Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Τραμπ: Το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στην ασυδοσία της παγκοσμιοποίησης

 


Οι τρομερές εξελίξεις στην εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ και η απόπειρα ανατροπής που καταγγέλλει ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος ενώ έχει κερδίσει στις κάλπες, κινδυνεύει να ηττηθεί λόγω της αμφιλεγόμενης επιστολικής ψήφου που καλλιέργησαν τεχνηέντως συγκεκριμένα ΜΜΕ, αποκαλύπτουν μία μεγάλη απειλή όχι μόνο για τον Τραμπ και την Αμερική, αλλά για την ίδια την δημοκρατία παγκοσμίως.

Δεν έχει σημασία εάν κάποιος είναι φιλικά η εχθρικά προσκείμενος στον αμερικανό πρόεδρο. Εμείς οι Έλληνες άλλωστε έχουμε πολλούς λόγους να τον αντιπαθούμε, με κυριότερο την στενή σχέση που έχει αναπτύξει με τον δικτάτορα σουλτάνο Ερντογάν. Όχι φυσικά πως οι δημοκρατικοί είναι καλύτεροι. Αντίθετα, αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον εφιάλτη που ζει η περιοχή μας με τον ακρωτηριασμό χωρών, με τα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, με την δημιουργία του ισλαμικού εφιάλτη που μαστίζει Ευρώπη, μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Η σύγκρουση όμως αυτή τη στιγμή στην Αμερική θα κρίνει ενδεχομένως το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη και κάθε δημοκρατικού έθνους. Είναι η σύγκρουση του οικονομικού με το θεσμικό. Είναι η επικράτηση της οικονομικής εξουσίας – ασυδοσίας έναντι των πολιτικών ηγεσιών. Είτε μας αρέσουν είτε όχι, είναι ηγεσίες που εκλέγονται από τους λαούς. Και δεν επιβάλλονται από τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης.

ΠΗΓΗ newsbreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου