Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Αρμένιοι αποχαιρετούν τις εκκλησίες τους πριν ξεριζωθούν

 


Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς οι Αρμένιοι πλέον αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια και τα εδάφη στα οποία ζούσαν. Αυτά περιέρχονται πλέον στα χέρια των Αζέρων.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την κατάπαυση του πυρός που υπεγράφη ανάμεσα σε Μπακού και Γεραβάν, υπό την αιγίδα της Μόσχας.

Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει ότι ένα τμήμα του θύλακα, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες αποτέλεσε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων, θα τεθεί υπό τον έλεγχο των αζερικών δυνάμεων ασφαλείας. Επιπλέον, προβλέπει την ασφαλή μετακίνηση των αρμενικών πληθυσμών των συγκεκριμένων περιοχών προς τα υπόλοιπα τμήματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα οποία παραμένουν εκτός της κυριότητας των Αζέρων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, Αρμένιους να αποχαιρετούν με τον τρόπο τους εκκλησίες, πριν ξεριζωθούν από τα εδάφη τους.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 8.000, όπως δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την επίλυση ζητημάτων ανθρωπιστικού χαρακτήρα στην περιοχή αυτή, μετά την κατάπαυση του πυρός στις 9 Νοεμβρίου.


ΠΗΓΗ sportime


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου