Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Μεταναστευτικό εκτός ελέγχου

Σερένα  Νομικού


Ήδη οι λαθρομετανάστες και οι συντριπτικά λιγότεροι πρόσφυγες, φτάνουν σχεδόν στο 10% του πληθυσμού, σε μία χρεοκοπημένη χώρα που δεν μπορεί να συντηρήσει τα ίδια της τα παιδιά. Που τα διώχνει μαζικά στο εξωτερικό και που το δημογραφικό της πρόβλημα είναι εκτός ελέγχου. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι μετανάστες που συγκεντρώνει η Τουρκία στον Έβρο, για τη δεύτερη επιχείρηση εισβολής της, ενώ συνεχίζεται η απόβαση λαθραίων στα νησιά μας. Στα πλαίσια αυτά, όποιος δεν βλέπει πως η Ελλάδα εποικίζεται βίαια, με την ανοχή των κυβερνήσεων της, απλά εθελοτυφλεί. Επίσης όποιος δεν συνειδητοποιεί πως εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας εναντίον μας, έως εκείνο το σημείο που θα νοιώσει έτοιμη να μας επιτεθεί πραγματικά. Φυσικά δε θα αφήσει σε εμάς την πρωτοβουλία, στέλνοντας κάποιο από τα πλοία της για τη διεξαγωγή ερευνών στα δικά μας χωρικά ύδατα, εάν όχι απ’ ευθείας για εξορύξεις. Εάν δεν μας έχουν προλάβει πάντως οι εξελίξεις με την Τουρκία, στην Ελλάδα θα ξεσπάσει ένας βίαιος εμφύλιος πόλεμος, παράλληλα με την έκρηξη της εγκληματικότητας. Τότε, θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσουμε. Τότε, κανένας δεν θα μπορεί να ελέγξει το χάος που θα προκληθεί.

Άποψη


Όπως διάβασα πρόσφατα, ο συνολικός αριθμός λαθραίων και νόμιμων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα σε κλειστά κέντρα, σε διαμερίσματα ή είναι φιλοξενούμενοι σε τρίτα πρόσωπα υπερβαίνει τα 740.000 άτομα! Επίσημα 740.000 άτομα είναι οι μετανάστες που παρέμειναν στην Ελλάδα μετά το 2015, ένας τεράστιος αριθμός. Δεν θέλουν δε να κατευθυνθούν πια προς την κεντρική Ευρώπη, επειδή λόγω της επιδοματικής πολιτικής που ασκούνταν υπέρ τους τα προηγούμενα χρόνια, το ενδιαφέρον τους είχε εξασθενήσει! Δηλαδή, δεν φεύγουν επειδή εμείς επιδοτούσαμε τη διαμονή τους!

Στα μέσα Μαΐου τώρα, σε ταυτόχρονους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία δραστηριοποίησης ΜΚΟ στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε νησί του Βορείου Αιγαίου, εκτός από τα οικονομικά «κενά», διαπιστώθηκε ότι ορισμένες από τις οργανώσεις τηρούσαν αρχεία με χιλιάδες ονόματα προσφύγων και μεταναστών. Τα μικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για σωρεία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών που χορηγούνται σε αιτούντες άσυλο και υποστηρίζονται νομικά από δίκτυο συνεργαζόμενων με τις ΜΚΟ δικηγόρων. Το απόλυτο χάος δηλαδή.

Από την άλλη πλευρά, απαγορεύεται πλέον η διαμονή μεταναστών και προσφύγων σε πλατείες, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και σε  δημόσιες εκτάσεις, μετά από την απόφαση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής να αποδεσμεύσει 11.237 που έχουν λάβει άσυλο, από τα συνολικά 110.000 άτομα που διαμένουν σε δομές. Πού θα πάνε όμως αυτοί οι άνθρωποι; Πώς θα επιβιώσουν; Δεν θα αναγκαστούν να κλέψουν και να εγκληματήσουν; Ποιός θα πληρώνει για την αστυνόμευση τους;

Τέλος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε πως ότι βασική στόχευση είναι η εκκένωση 60 από τους 92 καταυλισμούς έως το τέλος του έτους και η διευθέτηση τουλάχιστον 80.000 αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβληθεί πριν από το 2019. Όπως ανέφερε, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν βγει με άσυλο 60.000 άτομα. Άρα στην Ελλάδα θα εγκατασταθούν 80.000 νόμιμα, επί πλέον των 60.000, οπότε συνολικά 140.000 από τους 740.000. Ως εκ τούτου, οι λαθραίοι είναι τουλάχιστον 600.000 επίσημα.

Οι παραπάνω αναφορές είναι για εμένα τουλάχιστον εφιαλτικές. Ήδη οι λαθρομετανάστες και οι συντριπτικά λιγότεροι πρόσφυγες, φτάνουν σχεδόν στο 10% του πληθυσμού, σε μία χρεοκοπημένη χώρα που δεν μπορεί να συντηρήσει τα ίδια της τα παιδιά. Που τα διώχνει μαζικά στο εξωτερικό και που το δημογραφικό της πρόβλημα είναι εκτός ελέγχου. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι μετανάστες που συγκεντρώνει η Τουρκία στον Έβρο, για τη δεύτερη επιχείρηση εισβολής της, ενώ συνεχίζεται η απόβαση λαθραίων στα νησιά μας.

Στα πλαίσια αυτά, όποιος δεν βλέπει πως η Ελλάδα εποικίζεται βίαια, με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, απλά εθελοτυφλεί. Επίσης όποιος δεν συνειδητοποιεί πως εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας εναντίον μας, έως εκείνο το σημείο που θα νοιώσει έτοιμη να μας επιτεθεί πραγματικά. Φυσικά δε θα αφήσει σε εμάς την πρωτοβουλία, στέλνοντας κάποιο από τα πλοία της για τη διεξαγωγή ερευνών στα δικά μας χωρικά ύδατα, εάν όχι απ’ ευθείας για εξορύξεις.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο πρόβλημα. Επίσης στις οδυνηρές εμπειρίες άλλων κρατών σαν τη Σουηδία, με τους 170.000 λαθρομετανάστες περίπου που μπήκαν στη χώρα το 2015. Εν τούτοις, καμία κυβέρνηση δεν αντιδράει, κατηγορώντας ως ρατσιστικές αυτού του είδους τις αναφορές. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Ακόμη χειρότερα, κάποια στιγμή θα γίνουν πράγματι ρατσιστικές, πυροδοτούμενες από ακροδεξιές ομάδες ή κόμματα που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα για δικό τους όφελος.

Τότε, εάν δεν μας έχουν προλάβει οι εξελίξεις με την Τουρκία, στην Ελλάδα θα ξεσπάσει ένας βίαιος εμφύλιος πόλεμος, παράλληλα με την έκρηξη της εγκληματικότητας. Τότε, θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσουμε. Τότε, κανένας δεν θα μπορεί να ελέγξει το χάος που θα προκληθεί.

ΠΗΓΗ

https://analyst.gr/2020/06/13/matanasteftiko-ektos-elegxou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου