Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Οι φτωχοί απειλούνται από τα lockdowns

 

Οι αποφάσεις των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μπορεί να αποδειχθούν πιο επικίνδυνες για τους λαούς και από την ίδια την πανδημία. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από όσα είπε στη «δημοκρατία», στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε, η δρ Σούμια Σουαμινάθαν, επικεφαλής των επιστημόνων του ΠΟΥ.

Μεταξύ άλλων, η δρ Σούμια Σουαμινάθαν είπε: «Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, εκατομμύρια επιχειρήσεις θα κλείσουν, ενώ το ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού των 3,3 δισεκατομμυρίων κινδυνεύει να χάσει το βιος του. Τα lockdowns έχουν πολλαπλάσιες αρνητικές επιδράσεις στους ευάλωτους και οικονομικά ασθενέστερους πληθυσμούς».

Με βάση αυτά που λέει η διευθύντρια του ΠΟΥ προκύπτει ότι πολλά από αυτά που κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Covid-19 είναι σε λάθος κατεύθυνση! Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζονται τα lockdowns και οι βαρύτατες συνέπειες που προκαλούνται στην ήδη διαλυμένη από τα Mνημόνια και την ύφεση οικονομία μας αποτελούν πτυχές της υπόθεσης που δεν θα έχουν τη δημοσιογραφική κάλυψη που έχει η υγειονομική πτυχή της πανδημίας.

Η συνέντευξη που παραχώρησε η δρ Σούμια Σουαμινάθαν στην εφημερίδα μας αποσιωπήθηκε από τα κατεστημένα ΜΜΕ και δεν έτυχε προβολής επειδή συστηματικά αποσιωπώνται η ανεργία που προκαλούν τα lockdowns, η φτώχεια αλλά και οι ψυχικές νόσοι που εμφανίζονται ή επιδεινώνονται από τους πρωτοφανείς περιορισμούς των ελευθεριών των ανθρώπων. Στην Ελλάδα η δημοσιογραφική κάλυψη των εξελίξεων περιορίζεται σε βολικές για την κυβέρνηση αναφορές για την επάρκεια των νοσοκομειακών κλινών, για τους εμβολιασμούς, τα φάρμακα που δύνανται να αντιμετωπίσουν την ασθένεια και άλλα ανώδυνα.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας δεν είναι τυχαία. Oλες τις νοσογόνες καταστάσεις του δημόσιου βίου τις επιδεινώνει η στάση που κρατούν τα ΜΜΕ. Η εκκωφαντική σιωπή εκείνων που θα έπρεπε να αποκαλύπτουν με γενναιότητα και στεντόρεια φωνή τα λάθη και τις παραλείψεις της εξουσίας είναι μια ασθένεια που διαλύει το παρόν και υπονομεύει το μέλλον του έθνους.

ΠΗΓΗ dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου