Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

¨Λύσσα¨ κατά των ΗΠΑ σε διαμαρτυρία μπροστά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο !



Διαμαρτυρία στην Κωνσταντινούπολη για τον Πομπέο

Η Ένωση Νεολαίας Τουρκίας πραγματοποίησε μία ανακοίνωση τύπου, μπροστά στο ρωμαίικο πατριαρχείο Φαναρίου, που επισκέφτηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “Η επίσκεψη του Πομπέο στο ρωμαίικο Πατριαρχείου Φαναρίου είναι μία απόπειρα διχόνοιας ενάντια στην κυριαρχία της Τουρκίας”.

…..

Η ανακοίνωση τύπου που έγινε με τη συμμετοχή περίπου 50 ατόμων, πραγματοποιήθηκε μπροστά στο ρωμαίικο πατριαρχείο Φαναρίου. Στην ανακοίνωση που ανέγνωσε ο γενικός πρόεδρος της TGB Γιλντιρίμ Γκεντζέρ, αναφέρονται τα εξής : Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο, με επίδειξη ιμπεριαλιστικού θράσους πάτησε σήμερα το πόδι του στην Κωνσταντινούπολη. Η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ρωμαίικο πατριαρχείο Φαναρίου είναι μία απόπειρα διχόνοιας ενάντια στην κυριαρχία της Τουρκίας. Ο Πομπέο πάει σε επτά χώρες, αλλά μόνο στην Τουρκία δεν συναντάται με κρατικούς αξιωματούχους, αλλά με έναν παπά. Είναι μήπως ομόλογος των ΗΠΑ, ένας ιερέας Τούρκος πολίτης, πού πληρώνεται από το τουρκικό κράτος και του οποίου η εκκλησία υπάγεται στο επαρχείο του Φάτιχ ; Μάλιστα ο Πομπέο αποκαλεί την υπαγόμενη στο επαρχείο Φάτιχ αυτήν εκκλησία, ως “οικουμενικό πατριαρχείο”.! Τι θα πει οικουμενικό ; Θα πει παγκόσμιο. Σημαίνει πως “Εγώ δεν υπάγομαι στην τουρκική Δημοκρατία, δεν αναγνωρίζω τους νόμους της Τουρκίας και εκπροσωπώ όχι μόνο τους ορθόδοξους που είναι στην Τουρκία, αλλά τα 300 εκατομμυρίων ορθοδόξων ανά τον κόσμο”.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ” Οι ΗΠΑ ξεκάθαρα προσπαθούν να εμφανίσουν από τη χριστιανική εκκλησία στο Φανάρι, ένα Βατικανό και έναν Πάπα. Κάνοντάς το αυτό στρέφονται ενάντια στην κυριαρχία της Τουρκίας. Παραβιάζουν την συνθήκη της Λωζάνης και το Σύνταγμα. Με θρησκευτικές διχόνοιες διαμορφώνουν μία συμμαχία σταυροφόρων ενάντια στην Τουρκία και στον ισλαμικό κόσμο. Εμείς από δω απευθυνόμαστε στον Πομπέο. Εδώ δεν είναι Βυζάντιο εδώ είναι τουρκική Δημοκρατία. Εδώ δεν είναι Κωνσταντινούπολη αλλά Ινστάνμπουλ. Εδώ δεν έχουν πέραση  οι αποικιοκρατικοί σας νόμοι.

….

Εδώ δεν περνάνε οι στημένοι ισχυρισμοί σας περι οικουμενικότητας. Οι Ρωμιοί και ορθόδοξοι πολίτες μας, είναι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι ΗΠΑ εχθρευομένες την Τουρκία, εχθρεύονται και εκείνους”

…..

Ως τουρκική νεολαία και ως Ένωση νεολαίας Τουρκίας καταδικάζουμε αυτήν την ιμπεριαλιστική διπλοπροσωπία. Για ποιο λόγο προσφεύγουν σε αυτή τη θρασύτητα οι ΗΠΑ ; Διότι χάνουν. Τα χάλια των ΗΠΑ μοιάζουν με ένα τέρας που έχει απομείνει με ένα δόντι”.

Σχόλιο : Όταν εν μέσω των περιορισμών που ισχύουν στην Τουρκία ( λόγω ιού & κυρίως λόγω καθεστώτος) πραγματοποιείται μία τέτοια διαμαρτυρία, όποιος έχει στοιχειώδη νου αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μία κρατικά εγκεκριμένη διαμαρτυρία. Και ακόμη και το κείμενο σίγουρα θα είναι εγκεκριμένο από το τουρκικό YΠΕΞ…

  ΠΗΓΗ tourkikanea


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου