη φύση έτσι.

Όταν επιχείρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να απωθήσουν συγκεντρώσεις πολιτών δεν προκάλεσαν συνωστισμούς;

Εν πάσει περιπτώσει, στην κυβέρνηση είναι σίγουροι ότι δεν βοήθησαν σήμερα στην μετάδοση του κορωνοϊού; Πάντως, σίγουρα δεν τηρήθηκε το μέτρο απαγόρευσης των συναθροίσεων «τεσσάρων ατόμων» όπως το επέβαλε η κυβέρνηση για λόγους δημόσιας υγείας.

Αρκεί να σημειώσουμε πως στη Λαμία επέστρεψε εσπευσμένα η διμοιρία αστυνομικών που είχε μεταβεί στην Αθήνα για την ενίσχυση των μέτρων για το Πολυτεχνείο, καθώς υπήρξε αναστάτωση μετά την πληροφορία ότι αστυνομικός που μετέβαινε σε αυτή αποτελούσε στενή επαφή του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο ΑΤ Δομοκού.

Σύμφωνα με το Tvstar.gr, ο συγκεκριμένος αστυνομικός επέστρεψε στη Λαμία με διαφορετικό όχημα και υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού όπου βρέθηκε αρνητικός.

Ένας ακόμα αστυνομικός του ΑΤ Δομοκού επέβαινε στην ίδια διμοιρία και για προληπτικούς λόγους υποβλήθηκε επίσης σε τεστ και βρέθηκε θετικός. Σημειώνεται ότι ο δεύτερος αστυνομικός δεν είχε έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΑΤ Δομοκού.

 ΠΗΓΗ pronews

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου