Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Βράζει η Μεσόγειος..το μοίρασμα και η εμπλοκή…μας τα είπε ο Αγ. Παΐσιος..

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ μας ήδη πέρασε τις κόκκινες γραμμές....!!ΉΡΘΕ η ΩΡΑ.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Μας τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ όλα…ΑΛΛΑ…ΔΕΝ…ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ….!!Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ μας ήδη πέρασε τις κόκκινες γραμμές….!!ΉΡΘΕ η ΩΡΑ….!!«Η μεγαλύτερη πρόκληση της νεότερης Ελληνικής ιστορίας….!!Σε λίγο θα ΚΑΟΥΝ και τα ΣΤΕΝΑ»….!!

Ήρθε η ώρα « η μεγαλύτερη πρόκληση της νεότερης Ελληνικής ιστορίας στα επόμενα ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ βράζει, σε λίγο θα καούν και τα ΣΤΕΝΑ »

Η Μεσόγειος  κοχλάζει από συμφέροντα που βράζουν στο ζουμί τους. Είναι το προοίμιο όλων των γεγονότων και των πολεμικών ενεργειών που σύντομα θα συγκλίνουν στα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου και στην ΠΟΛΗ.

Αίφνης εμφανίστηκαν όλοι και απαιτούν την μερίδα του λέοντος στις οριοχαράξεις των ενεργειακών πεδίων της Αν. Μεσογείου , του Κρητικού πελάγους, του ΑΙΓΑΙΟΥ αλλά και στο Ιόνιο.

Εχθές η Άγκυρά διαμήνυσε τους φίλους της Αλβανούς « δεν θα συμφωνήσετε τίποτε με την Ελλάδα αν δεν μας ρωτήσετε πρώτα» .

Εχθές το Κάιρο έφερε, όπως φαίνεται  ενστάσεις για την επήρεια του Καστελόριζου, της Καρπάθου και της Ρόδου,

Σήμερα ήρθε η σειρά της Παλαιστίνης.

« Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αγκυρα: Θέλουμε συμφωνία για ΑΟΖ με την Τουρκία -Εχουμε κι εμείς μερίδιο στην Αν. Μεσόγειο

Για την πρόθεση της Παλαιστίνης να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου και του ενεργειακού στην Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Άγκυρα.»

« Ανοιχτή σε μνημόνιο με την Τουρκία στα πρότυπα του τουρκολιβυκού, η Παλαιστίνη»

 https://www.iefimerida.gr/kosmos/palaistinios-presbis-symfonias-aoz-toyrkia

Αν μέσα σε αυτό το πλαίσιο βάλουμε το τουρκολιβυκό παράνομο μνημόνιο και προσθέσουμε τις σημερινές  δηλώσεις:

«Κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρητικά σκάφη μας», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ με το βλέμμα στην Ελλάδα, απειλεί μάλιστα ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα «κυριαρχικά δικαιώματά» της και θα δώσει «την απάντηση» εάν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εμποδίσει τα τουρκικά πλοία.

«Ας το επιχειρήσουν! Κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρητικά σκάφη μας: Εδώ πρόκειται για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία και θα υπερασπιστούμε. Εάν θέλουν κλιμάκωση, θα λάβουν την απάντηση», δηλώνει ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία σε περίπτωση που το Ελληνικό Πολεμικό ναυτικό εμποδίσει τα γεωτρητικά σκάφη που θα αναζητήσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Μεσόγειο.»  https://www.militaire.gr/tsavoysogloy-quot-kaneis-den-tha-tolmisei-na-stamatisei-ta-toyrkika-geotrypana-quot/

Όλα τα παραπάνω προστιθέμενα δείχνουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ που μοιάζουν με τύπο ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ που μάλλον λύνονται με πολεμική ρομφαία.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ μας ήδη πέρασε στις κόκκινες γραμμές.

Μετά από αυτές τι ;

« Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, έκανε μια εμπεριστατωμένη διπλωματική και  στρατιωτική ανάλυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες. Το σημαντικότερο από όσα είπε ο Στρατηγός, είναι ότι ενδεχόμενη στρατιωτική κρίση με την Τουρκία, δεν θα είναι σημειακή. Αν οι Τούρκοι ξεπεράσουν τις «κόκκινες γραμμές» σε κάποια περιοχή του Αιγαίου ή του Έβρου, τότε η φωτιά του πολέμου θα απλωθεί σε ολόκληρη της ελληνοτουρκική μεθόριο. Δηλαδή, αν οι Τούρκοι προκαλέσουν «θερμό» επεισόδιο στο Καστελόριζο ή προσβάλουν κυριαρχικά ή άλλα  δικαιώματα στα νότια της Κρήτης (γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) ή προκαλέσουν «ατύχημα» σε εικονική αερομαχία, μπορεί η ελληνική αντίδραση, μπορεί να είναι,  αεροπορική ή ναυτική προσβολή τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή άλλων ζωτικής σημασίας στόχων,  εντός της τουρκικής επικράτειας. Είπε βέβαια ο Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το αυτονόητο (απάντησε σε ερώτηση του υπογράφοντος), ότι «αν τολμήσει ξένη δύναμη να πατήσει πόδι σε Ελληνικό έδαφος (σ.σ. εννοεί απόβαση, κατάληψη εθνικού εδάφους με στρατιωτική ενέργεια), πρώτα θα τους κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε, ποιος και γιατί;» Δήλωση, παρόμοια με του Ναυάρχου Ευ. Αποστολάκη ( ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είχε πει, πάλι σε συνάντησή του με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, ότι, αν οι τούρκοι καταλάβουν ελληνική βραχονησίδα, θα τους εξαϋλώσουμε)»Άρθρο του Χρήστου Καπούτση https://www.militaire.gr/i-ellinotoyrkiki-krisi-kai-oi-diloseis-toy-a-geetha/

Η τουρκία μέσα από αυτό το κομφούζιο διεκδικήσεων από τις χώρες της Αν. Μεσογείου προσδοκά ένταση και οφέλη από την απαξίωση των διπλωματικών θέσεων της Ελλάδος.

 

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ προς ΤΣΑΜΑΔΟ

 «  Δὲν ἤξευρα ἀλήθεια ἄλλα πράγματα, ἀλλ᾿ ἐγνώριζα ἐκεῖνο ποὺ σώζει τὴν πατρίδα. Ἂν αὐτοὶ ποὺ καυχιοῦνται ὅτι ἠξεύρουν νὰ κάμουν τοὺς νόμους, αὐτοὶ θὰ εἶχαν γῆν νὰ καθίσουν, οἶκον νὰ ἀρχηγεύσουν, ἂν τὰ σπαθιά μας καὶ τὰ τουφέκια μας δὲν ἤθελε κοιμήσουν εἰς τὸν ὕπνον τοῦ θανάτου τοὺς παλληκαράδες τῶν ἀλλοφύλων; Μὴ μὲ καταφρονεῖς, λοιπόν, Δημήτρη, πὼς τάχα δὲν γνωρίζω τὰ ἁρμόδια καὶ τὰ πρεπούμενα, διατὶ ἀδικεῖς τὰ χυμένα αἵματα τῶν Ἑλλήνων, χυμένα διὰ τὴν πατρίδα.»

Όταν δεν θα μιλούν οι Πρεσβείες θα μιλούν οι ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ των αγίων και των ηρώων μας  για άνωθεν βοήθεια τούτες τις στιγμές.

Μας τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ όλα

« τότε να πείτε ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου Σώτερ σώσον ημάς»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου