Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Αποκάλυψε την απάτη των Lockdowns και η Amazon του κατέβασε το βιβλίο - Έγινε όμως best seller

 

Ο δημοσιογράφος των NY Times Alex Berenson, ανήκει στους σκεπτικιστές έναντι των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έγραψε μάλιστα ένα βιβλίο κατά των lockdowns, το οποίο όμως το Amazon, η εταιρεία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Τ.Μπέζος ,αποφάσισε να το «αποσύρει» ακόμη και στην ηλεκτρονική του μορφή επειδή… παραβίαζε τις πολιτικές της.

Μέχρι να πάρει την απόφαση να το επιστρέψει είχε ήδη γίνει best seller στην ανταγωνιστική πλατφόρμα Apple Books.

Ήταν πρώτα το φυσικό βιβλιο και μετά η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου ““Unreported Truths about Covid-19 and Lockdowns – Part 3: Masks” (Αδημοσίευτες αλήθειες για τον Covid 19 και τα Lockdowns – μέρος 3: Μάσκες) που αποσύρθηκε από το Amazon την Τρίτη αποκάλυψε ο Berenson σε μια σειρά από tweets.

Το βιβλίο επιχειρεί να ανατρέψει την υπόθεση – που υιοθετούν οι περισσότερες κυβερνήσεις – ότι το να φοράς μη ιατρικές μάσκες, αυτό σταματά την διάδοση του Covid 19.

And this is what it looks like when censorship fails: three hours after @apple started selling it, Unreported Truths cracked the top 10 on the @applebooks chart (Hi Barack!).

Thank you to everyone who’s standing up to @amazonpic.twitter.com/L5PWfgcXOG

— Alex Berenson (@AlexBerenson) November 25, 2020

Ευτυχώς για τον ίδιο είχε βάλει το βιβλίο του και σε άλλα μέσα,  όπως στο  Barnes and Noble και στο Apple Books, με αποτέλεσμα τα tweet του για την λογοκρισία στο Amazon να στείλουν αυτούς που ήθελαν το βιβλίο κυρίως στην δεύτερη πλατφόρμα, όπου αυτό μέσα σε λίγες ώρες μπήκε στο top – 10 των best sellers.

And this is what it looks like when censorship fails: three hours after @apple started selling it, Unreported Truths cracked the top 10 on the @applebooks chart (Hi Barack!).

Thank you to everyone who’s standing up to @amazonpic.twitter.com/L5PWfgcXOG

— Alex Berenson (@AlexBerenson) November 25, 2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα πάντως  καθώς και το πρώτο βιβλίο της σειράς του «“Unreported Truths about Covid-19 and Lockdowns - Part 1: Introduction and Death Counts and Estimates» (Εισαγωγή και καταμέτρηση θανάτων και εκτιμήσεις) είχε για ένα μικρό διάστημα επίσης απαγορευθεί τον Ιούνιο, πριν μια μαζική αντίδραση – της οποίας είχε ηγηθεί ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla Elon Musk, πείσει την Amazon να το επαναφέρει. Τότε το βιβλίο του ήταν το νούμερο 1 σε πωλήσεις στον τομέα της επιδημιολογίας.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν δημοσιογράφοι και συγγραφείς ίσως το να σε «απαγορεύσει» η Amazon είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη διαφημιστική καμπάνια.

Γιατί ο Berenson δεν ήταν ο μοναδικός συγγραφέας που έπεσε θύμα τέτοιου «κλειδώματος» από την Amazon.

Το ίδιο συνέβη και στον συγγραφέα James Perloff που είδε το βιβλίο του “Covid-19 and the Agendas to Come: Red Pilled” να «κατεβαίνει» από την ίδια πλατφόρμα τον ΄προηγούμενο μήνα, δίχως καμία εξήγηση…

Δεν του βγήκε σε κακό, καθώς πούλησε στο επόμενο διάστημα περισσότερα αντίτυπα του βιβλίου του από ό,τι είχε καταφέρει μέσω Amazon.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου