Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Έχουν βάλει τα αντισηπτικά στους Ναούς για να ευνουχίσουν την Πίστη μας.

Άνοιξαν οι εκκλησίες: Με πιστούς, περιορισμούς και αποστάσεις οι

Στην Εκκλησία ευχόμαστε για την ενότητα της Πίστεως, όμως η απάτη του κορωνοϊού όχι μόνο ανέδειξε ότι ενότητα στην Πίστη δεν υπάρχει αλλά οι ινστρούχτορες της νέας τάξεως φροντίζουν να εγκαταστήσουν ως «νέα κανονικότητα» μέσα στην Εκκλησία την «λογική» των εκκοσμικευμένων Χριστιανών.

Οι εκκοσμικευμένοι Χριστιανοί αυγάτισαν και τώρα θέλουν δικαιώματα. Μία κυρία σήμερα γκρίνιαζε διότι υπήρχε, όπως είπε, συνωστισμός μέσα στην Εκκλησία. Μόλις είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία και η κυρία αυτή δεν ένοιωσε τίποτε μέσα της, μόνο δυσφορία ένοιωσε επειδή οι εκκλησιαζόμενοι ήταν «περισσότεροι απ’ όσοι έπρεπε να είναι».

Δείτε τι τους έβαλε ο διάβολος να σκέφτονται.

Υπάρχουνε και άλλες περιπτώσεις. Στην είσοδο της Εκκλησίας μια άλλη κυρία, κόντευε τα 80 θα έλεγα, πάσχιζε να απολυμάνει τα χέρια της. Η τσάντα της είχε πέσει απ’ τον ώμο και η ίδια μετά βίας στεκόταν για μην ντελαπάρει στην είσοδο του Ναού. Μπορεί να είχε διπλωθεί στα δύο αλλά το σαπούνι σαπούνι. Προσπαθούσε σχεδόν με ευλάβεια να απολυμάνει τα χέρια της. Μετά και την οδηγία του νεαρού προς εμένα να απολυμάνω τα χέρια μου και την απάντησή μου ότι δεν χρειάζεται διότι το έχω κάνει από το σπίτι μου όπως πάντα κάνω, η κυρία αυτή πετάχτηκε και επανέλαβε τα λόγια του νεαρού ότι είναι απαραίτητο να γίνει και τώρα!

Τα δύο αυτά παραδείγματα μας δείχνουν ότι σήμερα για τους Ορθοδόξους ο μόνος ορθός δρόμος είναι Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ.

Στην πρώτη περίπτωση η κυρία κάνει υπακοή στον φόβο και στο κοσμικό πνεύμα. Οι απόψεις της δεν έχουν απολύτως καμία θέση μέσα στην Εκκλησία. Στην δεύτερη περίπτωση η κυρία κάνει τυφλή υπακοή στις οδηγίες του εκπροσώπου του Ναού. Εκείνη την στιγμή μέσα στο μυαλό της είναι απόλυτα σωστή και καλυμμένη διότι προφανώς κάνει υπακοή και στον ιερέα του Ναού, και στον Επίσκοπο της περιοχής αλλά και στην κοσμική λογική της μικροβιοφοβίας. Γι’ αυτό και φροντίζει να επαναλάβει με σιγουριά! την ατάκα του νεαρού ότι είναι απαραίτητη και μία απολύμανση στην είσοδο του Ναού. Έχετε δει μπουλούκι να πέφτει στον γκρεμό; Πέφτουν όλοι μαζί διότι όποιον και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι κάποιος άλλος έχει την ευθύνη.

Το κοσμικό πνεύμα όμως και η βλακεία δεν έχουν χώρο στην Εκκλησία. Ομοίως και τα σαπούνια δεν έχουν καμία δουλειά στις εισόδους των Ναών. Τί άλλο πρέπει να γίνει; Πόσο κουκούτσι μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι αυτό είναι έργο του διαβόλου; Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη διότι δημιουργούνται προηγούμενα και εγκαθίστανται «νέες κανονικότητες».

Έλεος. Ξυπνήστε. Χτυπάνε την Πίστη μας. ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Μην δέχεστε τίποτα. Κι εσείς εκεί στους Ναούς που πλασάρετε δια της βίας το αντισηπτικό σαπούνι προσέξτε γιατί θα γίνουμε μπίλιες.

Φαίη

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου