Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πικρές αλήθειες για το εμβόλιο, έστω και με το σταγονόμετρο , από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Jean-Daniel Lelièvre ...

 Συνέντευξη του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Jean-Daniel Lelièvre

  στην εφημερίδα leparisien (22.11.20)

Τι σας λέει αυτή η μπίζνα των εμβολίων;

JEAN-DANIEL LELIÈVRE: Δεν μ΄αρέσει αυτή η εντύπωση κούρσας που δεν έχει τίποτα το επιστημονικό. Πρόκειται κυρίως για marketing των εργαστηρίων. Για εμάς ήταν αναμενόμενο ότι τα εμβόλια θα έφθαναν σε αυτό το σημείο.

Το PDG της Pzifer ήθελε να τραβήξει πρώτο με μερικά αποτελέσματα για να προκαλέσει θόρυβο και να δει ν΄ανεβαίνει η τιμή των μετοχών της. Μπίζνες κι επιστήμη είναι 2 κόσμοι διαφορετικοί. Αλλά εμείς εξαρτόμαστε από την βιομηχανία και αναγκαζόμαστε να προσαρμοστούμε σε αυτές τις ανακοινώσεις.

Για το πλατύ κοινό όλα φαίνονται να επιταχύνονται …

Κανονικά περιμένουμε το τέλος της δοκιμής της φάσης 3 για ν΄αρχίσει η δόμηση εργοστασίων και παραγωγής. Εδώ οι χώροι ήδη δομήθηκαν και θα έχουμε γρήγορα εκατομμύρια δόσεις.

To εμβόλιο θα είναι η απάντηση σε όλα;

Τα άτομα που πρόκειται να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα είναι τα άτομα που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον συμφόρηση στις νοσοκομειακές υπηρεσίες. Είστε 70 ετών, με διαβήτη, υπέρταση… Η μόλυνση από Covid μπορεί να είναι καταστροφική.  Εάν πάρουμε τον 4χρονο γιο μου, δεν υπάρχει όφελος. Αυτό δεν έχει εγκριθεί για παιδιά. Μπορούμε να τα εμβολιάσουμε αργότερα, όταν θα έχουμε συγκεντρώσει αρκετά δεδομένα. Ας είμαστε προσεκτικοί, και ειδικά ας είμαστε σαφείς στο γεγονός ότι δεν πρόκειται να τους εμβολιάσουμε όλους.

Γιατί;

Υπάρχει μια ατομική και συλλογική αποτελεσματικότητα. Π.χ το εμβόλιο της ιλαράς εμποδίζει να μολυνθούμε και για να φθάσουμε σε αυτή την συλλογική ανοσία πρέπει να εμβολιαστεί το 95 % του πληθυσμού. Στο πλαίσιο του SARS-Cov 2, που είναι πολύ λιγότερο μεταδόσιμο πρέπει να εμβολιαστεί το 60 με 70 % του πληθυσμού για να γίνει κατορθωτή... Δεν γνωρίζουμε το πραγματικό αποτέλεσμα του εμβολίου επί της μετάδοσης. Το να πούμε ότι θα εκριζώσουμε αυτή την ασθένεια εμβολιάζοντας όλον τον κόσμο αυτό είναι πολύ σύνθετο και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα γίνει. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι στους σκοπούς που θέτουμε.

Kαι παρακάτω επαναλαμβάνει και πάλι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Λέει θα πάρει κάποιο χρόνο. Όταν θα έχουμε εμβολιάσει τα άτομα υψηλού κινδύνου αυτό θ΄αντιπροσωπεύει το 20 – 25 % του πληθυσμού, θα μπορούμε να έχουμε μια κάποια χαλάρωση. Τ’ ότι ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί σε ασθενείς χαμηλότερου κινδύνου αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Έτσι θα γίνει είπε στις 22.11.20 στην leparisien.

Δηλ. τρίτη ηλικία, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με υποκείμενα νοσήματα θα σηκώσουν το βάρος της δοκιμής…και βλέπουμε. Εκεί θα δικαιολογούνται άλλωστε εύκολα κάποιοι θάνατοι από ανεπιθύμητες παρενέργειες, θα είναι ουσιαστικά αυτή η 3η φάση...

dimpenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου