Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Πρόεδρος Πολωνίας: Η ιδεολογία των ΛΟΑΤ είναι χειρότερη από τον Κομμουνισμό

Το PiS αποκαλεί την ιδεολογία LGBT ξένη που δεν έχει θέση στην Πολωνία και η οποία απειλεί τον παραδοσιακό κοινωνικό ιστό της χώρας



Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, δήλωσε σε μια ομιλία του προχθες ότι η ιδεολογία του κινήματος των ΛΟΑΤ είναι πιο επιβλαβής από τον Κομμουνισμό.

Ο Πρόεδρος Duda, ο οποίος είναι από το δεξιό λαϊκό Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης (Pis), αγωνίζεται για επανεκλογή στις εθνικές εκλογές της Πολωνίας που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου. Αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου, αλλά αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.

Το κόμμα του έχει καταστήσει φανερή την αντίθεση του έναντι του κινήματος των ΛΟΑΤ. Αυτό αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής πλατφόρμας του και έχει γίνει επίσης βασικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προσεχείς εκλογές. 

Περισσότερες από 80 περιοχές στην Πολωνία, με την ευλογία του PiS, έχουν δηλωθεί «απαλλαγμένες από LGBT ιδεολογία» από πέρυσι. Οι δηλώσεις ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση του δημάρχου της Βαρσοβίας Rafał Trzaskowski για την αντίθεσή του στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος και την πρόθεσή του να ενσωματώσει ιδέες LGBT στο κρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών της Πολωνίας.

Το PiS αποκαλεί την ιδεολογία LGBT μια ξένη εισβολή που δεν έχει θέση στην Πολωνία και η οποία απειλεί τον παραδοσιακό κοινωνικό ιστό της χώρας.

«Το LGBT δεν αφορά τους ανθρώπους, είναι μια ιδεολογία», δήλωσε ο Πρόεδρος Duda, σε μια προεκλογική ομιλία στο Μπρζέγκ, στη νοτιοδυτική Πολωνία, σύμφωνα με έκθεση του Euronews. Συνέχισε λέγοντας ότι η γενιά των γονιών του δεν είχε αγωνιστεί για να νικήσει τον Κομμουνισμό μόνο καί τώρα να υποταχθεί σε μια ιδεολογία που «είναι ακόμη πιο καταστροφική για τον άνθρωπο», εξηγώντας ότι οι Κομμουνιστές είχαν διατηρήσει την εξουσία τους πολεμώντας τους νέους με την αποδόμηση της  ιδεολογίας τους. «Σήμερα», είπε «υπάρχουν επίσης προσπάθειες να προωθήσουν μια ιδεολογία σε εμάς και τα παιδιά μας, αλλά τελείως διαφορετική με την παράδοσή μας.  Αυτό είναι νεο-μπολσεβικισμός».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος είχε υπογράψει μια δήλωση με στόχο την προστασία των παιδιών από την ιδεολογία των ΛΟΑΤ και η οποία απαγορεύει τη διάδοση της ιδεολογίας των ΛΟΑΤ σε δημόσιους οργανισμούς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου